Literair Café

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een lezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie en een kleine bijdrage,  ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

Literair café: Özcan Akyol

24 sep 2021 - 24 sep 2022

Op 9 september 2021 is de nieuwe Bibliotheek Aalten officieel geopend en dat is reden voor een feest! De Bibliotheek viert dit uitgebreid in de weken na de opening, met een gevarieerd aanbod gratis activiteiten. Eén van de gangmakers van dit feest, en tevens afsluiter, is schrijver en columnist Özcan Akyol. Hij treedt op vrijdagavond 24 september op in de Koppelkerk in Bredevoort.

Literair café (online): Ted van Lieshout

4 jun 2021 - 4 jun 2022

Op vrijdagavond 4 juni was auteur Ted van Lieshout te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Hij schrijft zowel voor volwassenen als voor kinderen en sleepte diverse literaire prijzen in de wacht met zijn werk. Een waar multi-talent: dat is Ted van Lieshout (Eindhoven 1955). Hij is dichter, schrijver, beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Voor zijn kinderboeken ontving hij o.a. de Theo Thijssen-prijs, de staatsprijs voor jeugdliteratuur, de Zilveren Zoen voor zijn jongerenroman ‘Gebr.’, de Gouden Griffel voor zijn dichtbundel ‘Begin een torentje van niks’ en de Nienke van Hichtum-prijs voor ‘Zeer kleine liefde’. Op kinderboekengebied is Ted de laatste jaren vooral bekend van zijn prentenboekenserie over de kleuter ‘Boer Boris’.

Literair café (online): Désanne van Brederode

30 apr 2021 - 30 apr 2022

Vrijdagavond 30 april was Désanne van Brederode te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze is filosoof, schrijver en veelgevraagd spreker op het gebied van zingeving en werd bij het grote publiek bekend door haar columns in het tv-programma Buitenhof en door haar optredens bij De Wereld Draait Door. In de Koppelkerk ging Sylvia Heijnen (directeur Koppelkerk) met haar in gesprek over levensvragen, ziel en bezieling. Wat betekenen ze voor haar persoonlijk? En hoe vinden ze hun weg in haar romans en poëzie?

Literair café (online): Ronit Palache

26 mrt 2021 - 26 mrt 2022

Het leven van journalist Ischa Meijer ging niet onopgemerkt voorbij. In zijn werk rekende hij genadeloos af met het verstikkende joodse milieu waaruit hij voortkwam. Schrijver en journalist Ronit Palache tekende in de bloemlezing ‘Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’ deze nalatenschap van Ischa Meijer op. Gerda Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum, ging op vrijdag 26 maart 2021 met haar in gesprek in het Literair Café van de Koppelkerk over de joodse identiteit, de oorlog en Ischa Meijer.

Literair café: Geert Mak (interview door Ad Borggreve)

21 nov 2020 - 20 nov 2021

Op zaterdag 21 november 2020 was Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelde in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.