Over Ons

De Koppelkerk is de nieuwe plek voor kunst en cultuur in het pittoreske boekenstadje Bredevoort. Met wisselende exposities, intieme concerten, verdiepende lezingen en een sfeervol boekencafé is de Koppelkerk de
uitgelezen ontmoetingsplaats voor Nederlandse en Duitse cultuurliefhebbers. Het culturele programma van Stichting Koppelkerk rust op drie pijlers:

In de eerste plaats staan in de Koppelkerk de kunsten centraal. Met wisselende exposities is de Koppelkerk niet alleen een platform voor beeldende kunst; ook zullen in de Koppelkerk intieme concerten worden georganiseerd. Hiervoor is de kerkzaal multifunctioneel ingericht: vrijwel alle wanden staan op wielen, zodat de expositieruimte binnen een mum van tijd kan worden omgebouwd tot concertzaal.

Met het Boekencafé introduceert de Koppelkerk een bibliotheek nieuwe stijl. Met een haard, fauteuils en een leestafel is de ideale plaats gecreëerd om een boek te lezen en te kopen. Vier boekhandelaren uit Bredevoort Boekenstad vullen de boekenkasten. Ook staan er verschillende literaire activiteiten op het programma, zoals een literair café en poëzieavonden.

Verdieping – of educatie – is de laatste pijler van Stichting Koppelkerk. Voor volwassenen biedt de Koppelkerk verdiepende lezingen, een kenniscafé, literair café, filmcafé en in de toekomst verschillende cursussen zoals kunstgeschiedenis. Ook voor kinderen is een educatief programma in de maak! Op een interactieve en creatieve manier zullen de kinderen kennis maken met de kunst in de Koppelkerk.

Logo_Koppelkerk-150x180

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van onze aktiviteiten

Bedankt voor uw aanmelding!