College

Filosofiecursus (online): Middeleeuwen

18 mei @ 20:00 - 15 jun @ 22:00

Dinsdag 18 mei start een vijfdelige collegereeks over de filosofie van de middeleeuwen. In de middeleeuwen was filosofie nauw verbonden met het christelijk denken. Het vormt de tweede module van het overzichtscollege ‘Geschiedenis van de filosofie’ dat dit jaar gestart is in de Koppelkerk. De module kan ook separaat van de gehele cursus gevolgd worden.

Kunstcollege (online): Kunstgeschiedenis – Zon en maan

19 apr @ 20:00 - 17 mei @ 22:00

Vanaf maandagavond 19 april start kunsthistorica Maria Driessen een vijfdelige collegereeks genaamd ‘Zon en maan in de kunst’. De zon en de maan zijn voor iedereen bijna dagelijks goed waarneembaar. De zon hoort bij de dag en de maan bij de nacht. Rond beide hemellichamen hangt van oudsher een cultus waarbij zon en maan elkaars tegenhangers zijn in betekenis in het leven van mensen.

Filosofiecursus (online): Geschiedenis van de filosofie

11 mrt @ 20:00 - 25 nov @ 22:00

Altijd al meer willen weten van de filosofie, maar geen idee waar te beginnen? De Koppelkerk biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de hoogtepunten van de Westerse filosofie. In vier modules van vijf online colleges behandelt Dr Rico Sneller de geschiedenis van de Westerse filosofie, van de Oudheid tot de 20e eeuw. De modules en de colleges zijn ook los te volgen en terug te kijken.

Terugkijken: Friedrich Nietzsche

11 sep 2020 - 31 dec 2021

Kijk hier alle delen terug van de vierdelige collegereeks door emeritus-hoogleraar en Nietzsche-deskundige Paul van Tongeren over de invloedrijke Duitse denker Friedrich Nietzsche.

Overzicht van de evenementen uit de afgelopen periode

Filosofiecursus (online): Oudheid

11 mrt @ 20:00 - 8 apr @ 22:00

Donderdagavond 11 maart start bij de Koppelkerk een vijfdelige collegereeks over de antieke filosofie. Dr Rico Sneller (Universiteit Leiden, Utrecht en Eindhoven) zal in vijf online colleges de belangrijkste denkers en denktradities uit de oudheid behandelen. Het onderzoeksgebied van denkers uit de oudheid betrof niet alleen de menselijke conditie, maar ook vakgebieden als de natuurkunde, psychologie en biologie.

Cursus: Geologie van de Alpen (online)

9 jul 2020 @ 20:00 - 30 jul 2020 @ 22:00

Dit jaar kunnen we niet op vakantie naar de Alpen. Maar tijdens de coronacrisis brengt de Koppelkerk de Alpen naar u toe. In een vierdelige online collegereeks neemt hoogleraar geologie Jan Wijbrans u mee naar de Alpen. Leer in vier colleges meer over het ontstaan van de Alpen.