Boekencafé

Even bijkomen van alle indrukken? Schuif gezellig aan in ons sfeervolle Boekencafé! Kasten vol boeken, luie stoelen en (in de winter) een knapperend haardvuur. We serveren overheerlijke koffie, het beste gebak, en fijne wijn. Stuk voor stuk met liefde geselecteerd.

Boekencafé 1

Boeken: Internationaal Antiquariaat

In het Boekencafé is de ideale plek gecreëerd om lekker een boek te lezen. Maar alle boeken in de boekenkasten zijn ook te koop! Vier Bredevoortse boekhandelaren vullen de kasten in hun eigen specialisme:

Templum Librorum – Nederlandse literatuur
Büchermammut – Duitse literatuur
Scrinium – Oudheid
Kunstantiquariaat Richartz – kunst- en cultuurgeschiedenis

Koffie en huisgemaakt gebak

Kunst, cultuur en koffie met gebak

Niets is lekkerder dan bij de kachel koffie met huisgemaakt gebak. Pak er een goed boek bij en de dag kan niet meer stuk!
Onze taarten en gebak worden op ambachtelijke wijze en veel liefde gemaakt.
Kom proeven in het Boekencafé van de Koppelkerk.

Boekencafé 2

Koffie: Borgman Borgman

Bij koffiebranderij en espressobar Borgman Borgman in Leiden houden ze van koffie. Zielsveel. En dat proeft u. Vader en zoon Borgman selecteren de beste kwaliteit bonen uit diverse windstreken, en branden de bonen zelf met hun prachtige Giesen W6-koffiebrander. Dankzij de slow roast-methode (geleidelijke branding bij lage temperatuur) zijn de koffies van de Borgmannen altijd mooi zacht, aromatisch en fris fruitig.

De Borgman-Borgman-blend (op basis van bonen uit Costa Rica, Brazilië en Guatemala) is inmiddels befaamd binnen én buiten Leiden, en nu ook te proeven in het Boekencafé te Bredevoort. Daarmee is de cirkel rond, want laat de borgmannen (kasteelheren) in de Middeleeuwen nu decennia lang kasteel Bredevoort hebben onderhouden en verdedigd. Nog altijd zijn hun namen en wapenschilden aan te treffen op verschillende historische panden in Bredevoort, en bij ons kunt u dus ook Borgman-koffie drinken.

Bezoek website

Boekencafé 3

Wijn: La Bordelaise

Al bijna 40 jaar zijn ze bij authentieke stadswinkel La Bordelaise gespecialiseerd in wijn. Het begon allemaal met Franse wijn (it’s all in the name) en daar kwam later een grote liefde voor Italiaanse wijn bij, maar ook voor overige Europese wijnen (van Oostenrijks en Duits tot Grieks en Hongaars) en Nieuwe Wereld-wijnen (van Australië en Nieuw Zeeland tot Californië en Argentinië) is La Bordelaise vandaag de dag het juiste adres.

Of je nu komt voor een bijzondere fles voor in de kelder of voor een eenvoudige huiswijn, de kwaliteit staat altijd voorop. Dat is dan ook precies de reden dat het Boekencafé samenwerkt met La Bordelaise. Want bij een goed boek hoort natuurlijk een goed glas wijn. En zo kan het dat goede koffie en goede wijn niet alleen in Leiden buren zijn (zowel Borgman Borgman als La Bordelaise zijn gevestigd op de Nieuwe Rijn), maar nu ook in Bredevoort naast elkaar staan.

Bezoek website

Verdieping
Kunsten
Boeken