‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’

De komende evenementen van het project ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid

  Expositie: Vrijheid, gelijkheid en eigenheid

  27 mei @ 11:00 - 4 sep @ 17:00

  Van 27 mei tot en met 4 september toont de Koppelkerk in Bredevoort de expositie 'Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, waarin het werk wordt getoond van kunstenaars die buiten heersende rolpatronen durven te stappen. Ze zijn vrijgevochten van ongeschreven regels, verwachtingen en vooroordelen. Een expositie over zij die vechten voor de vrijheid of deze nemen alsof het de normaalste zaak is om te laten zien wie ze zijn en hoe zij de wereld zien en zelfs een stap verder gaan dan dat. Ze zijn rebels en tegendraads.

  Literair café: Lale Gül

  28 mei @ 20:00 - 22:00

  Op zaterdag 28 mei is Lale Gül te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Lale Gül won met haar debuutroman ‘Ik ga leven’ als jongste schrijfster ooit de NS Publieksprijs in 2021. In het boek neemt ze afstand van haar strenggelovige, Islamitsche opvoeding.

  Kenniscafé: Angela Maas

  3 jun @ 20:00 - 22:00

  Het vrouwenhart, maar eigenlijk het hele vrouwenlichaam, krijgt in de geneeskunde nog niet de aandacht die het verdient. Mannen zijn namelijk vaak de norm voor hoe er naar hart- en vaatziekten wordt gekeken. Daardoor wordt een hartafwijking, hartfalen of een hartinfarct bij vrouwen vaak te laat ontdekt. Angela Maas, cardioloog en gespecialiseerd in vrouwenharten, brengt hier verandering in. Op vrijdag 3 juni geeft ze een lezing in de Koppelkerk over het vrouwenhart.

  Kunstlezing: Tinkebell

  10 jun @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 10 juni komt Tinkebell, een van de meest besproken kunstenaars van Nederland naar de Koppelkerk in Bredevoort. Met haar sterk politiek en maatschappelijk geëngageerd werk zoekt ze de grenzen op en stelt ze diverse zaken ter discussie.

  Literair café: Splinter Chabot

  24 jun @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 24 juni komt schrijver, programmamaker en tv-presentator Splinter Chabot naar de Koppelkerk. Met zijn programma’s en boeken als ‘ConfettiRegen’ en ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’ opent hij deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

Afgelopen evenementen ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’,

Er zijn momenteel geen toekomstige events.
Verdieping
Kunsten
Boeken