Zomerworkshops

Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk op vier zondagmiddagen workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze zomerworkshops staat elke keer een thema centraal uit de tentoonstelling ‘Vrijheid, gelijkheid en eigenheid’, die momenteel te zien is in de kerkzaal van de Koppelkerk.

De eerste workshop vond plaats op 31 juli (‘Tegenwijsheden’). In de komende workshops worden elke keer een andere werkwijze, kunstenaar en thema uitgelicht!

Een workshop kost € 5,- per kind en duurt ongeveer anderhalf uur. Er is plaats voor acht kinderen en we vragen je vooraf te reserveren. Elke workshop begint met een bezoek aan de tentoonstelling en een korte introductie.

Ouders, opa’s en oma’s zijn ook welkom, zij kunnen een bezoek brengen aan de tentoonstelling en na afloop genieten van een kop koffie of thee op ons terras of in het gezellige boekencafé. Zij betalen de reguliere entreeprijs van de Koppelkerk.

Tekst gaat verder onder de foto.

Zomerworkshops voor kinderen
Sanne de Haan - Meta morphosa

Pixel Art

Zondagmiddag 14 augustus vindt de tweede van de vier workshops plaats. Deze workshop staat in het teken van ‘Pixel art’. Kunstenaar Sanne de Haan maakt van ouderwetse borduurwerken hedendaagse kunstwerken met een twist. Dat gaan de kinderen deze workshop ook doen. Met potlood en papier gaan ze hun eigen afbeelding omtoveren tot ‘pixel art’.

Zomerworkshop bouwen met hout

Geometrische sculpturen

Zondagmiddag 21 augustus vindt de derde van de vier workshops plaats. Deze workshop staat in het teken van ‘Bouwen met hout’. Geïnspireerd op het werk van kunstenaar Truus Wilmink gaan de kinderen aan de slag met hout om hiermee een eigen kunstwerk te maken.

Zomerworkshop Transparantie

Transparantie

Zondagmiddag 4 september vindt de laatste workshops van deze zomer plaats. Deze workshop staat in het teken van ‘Transparantie’.

Kunstenaar Lise Sore maakt metershoge tekeningen van haar zelf. Haar zelfportretten zijn extra bijzonder, omdat ze het portret verdeeld over meerdere transparantie doeken die samen één geheel vormen. Geïnspireerd op het werk van Lise Sore gaan de kinderen hun eigen kunstwerk maken.

Workshops voor kinderen in de zomermaanden

Er zijn momenteel geen toekomstige events.
Verdieping
Kunsten
Boeken