Leesclub (online)

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Overzicht van de (online) Leesclubs uit de afgelopen periode

Leesclub (online): De fundamenten – Ramsey Nasr

3 jun @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. Deze keer lezen we 'De fundamenten’ van Ramsey Nasr. Hij houdt ons een spiegel voor: onze manier van leven heeft logischerwijs tot deze pandemie geleid. De oplossing? We moeten ons leven veranderen.

Leesclub (online): Leugen & Waarheid – Bas Heijne

15 apr @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de achtste leesclub op donderdagavond 15 april staat het boek ‘Leugen en waarheid’ van essayist Bas Heijne op het programma. Voor NRC Handelsblad ging Bas Heijne in gesprek met denkers en wetenschappers over de grote vragen van onze tijd en bundelde deze gesprekken in dit boek.

Leesclub (online): Philipp Blom – Het grote wereldtoneel

4 mrt @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de zesde leesclub op donderdagavond 4 maart staat het boek ‘Het grote wereldtoneel’ van filosoof Philipp Blom op het programma. Het essay draait om de kracht en het belang van de verbeelding in crisistijd.

Leesclub (online): 21 lessen voor de 21ste eeuw – deel 2

28 jan @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de achtste leesclub op donderdag 28 januari staat het tweede deel van het boek ’21 lessen voor de 21ste eeuw' van historicus Yuval Noah Harari op het programma.

Leesclub: Fantoomgroei

23 okt 2020 @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de zesde leesclub op vrijdagavond 23 oktober staat het boek ‘Fantoomgroei’ van onderzoeksjournalist Sander Heijne en bestuurskundige Hendrik Noten op het programma. Hoe moeten we deze crisis aangrijpen om andere keuzes te maken?

Leesclub: Houd afstand, raak me aan

21 aug 2020 @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de vijfde leesclub op vrijdag 21 augustus staat ‘Houd afstand, raak me aan’ van de Vlaamse hoogleraar en klinisch psycholoog Paul Verhaeghe op het programma. Hoe moeten we deze crisis aangrijpen om andere keuzes te gaan maken?

Leesclub: Melancholie van de onrust

24 jul 2020 @ 19:30 - 22:30

In de vierde leesclub op vrijdag 24 juli staat ‘Melancholie van de onrust’ van schrijver-filosofe Joke Hermsen op het programma. Hoe houden we onze melancholie in toom in deze onzekere en angstige tijden?

Leesclub (online): Alleen de bergen zijn mijn vrienden

24 jun 2020 @ 19:30 - 21:30

Tijdens de coronacrisis biedt de Koppelkerk een online leesclub aan over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de leesclub op woensdag 24 juni staat ‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden’ centraal van de Iraans-Koerdische schrijver Behrouz Boochani die zes jaar vastzat in een Australische ‘asielgevangenis’ op het eiland Manus.

Leesclub (online): De meeste mensen deugen (online)

20 mei 2020 @ 19:30 - 21:30

In tijden van quarantaine biedt de Koppelkerk een online leesclub aan over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de tweede leesclub op woensdag 20 mei staat ‘De meeste mensen deugen’ van historicus en journalist Rutger Bregman op het programma.

Leesclub (online): De Pest van Albert Camus (online)

22 apr 2020 @ 15:00 - 17:00

In tijden van quarantaine start de Koppelkerk met een online leesclub over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de eerste leesclub op woensdag 22 april staat De Pest van de Franse schrijver-filosoof Albert Camus op het programma.