Literair Café
Literair Café: Anneloes Timmerije – Evenwicht tussen spreken en zwijgen
De roman ‘De mannen van Maria’ maakte op veel mensen diepe indruk, waaronder actrice Anna Drijver. Zij liet het boek van Anneloes Timmerije bewerken tot een indringende solovoorstelling waarmee ze op 14 december in theater Amphion staat. Op 22 november is Annelies Timmerije onze gast in het literair Café.
Overzicht van de evenementen uit de afgelopen periode
Literair Café: Wilbrink & Falke in gesprek
Eind 2023 pende Meindert Bussink de woorden: ‘In de afgelopen jaren rezen beide sterren van [deze] Ulftse schrijvers Jonah Falke (1991) en Gijs Wilbrink (1984) snel. Ze waren eerst fanatieke muzikanten, maar inmiddels kennen meer mensen hen van hun beeldende teksten.’ Het mooie gesprek dat werd gepubliceerd in Gelderse Post krijgt een live vervolg in de Koppelkerk.
Literair Café: Judith Koelemeijer
Judith Koelemeijer deed de afgelopen jaren diepgravend onderzoek en werpt een nieuw licht op deze bijzondere vrouw in de in 2022 verschenen biografie ‘Etty Hillesum, het verhaal van haar leven’. Het boek leest als een meeslepende roman. De dagboeken en brieven van Hillesum spreken alom nog steeds onverminderd tot de verbeelding.
Literair Café: Hanna Bervoets
GEANNULEERD - Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Zij publiceerde diverse romans, verschillende scenario's, toneelstukken, korte verhalen en essays. Zij geeft hierin blijk van haar gevoel voor de tijdgeest.
Literair Café: Ilja Leonard Pfeijffer
Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman. ‘Democratie had ons vrijheid gegeven en daarmee een heilige reden waarom wij de oorlog niet mochten verliezen, maar met democratie gingen wij de oorlog niet winnen.’
Literair Café: Bibi Dumon Tak
Bibi Dumon Tak schrijft vooral non-fictie en dan het liefst over dieren. Ze blinkt uit in het vinden van verrassende stilistische vormen, zoals poëzie die waargebeurde verhalen vertelt en de originele vondst dieren over andere dieren te laten vertellen.
Literair Café: Sacha Bronwasser
Haar in februari 2023 verschenen boek Luister vond na publicatie meteen vele enthousiaste lezers. Terwijl haar eerste boek Niets is gelogen over de betrouwbaarheid van herinneringen gaat, staat in Luister de vraag centraal of de mogelijkheid bestaat dat een mens in de toekomst kan kijken.
Literair Café: Martine Letterie
Martine Letterie schrijft al meer dan vijfentwintig jaar, voornamelijk boeken voor kinderen en jongeren maar soms ook voor volwassenen. Omdat ze dol is op geschiedenis, spelen veel van haar boeken in het verleden. Van de Romeinse tijd tot de jaren zestig, aan bijna alle periodes heeft ze wel eens aandacht besteed.
Literair Café: Marco Kunst
De lezing van 8 december a.s. is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Samen met schrijver Marco Kunst gaan we op zoek naar een passende datum. Marco Kunst bekroond met een Zilveren Griffel voor zijn boek Patroon.
Literair Café: Jaap Robben
Over ‘Schemerleven’ schrijft Robben: ‘Deze roman komt voort uit een gedicht dat ik ooit schreef voor overleden, ongedoopte kinderen die tussen 1950 en 1980 werden weggenomen bij de bevalling en stiekem begraven moesten worden, naamloos in ongewijde grond.
Literair Café: Christine Otten
Christine Otten is een Nederlands auteur en journalist. Otten was als journalist onder meer werkzaam voor De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Ze debuteerde in 1995 met de roman Blauw metaal. Haar doorbraak kwam in 2004 met de roman De laatste dichters, die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs.
Literair Café: Josephine Rombouts over Cliffrock Castle
Vijf jaar woonde en werkte Josephine Rombouts met haar gezin op Cliffrock Castle in de Schotse Hooglanden. Eerst als huishoudster, later als manager van het kasteel. Ze ervoer aan den lijve dat de promotie haar leven er niet gemakkelijker op maakte. In het web van verwachtingen, aannames en afgunst binnen op scherp staande sociale verhoudingen probeert Rombouts het leven dat ze voor haar gezin heeft opgebouwd veilig te stellen.
Literair Café: Lisa Weeda
Lisa Weeda's grootmoeder Aleksandra, geboren in 1924 in het Donetsbekken, werd op 18-jarige leeftijd door de nazi's vanuit Oost-Oekraïne naar Duitsland gedeporteerd om te werken voor de Duitse oorlogsindustrie. Die deportatie is het centrale beginpunt van Weeda's debuutroman Aleksandra, waarin ze haar familiegeschiedenis beschrijft
Literair Café: Stéphanie Hoogenberk
Vrienden maken, hebben en houden: het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wat als het niet meer werkt? Als je klaar bent met een liefdesrelatie, dan maak je het uit, maar hoe doe je dat bij een vriendschap? Schrijfster en columnist Stéphanie Hoogenberk vertelt in het Literair Café openhartig over haar vriendschappen naar aanleiding van haar debuut 'We hebben het over je gehad'.
Literair Café: Gijs Wilbrink
De ‘daverende debuutroman’ door Gijs Wilbrink werd door recensenten ook al een ‘grimmige western’ genoemd, een ‘Achterhoek-tragedie’ die ook nog eens ‘niet voor de weekhartigen’ is. Dat debuut biedt de lezer motorcrossers, nertsenfokkerijen, stropers en allerlei verhalen, intriges, vage handeltjes en geheimen.
Literair Café: Sholeh Rezazadeh
De debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ van Sholeh Rezazadeh is een poëtische roman over liefde, verlangen, herinneringen en over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen. Centraal in het verhaal staat een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont en worstelt om een nieuw leven op te bouwen.
Literair Café: Susan Smit
Toen Susan Smit haar debuut Heks uitbracht, werd hekserij nog gezien als hype. Nu, twintig jaar later, duurt de belangstelling voor de oude Europese natuurreligie voort, en is de kracht van de natuur populairder dan ooit. Op vrijdag 16 december geeft Susan Smit een lezing in het Literair Café over haar boeken ‘De wijsheid van de heks’ en ‘De heks van Limbricht’.
Literair Café: Janneke Siebelink
In ‘Soms sneeuwt het in april’ vertelt ze het deels waargebeurde verhaal van een vrouw met een allesbepalend familieverleden. De debuutroman van Janneke Siebelink ontving vele goede recensies hierin vertelt ze het verhaal over een oorlogstrauma die als gevolg van de Tweede Wereldoorlog is ontstaan.
Literair Café: Liesbeth Woertman
Hoe je je uiterlijk ervaart heeft weinig te maken met hoe je er uitziet. Dat heeft meer met je zelfbeeld dan met je spiegelbeeld te maken. Dat is een van de bevindingen van Liesbeth Woertman, emeritus hoogleraar psychologie. Op vrijdag 21 oktober komt zij naar het Literair Café van de Koppelkerk om meer te vertellen over ons uiterlijk en zelfbeeld.
Literair Café: Splinter Chabot
Op vrijdag 24 juni komt schrijver, programmamaker en tv-presentator Splinter Chabot naar de Koppelkerk. Met zijn programma’s en boeken als ‘ConfettiRegen’ en ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’ opent hij deuren die normaal gesproken gesloten blijven.
Literair Café: Lale Gül
Op zaterdag 28 mei is Lale Gül te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Lale Gül won met haar debuutroman ‘Ik ga leven’ als jongste schrijfster ooit de NS Publieksprijs in 2021. In het boek neemt ze afstand van haar strenggelovige, Islamitische opvoeding.
Literair Café: Astrid Schutte
Op vrijdag 29 april komt schrijfster Astrid Schutte naar het Literair Café van de Koppelkerk in Bredevoort. Haar boek ‘De laatste heer’ is uitgeroepen tot het Beste Boek van de Achterhoek & Liemers van 2021.
Literair Café: Ellen Deckwitz
Vrijdag 25 maart 2022 was dichter en NRC-columnist Ellen Deckwitz te gast in het Literair Café de Koppelkerk in Bredevoort. Haar bundel ‘Hogere natuurkunde’ werd door zowel Trouw als NRC Handelsblad uitgeroepen tot één van de beste boeken van 2019. Sylvia Heijnen, directeur van culturele vrijplaats de Koppelkerk, ging met haar in gesprek over welke sporen de oorlog naliet bij haar Indische grootmoeder en met welke schaduwkanten van het leven de schrijfster zichzelf geconfronteerd ziet.
Literair Café: Ellen Deckwitz
Vrijdag 25 maart 2022 is dichter en NRC-columnist Ellen Deckwitz te gast in het Literair Café de Koppelkerk in Bredevoort. Haar bundel ‘Hogere natuurkunde’ werd door zowel Trouw als NRC Handelsblad uitgeroepen tot één van de beste boeken van 2019. Sylvia Heijnen, directeur van culturele vrijplaats de Koppelkerk, gaat met haar in gesprek over welke sporen de oorlog naliet bij haar Indische grootmoeder en met welke schaduwkanten van het leven de schrijfster zichzelf geconfronteerd ziet.
Literair Café: Jan Brokken
Schrijver Jan Brokken verwierf internationale faam met zijn grensverleggende boeken zoals ‘De rechtvaardigen’, ‘De vergelding’ en ‘Baltische zielen’. Op zaterdag 19 februari is de schrijver te gast in het Literair Café in de Koppelkerk in Bredevoort. Adrian Borggreve gaat met hem in gesprek. De avond is zowel live, als online via livestream bij te wonen. Schrijver Jan Brokken verwierf internationale faam met zijn grensverleggende boeken zoals ‘De rechtvaardigen’, ‘De vergelding’ en ‘Baltische zielen’. Op zaterdag 19 februari is de schrijver te gast in het Literair Café in de Koppelkerk in Bredevoort. Adrian Borggreve gaat met hem in gesprek. De avond is zowel live, als online via livestream bij te wonen.
Literair Café: Özcan Akyol
Op 9 september is de nieuwe Bibliotheek Aalten officieel geopend en dat is reden voor een feest! De Bibliotheek viert dit uitgebreid in de weken na de opening, met een gevarieerd aanbod gratis activiteiten. Eén van de gangmakers van dit feest, en tevens afsluiter, is schrijver en columnist Özcan Akyol. Hij treedt op vrijdagavond 24 september op in de Koppelkerk in Bredevoort.
Literair Café: Özcan Akyol
Op 9 september 2021 is de nieuwe Bibliotheek Aalten officieel geopend en dat is reden voor een feest! De Bibliotheek viert dit uitgebreid in de weken na de opening, met een gevarieerd aanbod gratis activiteiten. Eén van de gangmakers van dit feest, en tevens afsluiter, is schrijver en columnist Özcan Akyol. Hij treedt op vrijdagavond 24 september op in de Koppelkerk in Bredevoort.
Literair Café: Simone Atangana Bekono
Op vrijdagavond 25 juni is schrijfster Simone Atangana Bekono te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze dacht in de schaduw te debuteren met haar roman ‘Confrontaties’, maar haar debuut werd direct genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2021. Simone zal vertellen over haar leven en werk. De avond is zowel live bij te wonen in de Koppelkerk, als via livestream te volgen.
Literair Café (online): Ted van Lieshout
Op vrijdagavond 4 juni treedt auteur Ted van Lieshout op in het Literair Café van de Koppelkerk. Hij schrijft zowel voor volwassenen als voor kinderen en sleepte diverse literaire prijzen in de wacht met zijn werk. De lezing vindt vanwege de corona-maatregelen plaats via livestream.
Literair Café (online): Désanne van Brederode
Vrijdagavond 30 april was Désanne van Brederode te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze is filosoof, schrijver en veelgevraagd spreker op het gebied van zingeving en werd bij het grote publiek bekend door haar columns in het tv-programma Buitenhof en door haar optredens bij De Wereld Draait Door. In de Koppelkerk ging Sylvia Heijnen (directeur Koppelkerk) met haar in gesprek over levensvragen, ziel en bezieling. Wat betekenen ze voor haar persoonlijk? En hoe vinden ze hun weg in haar romans en poëzie?
Literair Café (online): Désanne van Brederode
Vrijdagavond 30 april was Désanne van Brederode te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze is filosoof, schrijver en veelgevraagd spreker op het gebied van zingeving en werd bij het grote publiek bekend door haar columns in het tv-programma Buitenhof en door haar optredens bij De Wereld Draait Door. In de Koppelkerk ging Sylvia Heijnen (directeur Koppelkerk) met haar in gesprek over levensvragen, ziel en bezieling. Wat betekenen ze voor haar persoonlijk? En hoe vinden ze hun weg in haar romans en poëzie?
Literair Café: Ronit Palache
Het leven van journalist Ischa Meijer ging niet onopgemerkt voorbij. In zijn werk rekende hij genadeloos af met het verstikkende joodse milieu waaruit hij voortkwam. Schrijver en journalist Ronit Palache tekende in de bloemlezing ‘Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’ deze nalatenschap van Ischa Meijer op. Gerda Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum, gaat op vrijdag 26 maart met haar in gesprek in het Literair Café van de Koppelkerk over de joodse identiteit, de oorlog en Ischa Meijer.
Boekpresentatie (online): Historische interieurs in de Achterhoek
Volg vanaf onze website de digitale boekpresentatie van het nieuwe Jaarboek Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Marlieke Damstra en Naomi Bisping spreken over het thema van het jaarboek: historische interieurs in de Oost-Achterhoek. Het bijwonen van de boekpresentatie is gratis.
Boekpresentatie (online): Historische interieurs in de Achterhoek
Volg vanaf onze website de digitale boekpresentatie van het nieuwe Jaarboek Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Marlieke Damstra en Naomi Bisping spraken over het thema van het jaarboek: historische interieurs in de Oost-Achterhoek.
Boekpresentatie (online): Annegreet van Bergen – Noo kriege wi-j ’t baeter
Live in gesprek met bestseller-auteur Annegreet van Bergen (bekend van Gouden Jaren) over haar nieuwste boek ‘Noo kriege wi-j ’t baeter’ over de wederopbouwtijd in de Achterhoek. Zondagavond 22 november om 19.30 uur vanuit je woonkamer.
Literair Café (online): Geert Mak
Op zaterdag 21 november is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelt in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.
Literair Café: Geert Mak (interview door Ad Borggreve)
Op zaterdag 21 november 2020 was Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelde in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.
Literair Café: Bert Wagendorp
Op vrijdag 30 oktober is schrijver en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp te gast in het Literair Café. Hij vertelt over zijn bestseller Ventoux en over zijn nieuwste boek Ferrara.
Literair Café: Koetsveld & Odaci
De één moslim, de ander christen. Enis Odaci en Herman Koetsveld. Voorbij het gepolariseerde wij-zij denken bouwen ze bruggen waarin ze uitgaan van een gemeenschappelijke grond onder beide geloven. Zaterdag 19 september spreken ze in het Literair Café van de Koppelkerk.
Literair Café: Annet Schaap
Annet Schaap geeft een lezing over haar veelbekroonde boek ‘Lampje’: een avonturenverhaal vol magie en tegelijkertijd een hoopvol epos met psychologische diepgang. Na de pauze vertelt ze tevens over haar nieuwste boek 'De boom met het oor'.
Literair Café: Helma Snelooper
Tijdens Poëzieweek treedt Dichter des Achterhoeks Helma Snelooper op in de Koppelkerk met haar nieuwe dichtbundel ‘Opvouwbaar bos’. Haar poëzie wordt omlijst door trekharmonicaspeelster Gerda Reijnders.
Lezing: Voeding vanuit de 5 elementen
De Oosterse geneeskunde stelt dat een gezonde leefstijl begint bij gebalanceerde voeding. Ellen Richardson en Sietske Nogueras geven er een lezing over mét een kleine proeverij. Vrije toegang, maar reserveren is gewenst.
Literair Café: Linda Polman
In het boek ‘Niemand wil ze hebben’ onderzoekt onderzoeksjournalist Linda Polman het Europese vluchtelingenbeleid door de jaren heen. Wat is er terechtgekomen van de belofte van 'nooit meer' van het VN-vluchtelingenverdrag in 1951?
Boekpresentatie: Coby Goederond
Het boek is genomineerd voor de Trouw Duurzame Top 100 van onderop. Tijdens de officiële boekpresentatie op vrijdag 4 oktober 2019 zal Jan Terlouw aanwezig zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.
Literair Café: Manon Uphoff
Vrijdag 27 september gaat het literaire seizoen van de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort weer van start. Op deze avond zal schrijfster Manon Uphoff over haar nieuwste boek ‘Vallen is als vliegen’ vertellen. Het semi autobiografische boek draait om het misbruikverleden in haar eigen familie.
Boekpresentatie: Can I come over?
Marleen Hoftijzer pakte twee jaar geleden haar koffers en besloot om als ‘digital nomad’ de wereld rond te reizen. Ze overnachtte bij locals en onderzocht wat ’thuis’ betekent. Het mondde uit in het boek ‘Can I come over’ met zestig inspirerende verhalen.
Literair Café: Jonah Falke
De jonge schrijver en columnist Jonah Falke is te gast om over zijn gloednieuwe roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ te vertellen. Gerjon Gijsbers gaat met hem in gesprek over zijn boek, zijn schrijverschap en zijn levenswandel.
Literair Café: A.L. Snijders
Op vrijdagavond 26 april is schrijver A. L. Snijders te gast in het Literair Café. Snijders is bekend van zijn zeer korte verhalen (zkv’s); een genre dat hij zelf introduceerde in de literatuur.
Literair Café: Annemarie Haverkamp
Hoe ziet het dagelijks leven met een gehandicapt kind eruit? Annemarie Haverkamp, columnist voor De Gelderlander, geeft een lezing over haar zoon Job.
Literair Café: Toon Tellegen – Hemels en Vergeefs
Toon Tellegen treedt op met het literaire concert Hemels en Vergeefs, samen met gitariste Corrie van Binsbergen en pianist Albert van Veenendaal.
Literair Café: Désanne van Brederode & Ghayath Almadhoun
Hoe gaan we in het heden om met situaties waar we liever onze ogen voor sluiten, zoals de oorlog in Syrië? In gesprek met Ghayath Almadhoun en Désanne van Brederode.
Literair Café: Midwinterverhalen bij het haardvuur
Op vrijdagavond 21 december wordt in de Koppelkerk ‘de wende’ gevierd. In het Boekencafé kan onder het genot van het gezellig brandende haardvuur genieten van midwinterverhalen van Ankh Gussinklo en mooie liedjes van Wilma Pastors-Scholten.
Literair Café: Suzanne Wouda
Wegens omstandigheden is de avond met Suzanne Wouda helaas geannuleerd.
Literair Café: Annegreet van Bergen
Op vrijdagavond 26 oktober is bestsellerauteur Annegreet van Bergen te gast in het Literair Café in boekenstad Bredevoort. Ze geeft deze avond een lezing over haar nieuwste boek ‘Het goede leven’, het vervolg op de bestseller ‘Gouden jaren’.
Literair Café: Ellen Richardson – Camino Encounters
Over hoe pelgrimstochten naar Santiago de Compostella en de Oosterse leer van de vijf elementen haar leven voorgoed veranderde.
Boekpresentatie: de Achterhoekse verzen
Uitgeverij Fagus presenteert 8 juli De Achterhoekse verzen. Pim te Bokkel, Bert Scheuter en Hans Mellendijk signeren de bundel.
Literair Café: Diet Gerritsen zingt Willem Wilmink
Hommage aan Willem Wilmink door sopraan en actrice Diet Gerritsen. Muzikaal bijgestaan door Frank Deiman (piano), Miriam Kroeze (cello) en Ruud Ouwehand (contrabas).
Literair Café: Jaap Robben
Interviewer Loes Tieman gaat met hem in gesprek over zijn poëzie, zijn roman Birk en zijn vermogen om mensen van alle leeftijden aan te spreken.
Alzheimer Café: Hugo Borst
Over zijn dementerende moeder, haar medebewoners in het verpleeghuis en de enorme werkdruk op haar afdeling.
Literair Café: Guus Kuijer
De Bijbel: een oud verhaal dat alleen voor gelovigen relevant is? Guus Kuijer, auteur van De Bijbel voor ongelovigen, laat zien van niet.
Literair Café: Achterhoeks dichterscollectief
Tijdens de Nationale Poëzieweek kunnen liefhebbers van taal en poëzie genieten van drie Achterhoekse dichters.
Boekpresentatie: Scheuren in het canvas
Presentatie van de debuutroman van Gerjon Gijsbers: Scheuren in het canvas.
Literair Café: Pete Pronk – In verhalen kun je wonen
Verhalen ontsproten uit de krochten van de ziel, rafelig als het leven zelf.
Literair Café: Gerrit Komrij
Samen met saxofonist Selena Kranenborg laten de leden van theaterwerkplaats Grey Vibes de gedichten van Komrij spreken met beeld en taal.
Literair Café: Rijpstra’s ondergang
Achterkleinzoon Arend Hulshof onderzocht de geschiedenis van burgemeester en verzetsheld Rijpstra uit Zelhem. Is de postume verering van zijn overgrootvader terecht?
Literair Café: Het geheim van Audrey H.
Miriam Guensberg presenteert haar nieuwe boek over Audrey Hepburn.
Literair Café: Jan Terlouw
In gesprek met Jan Terlouw over zijn nieuwste boek Het Hebzuchtgas en 'het touwtje uit de brievenbus'.
Literair Café: Gedichtendag 2017
Een uniek samenspel tussen poëzie, beeld en klank door Ankh Gussinklo, Gerjo te Linde en Lothar Meinen.
Literair Café: Erasmus and More
Jeanine de Landtsheer (KU Leuven) geeft een lezing over Erasmus and More.
Literair Café: Annegreet van Bergen
In gesprek met de schrijfster van de bestseller 'Gouden jaren'.
Literair Café: Onno Kosters
Een poëtische avond met de bekroonde dichter Onno Kosters.
Literair Café: Thomas Verbogt
In gesprek met schrijver Thomas Verbogt over zijn Libris-nominatie 'Als de winter voorbij is' en 'Waaitaal'.
Literair Café: Anwar Manla Sadoon
In gesprek met de De Gelderlander-columnist van 'Anwar burgert in'.
Literair Café: Van den vos Reynaerde
Met zijn vertaling en eigen interpretatie van het dierepos breekt Pooth een lans voor dit gemeenschappelijke Nederlands-Duitse literaire erfgoed.
Literair Café: Thrillerschrijfster Corine Hartman
Zaterdag 18 en zondag 19 juni vindt het Festival van het Papieren Boek plaats in Bredevoort. Nog meer dan anders staat de nationale boekenstad in het teken van het boek. Het Literair Café van de Koppelkerk sluit vanaf 17 uur het Festival af met niemand minder dan detectiveschrijfster Corine Hartman.
Literair Café: Mozart und der kleine Prinz
De kleine prins van Saint-Exupéry afgewisseld met pianomuziek van de jonge Mozart
Literair Café: In gesprek met Marjon Klomps
Schrijfster Marjon Klomps gaat in gesprek met Lydia ter Welle over haar debuutroman 'De Lector'.
Literair Café: Boekpresentatie en DVD-release ‘Achterhoek’
Precies een jaar na de première van de korte film ‘Achterhoek - ein Schauergeschichte in Bild und Ton’ is filmmaker Mark Lorei terug in Tatort Bredevoort!
Literair Café: Achterhoeks schrijftalent
Tijdens de Week van de Poëzie gaan de eigenzinnige prozaschrijver Gerjon Gijsbers, talentvolle dichter Pim te Bokkel en debutant Maarten Buser met Wim van Til in gesprek over hun werk.