Concert/Muziek

  Concert: De Niemanders – Gevangenisshow Reprise

  22 jun @ 20:30 - 22:30

  Songschrijvers Rocco Ostermann (Donnerwetter) en Wout Kemkens (Shaking Godspeed) speuren als embedded musicians gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt.

  Concert: Juliet

  6 jul @ 20:30 - 22:30

  Julia schrijft al liedjes sinds haar allereerste pianoles op tienjarige leeftijd. Niet zelden zoekt ze de grens op tussen ernst en luim. Ze presenteert haar poëziepop in soms groots en meeslepende songs met synths en blazers of klein en dichtbij met slechts stem en piano.

Overzicht van de concerten uit de afgelopen periode

  Koppelsessies: Tribute to Kenny Garrett

  26 mei @ 15:00 - 17:00

  In het thema 'Staat van de Macht' eert Aaltenaar en saxofonist Norbert Lensink Kenny Garrett. Garrett is een Amerikaanse postbop-jazzmuzikant en componist die in zijn jeugd erkenning kreeg als lid van het Duke Ellington Orchestra en voor zijn tijd bij de band van Miles Davis.

  Cabaret: André Manuel – De Zieke Geest

  3 mei @ 20:30 - 22:30

  De Zieke Geest. De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden.

  Koppelsessies: Way Up North

  28 apr @ 15:00 - 17:00

  Het is een jong Americana-duo dat de prachtige geluiden van de Appalachen op hun eigen unieke manier probeert te herinterpreteren. Hun geluid is een unieke mix van bluegrass, Appalachian-folk en soms zelfs een beetje rock-'n-roll.

  Concert: Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit – Gipsy Jazz 2.0

  20 apr @ 20:30 - 22:30

  De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazz traditie en de energieke Anton Goudsmit duikt overal op dankzij zijn creatieve en uitbundige aanpak. Deze twee Nederlandse topmusici zetten afzonderlijk al decennia verbluffend goede optredens neer over de hele wereld.

  Koppelsessies: The Chronicle

  24 mrt @ 15:00 - 17:00

  Tijdens de liveconcerten wordt een wereld gerealiseerd met prachtige gedichten in de vorm van spoken word en hedendaagse jazz met een ingewikkelde mix van compositie en semi-elektronische improvisatie.

  Muziek: Crawatte – De Laatste Kans (try-out)

  16 mrt @ 20:30 - 22:30

  VOL - ER ZIJN GEEN PLEKKEN MEER BESCHIKBAAR. Een bandje, dat schept een band voor het leven. Daarover gaat de nieuwe muziektheatershow van Crawatte. Het trio geeft een try-out van hun nieuwe programma 'De Laatste Kans'. De ingrediënten: absurd, avontuurlijk en aanstekelijk.

  Jazz: Fenix

  17 feb @ 20:30 - 22:30

  Fenix is een elektro-akoestisch jazz kwartet, waarin ambient synths, melancholische melodieën en rauwe grooves elkaar afwisselen. Hun muziek heeft een open karakter, met ruimte voor improvisatie en muzikale spontaniteit. Met Kika Sprangers op saxofoon.

  Koppelsessies: Marton Mengerink jazztrio

  28 jan @ 15:00 - 17:00

  Het Marton Mengerink jazztrio houdt in zijn muziek de balans tussen verschillende stijlen jazz. In een swingende voorstelling komen blues, bossa, standards en ballads voorbij. Het trio bestaande uit: Marton Mengerink, gitaar; Pim-Hein Kool, contrabas en Ivo Voragen op drums.

  Concert: Sandra Vanreys Efkes Anders

  13 jan @ 20:30 - 22:30

  Samen met Hans Venneman en Erwin Stolte, die zij al langer kent van uit de countryscene, heeft zij een nieuw muziekprogramma samengesteld met o.a. dialect liedjes. Vandaar de naam 'Sandra Vanreys Efkes Anders'. U zult verrast worden door de gevarieerde mix aan populaire countrysongs, aangevuld met mooie dialect songs.

  Muziek: Henry Welling – Krop Sla Annie

  18 nov 2023 @ 20:00 - 22:00

  De ‘gemeudelijke’ zanger en liedjesschrijver Henry Welling brengt op de jaarlijkse vriendenavond van de Koppelkerk zijn liedjes in het dialect. Met af en toe een anekdote tussendoor maar altijd met de gitaren binnen handbereik en de mondharmonica’s op tafel. Henry’s muziekstijl kun je het best omschrijven als een mix van country-blues en talking blues. Herkenbare teksten met onverwachte plotwendingen.

  Concert: Olaf Putker & the Scenic Sound

  11 nov 2023 @ 20:30 - 22:30

  Rusteloos balancerend op de grens van americana en indierock, brengt Olaf Putker & the Scenic Sound een frisse wind in een roemruchte muziektraditie. Dit optreden belooft een verrassende combinatie van brutale energie van de band en intieme songs die door Olaf solo ten gehore worden gebracht.

  Concert: Jazz Henri Noorlander Quintet

  14 okt 2023 @ 20:30 - 22:30

  Met een bak levenservaring is Henri Noorlander (1957) een laatbloeier in de jazzwereld, wat niet wil zeggen dat hij onopgemerkt bleef want North Sea Jazz gaf hem in 2019 een podium. In 2022 nam hij zijn tweede album op in de Wedgeview-studio met o.a. op gitaar Michiel Stekelenburg (Gare du Nord, trio Onoda) en @Nils van Haften (Metropool Orkest) op saxen.

  Concert: Dmytro Semykras

  13 okt 2023 @ 20:00 - 22:00

  De getalenteerde Dmytro Semykras uit Oekraïne won onder meer de 2e prijs op de International Piano Competition for Young Musicians in Enschede (Nederland, 2022). In de Koppelkerk speelt hij stukken van R. Schumann, J. Brahms en S. Rachmaninov.

  Muziek: Yvonne Weijers zingt gedichten van Elly de Waard

  7 okt 2023 @ 20:30 - 22:30

  Componist Cees Thissen, dichter Elly de Waard en Yvonne Weijers hebben de handen ineengeslagen om een uniek muziektheaterproject te realiseren met het leven en werk van Elly in de hoofdrol. De teksten gaan over verlangen, erotiek, afscheid en de natuur. In de concerten neemt Yvonne de bezoekers mee in deze muzikale vertelling, samen met Mark van der Feen op piano, Joep Lumeij op contrabas en Erik van der Weijden op saxofoon.

  Muziek: Filmconcert: Jaco Benckhuijsen – Man in het Wild

  30 sep 2023 @ 20:30 - 22:30

  Jaco Benckhuijsen, musicus en schrijver, verkent met zijn zeekajak de rafelranden van de wereld en zet zijn ervaringen om in boeken, beelden en muziek. Man in het Wild is een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen met de zeekajak bezocht.

  Concert: Mother Deer & support act Marise den Bakker

  16 sep 2023 @ 20:30 - 22:30

  Met meerstemmige en kwetsbare samenzang, ondersteund door akoestisch gitaarspel, neemt Mother Deer de luisteraar mee in hun muzikale wereld. De band Mother Deer neemt voor deze gelegenheid Marise den Bakker mee als supporting act. Mother Deer spelen een mix van country, folk en pop. Marise zal de avond samen met één muzikale partner aftrappen.

  Concert: Daan Sanders kwartet

  1 jul 2023 @ 20:30 - 22:30

  Het Daan Sanders Kwartet gebruikt rauwe harmonieën en dromerige melodieën; van koude winternachten in Berlijn, tot zwoele zomerdagen in Amsterdam. Het kwartet zet een sfeer neer die doet denken aan de warme gitaar-distortion van Kurt Rusenwinkel, de zwoele popcovers van Brad Mehldau en de klassieke klanken van J.S. Bach.

  Concert: Sanne Rambags

  3 jun 2023 @ 20:30 - 22:30

  Met haar warme stem weet Sanne Rambags magische momenten te creëren in een harmonisch samenspel met haar medemuzikanten. Na het album SONNA – dat werd bekroond met een Edison Vocaal Nationaal – is SISTER het tweede album van het drieluik ‘Mothership’.

  Koppelsessies: Paul Jonah en de Smooth Operators

  21 mei 2023 @ 15:00 - 17:00

  Tijdens de koppelsessie van 21 mei is Paul Jonah onze gast samen met de akoestische band de Smooth Operators. In het sfeervolle boekencafé zullen ze eigen werk laten horen, waarvan veel nieuwe nummers die nog niet zijn uitgebracht.

  Concert: Undercurrent Orchestra

  13 mei 2023 @ 20:30 - 22:30

  Het zeskoppige collectief 'Undercurrent Orchestra' van gerenommeerde muzikanten uit de Amsterdamse jazzscene onder leiding van Iman Spaargaren speelt, vertelt en laat je wegdromen met muziek die recht uit het hart komt.

  Koppelsessies: JAB

  30 apr 2023 @ 15:00 - 17:00

  Op 30 april is JAB de basisband bij de jazz-jam-sessie in de Koppelkerk. Zoals gebruikelijk start JAB, waarna in het sessie-deel overige muzikanten kunnen aansluiten. De nadruk zal liggen op jazz uit de swing-periode, maar ook bop en funknummers en verrassingen zijn niet uit te sluiten.

  Koppelsessies: Onderstroom en Simplify

  26 mrt 2023 @ 15:00 - 17:00

  Koppelsessie op zondagmiddag met twee duo’s, beide met wortels in de Achterhoek, Onderstroom en Simplify. Het beloofd een middag te worden met sfeervolle luisterliedjes, pop, folk, akoestische gitaren en meerstemmige samenzang.

  Concert: Edisonwinnaar Dick de Graaf

  11 mrt 2023 @ 20:30 - 22:30

  Het Dick de Graaf Quartet speelt stukken van het recente album FESTIVE en nieuw repertoire waarin zij opnieuw hun authentieke benadering van jazz laten horen. Dick de Graaf, winnaar van de Edison Oeuvreprijs, etaleert een rijke en persoonlijke toon, past wat hij van grote voorgangers leerde met smaak toe en kent de dynamiek van een goede spreker: nuance en contrasten, verrassingen en rust, de luisteraar aan de hand meenemen.

  Concert: Remmelt, Muus & Femke

  25 feb 2023 @ 20:30 - 22:30

  Singer-songwriter trio Remmelt, Muus en Femke uit Den Haag komen naar Bredevoort. Door hun sterke vocale harmonieën wordt hun muziek vaak vergeleken met het jaren-zeventig-geluid van Crosby, Stills, Nash & Young.

  Concert: The Outbound Scallywag Carnival

  11 feb 2023 @ 20:30 - 22:30

  The Outbound Scallywag Carnival, deze zeskoppige band uit de Achterhoek brengt Bluegrass & Country ten gehore. Gitaar, mandoline, banjo, contra bas, meerstemmige zang en een hoge dosis enthousiasme verzamelen zich op het podium. Een live optreden van deze band is een parade van klanken, grappen en anekdotes die een beroep doen op het gehele scala aan emoties.

  Concert: Ewout Dercksen & the Bobs

  14 jan 2023 @ 20:30 - 22:30

  Jazztrio The Bobs treedt zaterdag 14 januari op in de Koppelkerk. Saxofonist Ewout Dercksen zal samen met drummer Wim de Vries en contra bassist Taeke Stol deze avond eigen composities spelen. Dit doen ze met veel energie, hecht samenspel en muzikale experimenten. Op initiatief van Ewout Dercksen is het jazztrio in 2015 begonnen. De muziek is avontuurlijk maar nooit ontoegankelijk.

  Koppelsessies: Hebe

  18 dec 2022 @ 15:00 - 17:00

  Hebe staat op het podium van de maandelijkse Koppelsessies, die ruim baan geven aan nieuw (Nederlands) talent. Daar hoort deze jonge zangeres met de jazzy stem zeker bij. Ze heeft al twee singles op haar naam staan, een EP en daar kwam ook nog een heel album bij.

  Concert: Masha Bijlsma band ism Ben van den Dungen

  10 dec 2022 @ 20:30 - 22:30

  Met haar krachtige stem en met een groot bereik in zowel hoog en laag is Masha Bijlsma het boegbeeld van de Masha Bijlsma band. . Met een diep doorvoelde, intense benadering brengt ze zowel klassieke, swingende jazzsongs als zelfgeschreven composities ten gehore. Al snel na de oprichting groeit de band in populariteit en geven ze optredens over heel de wereld.

  Koppelsessies: Jammsessie met Scopar

  27 nov 2022 @ 15:00 - 17:00

  Het is zondagmiddag 27 november weer tijd voor een jazz jamsessie in de Koppelkerk. De band Scopar leidt de sessie in, maar vooral ook andere muzikanten worden van harte uitgenodigd mee te spelen tijdens de jamsessie.

  Koppelsessies: Timo van de Sande

  30 okt 2022 @ 15:00 - 17:00

  Zondagmiddag 30 oktober treedt Timo van de Sande op bij de Koppelsessies in het Boekencafé van de Koppelkerk. Een middag vol variatie: van rustig tot uptempo, van pop tot rock en van verhalende nummers tot liefdesliedjes. Afgelopen maart bracht hij zijn EP ‘Break Free’ uit.

  Jazz: Ella Zirina Trio

  8 okt 2022 @ 20:30 - 22:30

  -Wegens ziekte is het concert UITGESTELD - Het muzikale en jonge talent Ella Zirina komt op zaterdag 8 oktober met haar band optreden in de Koppelkerk. De jazzgitarist en componiste uit Letland is een echte gitaarvirtuoos met een eigen stijl. Met haar composities, opgebouwd uit melodische improvisaties, weet ze een persoonlijke en emotionele klankomgeving te creëren. In de Koppelkerk zal Ella Zirina haar muzikale talent tonen in samenspel met William Barret op de contrabas en Tim Hennekes op de drums.

  Concert: Aznavour mon amour

  3 sep 2022 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 3 september brengt zangeres Britta Maria met haar driekoppige band een ode aan de bekende Franse chansonnier, componist en tekstschrijver Charles Aznavour (1924-2018) in de Koppelkerk in Bredevoort. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige chansons d’amour, waarvan waarschijnlijk ‘La bohème’ en ‘She’ de bekendste zijn.

  Jazz: Quintet van Loek van den Berg

  20 aug 2022 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 20 augustus maken de vijf leden van het Loek van den Berg Quintet een muzikale reis in de Koppelkerk met hun verhalende composities, passie en improvisaties. De jonge talenten laten hun eigen stijl horen, die wordt gekenmerkt door melodische lijnen en een melancholische sfeer.

  Jazz: Benjamin Herman & Timothy Banchet

  11 jun 2022 @ 20:30 - 22:30

  Jazzmusicus Benjamin Herman wordt een grootheid op èlk podium – dus ook op het bescheiden podium van de Koppelkerk in Bredevoort. Op zaterdagavond 11 juni laat de saxofonist zien wat hij kan in een kleinschalige opzet, samen met pianist Timothy Banchet.

  Concert: A sincere tribute to Willie Nelson

  14 mei 2022 @ 20:30 - 22:30

  Gitarist (Bökkers/The Kapsones) en kunstenaar Erik Neimeijer brengt op zaterdag 14 mei een oprechte ode aan Willie Nelson in de Koppelkerk in Bredevoort. Deze 87-jarige countryzanger is één van de beste Amerikaanse songwriters.

  Concert: De Knasterds (Rocco Ostermann en Matthijs Stronks )

  30 apr 2022 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdagavond 30 april treden zanger-gitarist Rocco Ostermann en pianist Matthijs Stronks op in de Koppelkerk. Sinds de pandemie vormen zij een nieuw duo: De Knasterds. Een avond vol verhalen over de actualiteit en eigen bewerkingen van songs van Johnny Cash, David Bowie en anderen.

  Concert: Qompost (Matthijs Stronks)

  30 apr 2022 @ 20:30 - 22:30

  De gitarist van de band is voor ‘once in a lifetime opportunity’ naar Thailand vertrokken. Bandleider en pianist Matthijs Stronks komt daarom 30 april met een andere formatie optreden: met zijn duo ‘De Knasterds’ dat hij samen vormt met welbekende zanger-gitarist Rocco Ostermann.

  Pianoconcert: Susanna Braun

  22 apr 2022 @ 20:00 - 22:00

  Haar lijst met prijzen, deelname aan festivals en soloconcerten is indrukwekkend. Toch is pianiste Susanna Braun nog maar 22 jaar oud. Aan de vleugel in de Bredevoortse Koppelkerk laat ze op vrijdagavond 22 april zien en vooral horen waarom ze hard op weg is een internationale beroemdheid te worden.

  Concert: Jesse Van Ruller // Maarten Hogenhuis

  26 mrt 2022 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 26 maart 2022 treedt de gerenommeerde gitarist Jesse van Ruller met saxofonist Maarten Hogenhuis op in de Koppelkerk. Hoewel de wortels van beide muzikanten in de traditionele jazz liggen, hoor je in dit duo duidelijk dat hun invloeden niet ophouden bij Miles, Coltrane of Parker. Ze laten zich inspireren door artiesten als Sufjan Stevens, Andrew Bird en Grizzly Bear.

  Concert: HEBE (indie-folk)

  12 mrt 2022 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 12 maart treedt indie-folkband HEBE op in de Koppelkerk in Bredevoort. De nieuwe EP ‘Lifted The Weight’ van de uit Amsterdam afkomstige Hebe is een betoverende, persoonlijke reis door Hebe’s eigen ervaringen met angst, liefde, natuur en maatschappij. Met inspiratiebronnen als James Blake en Bon Iver balanceren de songs van de zangeres en songwriter tussen melancholie en kracht.

  Concert: Joost Lijbaart ft. Kika Sprangers & Wolfert Brederode

  12 feb 2022 @ 20:30 - 22:00

  Free is het eerste solo-album van slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart en de vervulling van een lang gekoesterde wens: een volledig solo-album waarbij Lijbaart naast de drums alle andere instrumenten ook zelf speelt. Op zaterdag 12 februari treedt de slagwerker op met Kika Sprangers op saxofoon en Wolfert Brederode op harmonium.

  Concert: The Story of Billy Joel

  13 nov 2021 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdagavond 13 november treden zanger-pianist Maurits Fondse en saxofonist Iman Spaargaren op in de Koppelkerk met de voorstelling ‘The Story of Billy Joel’. Aan de hand van zijn Joel’s beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx.

  Concert: Tangarine

  25 sep 2021 @ 20:30 - 22:30

  Als identieke eeneiige tweeling is Tangarine een unieke en graag geziene gast op de Nederlandse podia. Voor Arnout en Sander Brinks was de Corona periode een gelegenheid om een nieuwe weg in te slaan en met name hun talenten als songwriters te verkennen. Samen met producer Gordon Groothedde hebben de tweelingbroers een aantal sterke popliedjes opgenomen, met pakkende refreinen en sfeervolle arrangementen. Met hun onmiskenbare stemgeluid en harmonieën weet Tangarine telkens het publiek te betoveren.

  Concert: Woolf (extra concert)

  10 sep 2021 @ 20:30 - 22:30

  Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Vrijdag 10 september treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

  Concert: Muti Marane

  7 aug 2021 @ 20:30 - 22:30

  Hedendaagse jazzmuziek, geïnspireerd door artiesten als Ibrahim Maalouf, Mathias Eick, Ben Wendel en Will Vinson. Maar ook de oude jazzmeesters worden niet geschuwd, zoals Dizzy Gillespie, Chet Baker en Freddie Hubbard.

  Concert: Woolf

  10 jul 2021 @ 20:30 - 22:30

  Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 10 juli treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

  Concert: Tim Knol

  12 dec 2020 @ 20:00 - 21:00

  Op zaterdagavond 12 december treedt Tim Knol solo op in de Koppelkerk. Het concert begint om 20.00 uur.

  Concert: YORI

  17 okt 2020 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 17 oktober treedt de Nederlandse singer-songwriter Yori Swart op in de Koppelkerk. Yori staat bekend om haar warme soulvolle stem en haar unieke manier van gitaar spelen. Haar muziek is een blend van pop, blues en country in een zeldzame finger-picking stijl. Afgelopen februari kwam haar nieuwste plaat - de EP ‘Live Sessions’ - die ze opnam op de plek waar ze zich het meest thuis voelt: het podium.

  Concert: Trio Son Cubano

  5 sep 2020 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 5 september gaat het concertseizoen van de Koppelkerk weer van start. Trio Son Cubano trapt af met authentieke, swingende Cubaanse Son in een jazzy jasje met veel close harmony-zang. In lijn met de corona-maatregelen wordt de kerkzaal van de Koppelkerk omgetoverd tot een sfeervolle jazzclub vol tafeltjes met rode lampjes.

  Koppelsessies: Live Poets Society

  22 mrt 2020 @ 15:00 - 17:00

  - AFGELAST - Op deze zondagmiddag spelen de Live Poets eerst een Nederlandstalige set. Voor de voorstelling “Dichter Bij Leven” hertaalden de heren elf van hun oorspronkelijk Engelstalige liedjes in het Nederlands. Terugkerend thema is het levenspad dat iedereen aflegt. Liedjes en verhalen over het vinden van je wortels, ontmoetingen onderweg, afslagen die je ergens op je pad neemt – of juist niet. De tweede set zal Engelstalig zijn.

  Concert: Peter Beets

  7 mrt 2020 @ 20:30 - 22:30

  Peter Beets wordt wereldwijd gezien als één van de grootste jazzpianisten aller tijden. Peter heeft diverse albums uitgebracht en mooie prijzen gewonnen, waaronder een Edison. De bekende jazzpianist is geboren in Groenlo en vindt het leuk om in zijn geboortestreek te spelen. Zaterdag 7 maart treedt hij op met twee jonge jazztalenten.

  Koppelsessies: Scopar

  23 feb 2020 @ 15:00 - 17:00

  Het is zondagmiddag 23 februari weer tijd voor een jazz jamsessie in de Koppelkerk. De band Scopar leidt de sessie, maar ook andere muzikanten worden van harte uitgenodigd mee te spelen tijdens de jamsessie.

  Concert: Eli Goffa

  8 feb 2020 @ 20:30 - 23:00

  Virtuoos gitaarspel en een stem die alle kanten op kan en gaat: de Belgische singer-songwriter Eli Goffa wordt geschaard onder de grootste americana-talenten van zijn generatie.

  Koppelsessies: Dana Lewu

  26 jan 2020 @ 15:00 - 17:00

  Singer-songwriter Dana Lewu verruilde Winterswijk voor een hindoeïstisch klooster en woonde een paar jaar in Zwitserland. Het resulteerde in doorleefde, intieme liedjes, soms even mysterieus als het leven zelf.

  Concert: Señora

  18 jan 2020 @ 20:30 - 23:00

  Op zaterdag 18 januari luidt de Koppelkerk het nieuwe jaar in met een vermaarde jazzband: Señora, de eerste band van de Duitse jazzgitarist Axel Fischbacher. In de jaren tachtig golden zij als een van de meest succesvolle Duitse groove-jazzbands; inmiddels heeft de band een cultstatus verworven.

  Concert: Moonyard

  21 dec 2019 @ 20:30 - 22:30

  In het kader van de AFM Hulpweek, treedt op 21 december de band MoonYard op in de Koppelkerk. De Koppelkerk doneert een derde deel van de opbrengst aan het goede doel om mensen die het niet zo breed hebben een extraatje te geven.

  Concert: Groundhog

  14 dec 2019 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdagavond 14 december is de vierkoppige bluesband Groundhog terug in de Koppelkerk voor een concert. Na een overvol concert in de Koppelkerk eerder dit jaar, staan ze deze avond in de grote zaal op het podium.

  Koppelsessies: Organ Utan

  8 dec 2019 @ 14:30 - 16:30

  Zondagmiddag 8 december treedt het Hammond-trio Organ Utan op in de jamsessie in de Koppelkerk. Drie talentvolle Duitse musici troffen elkaar op het Arnhemse conservatorium en blazen traditionele jazz-standards een nieuw, groovy leven in. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

  Koppelsessies: EYSIR

  17 nov 2019 @ 15:00 - 17:00

  Zondagmiddag 17 november treedt het duo EYSIR op bij de Koppelsessies in het Boekencafé van de Koppelkerk.Een middag vol pure soul en bluesliedjes: van eigen werk tot Bill Withers en Jimi Hendrix. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

  Concert: Under the Surface

  2 nov 2019 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 2 november treedt het bijzondere trio Under the Surface op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hun muziek kan je zomaar in een andere staat van ‘zijn’ brengen. Zangeres Sanne Rambags, drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders laten zich inspireren door etnische muziek en het sjamanisme.

  Muziek: Gelre Jazz Ensemble

  27 okt 2019 @ 15:00 - 17:00

  De zondagmiddagse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort is terug van weggeweest. Zondagmiddag 27 oktober leidt bassist Jurgen van der Sluis met het Gelre Jazz Ensemble de sessie. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

  Pianoconcert: Pavol Preceniza & Mihaela Manea

  12 okt 2019 @ 20:00 - 22:00

  Op zaterdag 12 oktober doet jong internationaal pianotalent Bredevoort aan ter gelegenheid van de International Piano Festival 2019, waar de Koppelkerk aan deelneemt. De Roemeense Mihaela Maneo en Tsjechische Pavol Preceniza spelen stukken van Beethoven, Poulenc en Ravel.

  Concert: Steam Power

  5 okt 2019 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdagavond 5 oktober treedt de bluegrass/pop-formatie Steam Power op in de Koppelkerk in Bredevoort. Steam Power bestaat uit topmuzikanten uit de akoestische muziekscene: Joost van Es (viool, zang), Janos Koolen (zang, mandoline, banjo), Laurens Joënsen (zang, gitaar) en muzikale duizendpoot Fay Lovsky (zang, bas).

  Koppelsessies: Groundhog

  14 jul 2019 @ 15:00 - 17:00

  Bluesband Groundhog treedt op in het Boekencafé. Een muzikale mix voor jong en oud die het gezellig vindt om livemuziek van heel dichtbij te horen en voelen.

  Concert: Getz/Gilberto Project

  6 jul 2019 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 6 juli brengt het Getz/Gilberto Project een ode aan Stan Getz en João en Astrud Gilberto in de Koppelkerk. Een swingende avond vol Bossa Nova muziek en verhalen, uitgevoerd door vijf bevlogen muzikanten.

  Koppelsessies: JW Copple Club

  9 jun 2019 @ 15:00 - 17:00

  Op zondagmiddag 9 juni vindt in de Koppelkerk alweer de laatste jazz jam sessie plaats van dit seizoen. De huisband JW Copple Club verzorgt weer de aftrap waarna andere muzikanten van harte worden uitgenodigd om mee te spelen.

  Concert: Maurice van Hoek

  1 jun 2019 @ 20:30 - 22:30

  Country- en americana-artiest Maurice van Hoek treedt zaterdag 1 juni op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hij presenteert zijn nieuwe EP ‘Church Sessions’, die een totale ode aan de liefde is.

  Concert: Kika Sprangers Trio

  11 mei 2019 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 11 mei treedt het Kika Sprangers Trio op in de Koppelkerk. Normaal gesproken treedt ze in grotere bezettingen op. Speciaal voor de intieme setting van de Koppelkerk komt ze in kleine bezetting met zangeres Anna Serierse en pianist Martin Fondse.

  Koppelsessies: Flød

  5 mei 2019 @ 15:00 - 17:00

  Vier jonge muzikanten die dwalende drieklanken gebruiken om de grandeur van de leegte op te zoeken. Het resultaat: dromerige folk en close harmony, meeslepend als een stille Scandinavische sneeuwvlakte.

  Koppelsessies: Jazz and Blues

  14 apr 2019 @ 15:00 - 17:00

  Muziek kent geen grenzen: daarom staat zondagmiddag 14 april de jazz jamsessie in de Koppelkerk onder leiding van de Duitze Nederlandse jazzband JaB (Jazz and Blues) uit Vreden.

  Concert: Edo Donkers Trio

  6 apr 2019 @ 20:30 - 22:30

  “A Dutch boy with a Texan heart”, zo noemt singer-songwriter Edo Donkers zichzelf. Samen met zangeres Francine Postma en (pedal steel) gitarist Koppe Koppeschaar treedt hij op.

  Koppelsessies: Ellen Tackenkamp

  10 mrt 2019 @ 15:00 - 17:00

  Ze trad al eerder op in de Koppelkerk met haar band Woolf, maar Ellen Tackenkamp is op zondag 10 maart terug: solo. Deze zondagmiddag presenteert ze haar debuutalbum “Letters” in de Koppelsessies. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

  Koppelsessies: Let’s Play

  10 feb 2019 @ 15:00 - 17:00

  Op zondagmiddag 10 februari treedt Let’s Play uit Winterswijk op als basiscombo tijdens de twee maandelijkse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort. Muzikanten worden uitgenodigd mee te spelen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook!

  Concert: Joy Division Undercover

  9 feb 2019 @ 20:30 - 23:00

  De beste Joy Division Tribute band komt zaterdag 9 februari naar de Koppelkerk in Bredevoort. In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen. UITVERKOCHT.

  Concert: Blue Grass Boogiemen

  2 feb 2019 @ 20:30 - 22:30

  De Blue Grass Boogiemen staan voor het beste wat Nederland qua authentieke rootsmuziek te bieden heeft. Niet voor niets kregen ze de bijnaam 'de ambassadeurs van de bluegrass'.

  Koppelsessies: Stef Woestenenk

  20 jan 2019 @ 15:00 - 17:00

  Het hart van zanger-gitarist Stef Woestenenk ligt in de Britse en Amerikaanse muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Een gemoedelijke zondagmiddag livemuziek met nummers van o.a. Tom Petty, Bob Dylan en Eric Clapton.

  Muziek: AVA Trio

  12 jan 2019 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 12 januari treedt het AVA Trio op in de Koppelkerk. Het internationale jazztrio haalt zijn inspiratie uit het Midden-Oosten en de mediterrane.

  Jazz: Gelre Jazz Trio

  9 dec 2018 @ 15:00 - 17:00

  Op zondag 9 december treedt het Gelre Jazz Trio op als basiscombo tijdens de twee maandelijkse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort. Muzikanten worden uitgenodigd mee te spelen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook!

  Concert: Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix

  1 dec 2018 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 1 december treden zangeres Margriet Sjoerdsma en pianist Egbert Derix op in de kerkzaal van de Koppelkerk. In de intimiteit van stem en piano staan ‘favourite songs’ op het programma: van grootheden als Leonard Coen, Tracy Chapman en Billy Joel.

  Koppelsessies: Zonen met vaders

  4 nov 2018 @ 15:00 - 17:00

  In de intieme huiskamersetting van het Boekencafé treedt achtkoppige formatie op met geëngageerde Nederlandstalige luisterliedjes. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

  Koppelsessies: Woolf

  1 jul 2018 @ 15:00 - 17:00

  De driekoppige folk-pop band Woolf treedt op in het Boekencafé. Marieke, Mylène en Ellen worden ook wel de vrouwelijke Crosby, Stills & Nash genoemd.

  Concert: Lenny Kuhr

  30 mrt 2018 @ 20:30 - 22:30

  Een intieme en ontroerende voorstelling die menig hart zal raken, zowel door de inhoud van de teksten als door de muziek.

  Koppelsessies: JW Copple Club

  25 mrt 2018 @ 15:00 - 17:00

  Het wordt weer een gezellige zondagmiddag. Een jazz jamsessie met de JW Copple Club als basiscombo, met maar liefst zeven muzikanten in de gelederen.

  Concert: Artvark

  3 mrt 2018 @ 20:30 - 22:30

  Het kwartet staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

  Concert: Lizzy Ossevoort

  23 dec 2017 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdagavond 23 december treden zangeres Lizzy Ossevoort en pianist Stefan Bos met een speciaal kerstprogramma op in de Koppelkerk.

  Concert: Kapok

  9 sep 2017 @ 20:30 - 22:30

  The Unusual Jazz Trio. Deze Edison-winnaars openen het nieuwe jazz-seizoen in de Koppelkerk.

  Concert: Elenne May

  26 aug 2017 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdagavond 26 augustus treedt singer-songwriter Elenne May op met haar band in de Koppelkerk in Bredevoort.

  Concert: Trio Odessa

  7 mei 2016 @ 20:00 - 22:00

  Laat je meevoeren door de melancholieke balkan- en opzwepende klezmermuziek van Trio Odessa te midden van het kunstwerken van Otto Pankok!

  Concert: BoneBrass in concert

  9 jan 2016 @ 20:00 - 22:30

  BoneBrass is een gewaardeerd Nederlands ensemble dat op enthousiaste wijze warme en vocale koperklanken ten gehore brengt. Trombonisten Jan Bults, Gert van Veldhuizen, Jan Jager en Wessel Bruggink zijn thuis in diverse muziekstijlen, waardoor ieder concert weer een verrassing is.

Verdieping
Kunsten
Boeken