Boekencafé

Even bijkomen van alle indrukken? Schuif gezellig aan in ons sfeervolle Boekencafé! Kasten vol boeken en luie stoelen. We serveren overheerlijke koffie, lekker gebak en fijne wijn. Stuk voor stuk met liefde geselecteerd.

Koffie en huisgemaakt gebak

Kunst, cultuur en koffie met gebak

Niets is lekkerder dan een goede kop koffie met een heerlijk taartje erbij.
De gezellige sfeer in ons boekencafé nodigt uit tot lekker lang neuzen tussen de boeken, een goed gesprek met vrienden of vreemden of rustig zitten lezen.

Ons heerlijke terras met veel groen eromheen, maakt het tot een echt pauzemoment. Maar voel je ook vrij om een ochtend of middag flink door te werken achter je laptop, er is gratis wifi beschikbaar.
Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn wij van 11.00 uur tot en met 17.00 uur geopend.

Maandelijkse koppelsessies

Maandelijks worden er koppelsessies georganiseerd in ons boekencafé. Deze laagdrempelige, kleine concerten zijn voor iedereen gratis toegankelijk, voor de muzikanten wordt om een vrije gift gevraagd.

Dat is heerlijk genieten van goede muziek in een knusse setting. Kijk voor de data van de koppelsessies op onze agenda.

Boekencafé 1

Koffie van Stam coffee roasters uit Lichtenvoorde

De microkoffiebranderij van Stam coffee roasters ligt in Lichtenvoorde. De beste bonen worden geselecteerd en op een ambachtelijke wijze voor ons gebrand. Stam Coffee Roasters doet het heel anders, gericht op een schone wereld. Zij werken met een moderne elektrische brander van Giesen i.p.v. een reguliere gasbrander. Omdat Stam coffee roasters branden op groene stroom is het schoon en stoot deze machine geen schadelijke stoffen uit. Hiermee zijn ze koploper van duurzame branderijen.

In deze branderij in Lichtenvoorde wordt gewerkt met ambacht, kennis van koffie en liefde voor moeder natuur. Men brandt in kleine batches. Dit proef je terug in alle fijne karakteristieke smaken die loskomen in het kopje koffie dat in de Koppelkerk geschonken wordt.

100.000 Bomen

Een gezonde natuur helpt het klimaat herstellen. En streven naar klimaatneutraal zijn is leuk, maar de volgende generatie verdient beter! Op ieder continent verdwijnen bomen nog altijd in rap tempo, terwijl de aarde steeds verder opwarmt. Wij en Stam coffee roasters maken ons hier zorgen over. Daarom steunen wij het doel van Stam coffee roasters: het planten van 100.000 bomen in Nederland.

Fraaie verpakking

Kwaliteitskoffie (lekker) is belangrijk. En het vers houden ervan ook. De hersluitbare verpakking is CO2-neutraal geproduceerd en 100% recyclebaar. De sticker is afneembaar mag bij het oud papier.

Verdieping
Kunsten
Boeken