Tegenlicht Meet Up

Tegenlicht Meet Up Bredevoort

Stichting Koppelkerk in Bredevoort organiseert in samenwerking met VPRO Tegenlicht een maandelijkse programmareeks: de Tegenlicht Meet Up. Een discussieavond naar aanleiding van een Tegenlicht-documentaire.

Iedere zondagavond worden bij VPRO Tegenlicht nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap onderzocht. Elke maand discussiëren we in de Koppelkerk aan de hand van een gekozen Tegenlicht-uitzending samen met relevante gasten uit de regio na over het betreffende onderwerp. Zo brengen we grote thema’s en wereldproblemen dichtbij huis.

Denk en praat ook mee! De toegang is gratis.

Het Meet Up programma van de Koppelkerk wordt uitgevoerd door de leden van de werkgroep Meet Up. De Meet Up ziet als volgt uit:

19:00 uur Vertoning van de Tegenlicht-documentaire
20:00 uur Start van de discussieavond

  • Introductie van relevante gasten / experts
  • Discussie tussen de zaal en de gasten aan de hand van fragmenten uit de documentaire

Doel van de avond is om de geest te slijpen, inzichten te delen en burgerschap te activeren.

Nabeschouwingen (Tegenlicht) Meet Up Bredevoort

Dilemma’s te over bij ‘Amazon zij met ons’

Aanwezige deskundigen De werkgroep Tegenlicht Meet Up slaagde er weer in om een tweetal gasten uit te nodigen die in hun werk te maken hebben met cyber security en de online business. Helaas bleek één van hen ziek. Joost Jansen zwengelde vanuit zijn deskundigheid en...

Levendige discussie over de donut economie

Aanwezige deskundigen De werkgroep Tegenlicht Meet Up slaagde er weer in om een drietal gasten naar Bredevoort te halen die in hun werk te maken hebben met duurzaamheid. Zij zwengelden elk vanuit hun deskundigheid en ervaring de discussie met de zaal aan. Daarbij werd...

Verslag: Meet Up Slingeplas

Op 6 juli jongstleden vond er in de Koppelkerk een Meet Up plaats over de Bredevoortse Slingeplas. Eerder dit jaar werden de plannen voor het recreatiegebied vanwege onvoldoende draagvlak ingetrokken. Wat wil de samenleving dan wel? Dat werd in een creatief en pro-actieve avond verkend. Hier vindt u het naverslag.

Verslag: Meet up over grensoverschrijdende samenwerking

Vrijdag 8 juni organiseerde de Koppelkerk een meet up over grensoverschrijdende samenwerking in de techniek. Er waren een viertal interessante gasten met praktijkervaringen. Tom Lamers (nu nog werkzaam bij de gemeente Aalten, maar straks adjunct directeur-bestuurder bij de Euregio) gaf in vogelvlucht het ontstaan van de Euregio weer.

De Euregio is in 1958 opgericht door Alfred Mozer. Hij was ervan overtuigd dat duurzame vrede alleen bereikt kon worden door samenwerking en contacten op cultureel en economisch gebied. Volgens Tom is samenwerking een must. Dat wil niet zeggen dat alles goed gaat. De aandacht van de overheden is wisselend. De praktische en juridische hobbels zijn groot.

Een leuk initiatief is de oprichting van Grenzhoppers. Een netwerk van inmiddels 250 professionals, bedrijven, onderwijsmensen die de praktische samenwerking verder willen brengen.

    Tegenlicht meet up: Stilte voor de Cra$h

    1 feb 2019 @ 19:00 - 22:00

    Is de volgende crisis te voorspellen? Welke lessen trekken we uit de vorige crisis? Op vrijdagavond 1 februari discussiëren we in de Tegenlicht Meet Up Bredevoort met Nout Wellink, voormalig directeur van De Nederlandse Bank, en met Bert Jan Krouwel, oprichter van de Triodosbank.

Eerder in (Tegenlicht) Meet Up Bredevoort

Verdieping
Kunsten
Boeken