‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’

De komende evenementen van het project ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid

There are no upcoming events.

Afgelopen evenementen ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’,

  Kenniscafé: Financiële zelfredzaamheid

  29 okt 2022 @ 20:00 - 22:00

  Een groot deel van de Nederlandse vrouwen is financieel niet zelfredzaam. Slecht nieuws: dat tast hun onafhankelijkheid aan. Goed nieuws: daar kan elke vrouw wat aan doen. Dat maakt Marianne Bruijn duidelijk in het Kenniscafé, dat zaterdag 29 oktober in de Koppelkerk is te volgen.

  Kunstlezing: Vrouwen in de kunst

  7 jul 2022 @ 20:00 - 22:00

  Vrouwen in de kunst zijn er altijd geweest, zij zijn van alle tijden. Het probleem is echter het gebrek aan documentatie. Hoe verder we terug gaan in de tijd, hoe lastiger het wordt om een goed beeld te krijgen van het leven van vrouwelijke kunstenaars. Kunsthistorica Maria Driessen neemt ons donderdag 7 juli mee door de geschiedenis van vrouwelijke kunstenaars. Wie waren deze vrouwen, wat zijn hun onderwerpen en hoe verliep hun leven als kunstenaar?

  Literair Café: Splinter Chabot

  24 jun 2022 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 24 juni komt schrijver, programmamaker en tv-presentator Splinter Chabot naar de Koppelkerk. Met zijn programma’s en boeken als ‘ConfettiRegen’ en ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’ opent hij deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

  Kunstlezing: Tinkebell

  10 jun 2022 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 10 juni komt Tinkebell, een van de meest besproken kunstenaars van Nederland naar de Koppelkerk. Met haar sterk politiek en maatschappelijk geëngageerd werk zoekt ze de grenzen op en stelt ze diverse zaken ter discussie.

  Kenniscafé: Angela Maas

  3 jun 2022 @ 20:00 - 22:00

  Het vrouwenhart, maar eigenlijk het hele vrouwenlichaam, krijgt in de geneeskunde nog niet de aandacht die het verdient. Mannen zijn namelijk vaak de norm voor hoe er naar hart- en vaatziekten wordt gekeken. Daardoor wordt een hartafwijking, hartfalen of een hartinfarct bij vrouwen vaak te laat ontdekt. Angela Maas, cardioloog en gespecialiseerd in vrouwenharten, brengt hier verandering in. Op vrijdag 3 juni geeft ze een lezing in de Koppelkerk over het vrouwenhart.

  Literair Café: Lale Gül

  28 mei 2022 @ 20:00 - 22:00

  Op zaterdag 28 mei is Lale Gül te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Lale Gül won met haar debuutroman ‘Ik ga leven’ als jongste schrijfster ooit de NS Publieksprijs in 2021. In het boek neemt ze afstand van haar strenggelovige, Islamitische opvoeding.

  Expositie: Vrijheid, gelijkheid en eigenheid

  27 mei 2022 @ 11:00 - 4 sep 2022 @ 17:00

  Van 27 mei tot en met 4 september toont de Koppelkerk in Bredevoort de expositie 'Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, waarin het werk wordt getoond van kunstenaars die buiten heersende rolpatronen durven te stappen. Ze zijn vrijgevochten van ongeschreven regels, verwachtingen en vooroordelen. Een expositie over zij die vechten voor de vrijheid of deze nemen alsof het de normaalste zaak is om te laten zien wie ze zijn en hoe zij de wereld zien en zelfs een stap verder gaan dan dat. Ze zijn rebels en tegendraads.

Verdieping
Kunsten
Boeken