Kunstlezing

Terugkijken: Kunstlezing Jan van Eyck

3 mei 2020 - 3 mei 2021

Kijk hier de online kunstlezing terug over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck door kunsthistorica Maria Driessen. Museum voor Schone Kunsten Gent bracht een groot eerbetoon aan de kunstschilder. Door de coronacrisis is de expositie nauwelijks te zien geweest. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

Terugkijken: Kunstlezing over Christo

3 jul 2020 - 31 dec 2021

Kunsthistorica Maria Driessen geeft een online kunstlezing over de onlangs overleden kunstenaar Christo. De Bulgaar was naast beeldhouwer ook schilder en tekenaar, maar werd vooral bekend door het inpakken van allerlei grote objecten en gebouwen, zoals de Rijksdag in Berlijn.

Overzicht van de evenementen uit de afgelopen periode

Kunstlezing: Hildo Krop

25 sep @ 20:00 - 22:00

We vieren dit jaar het Hildo Krop-jaar. Het is 50 jaar geleden dat de stadsbeeldhouwer van Amsterdam overleed. Vrijdag 25 september is kunsthistorica Maria Driessen te gast in de Koppelkerk om de artistieke duizendpoot en idealist in de interessante tijd te plaatsen waarin hij leefde.

Kunstlezing: Jan van Eyck (online)

1 mei @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 1 mei geeft kunsthistorica Maria Driessen vanuit de Koppelkerk een online lezing over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck. Momenteel brengt Museum voor Schone Kunsten Gent een groot eerbetoon aan de kunstschilder. De expositie is vanwege de coronacrisis helaas niet te bezoeken. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

Kunstlezing: Jan van Eyck

27 mrt @ 20:00 - 22:00

Kunsthistorica Maria Driessen laat ons kennis maken met de wereld van Jan van Eyck en de Vlaamse Primitieven. De lezing sluit aan bij het grote eerbetoon 'Van Eyck. Een optische revolutie' in Gent.

Kunstlezing: Henk Helmantel

6 mrt @ 20:00 - 22:00

Helmantel vertelt waarom Rembrandt hem een leven lang al inspireert. Aan de hand van zestien afbeeldingen vertelt hij wat hij zo bijzonder vindt aan de werken van Rembrandt en hoe die hem steeds weer boeien en nieuwe inspiratie geven.

Kunstlezing: De tuinen van Monet

29 nov 2019 @ 20:00 - 22:00

Het wordt wel dé tentoonstelling van dit najaar genoemd: de tuinen van Monet in het Kunstmuseum (voorheen: Gemeentemuseum) Den Haag. Kunsthistorica Maria Driessen vertelt er alles over.

Kunstlezing: Niki de Saint-Phalle

28 sep 2019 @ 20:00 - 22:00

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle aan wie Museum Beelden aan Zee volop aandacht besteedt dit najaar. Dat vraagt om een inleiding van Maria Driessen op het werk en de invloed van Niki de Saint-Phalle op 28 september in de Koppelkerk.

Kunstlezing: Caravaggio

14 dec 2018 @ 20:00 - 22:00

Kunsthistorica Maria Driessen is terug in de Koppelkerk met een lezing over Caravaggio en zijn Utrechtse navolgers. De lezing is een inleiding op de grote expositie ‘Utrecht, Caravaggio en Europa’ . Deze is vanaf 16 december te zien is in het Centraal Museum in Utrecht.

Kunstlezing: Anton Heyboer

24 nov 2018 @ 20:00 - 22:00

Een lezing over het leven en werk van de bijzondere Anton Heyboer door verzamelaars Trees en Willy van Kleef, ter ere van de eerste vriendendag van de Koppelkerk.

Kunstlezing: Ossip Zadkine

14 sep 2018 @ 20:00 - 22:00

In aansluiting op de grote Zadkine-expositie in Museum Beelden aan Zee dit najaar geeft kunsthistorica Maria Driessen een lezing over deze belangrijke kunstenaar.

Kunstlezing: De Ploeg

22 jun 2018 @ 20:00 - 22:00

Honderd jaar geleden werd De Ploeg opgericht in Groningen. Kunsthistorica Maria Driessen geeft een lezing over het kunstenaarscollectief.