1572 Geboorte van Nederland

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een college(reeks) rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf. 

De evenementen in het kader van de Geboorte van Nederland zijn allemaal gratis terug te kijken. Veel plezier!

There are no upcoming events.

  Tolerantie College: 1572: Tolerantie voor beginners

  21 apr 2022 - 21 apr 2023

  De Koppelkerk staat in het kader van het herdenkingsjaar 1572 met vier Tolerantie Colleges van prominente wetenschappers stil wat tolerantie betekent en van ons als burger vraagt: zowel in 1572 als nu. Hoogleraar Vroegmoderne Nederlandse Geschiedenis en Tachtigjarige Oorlog-deskundige Judith Pollmann beet het spits af van de Tolerantie Colleges op donderdag 21 april 2022 met het thema ‘Tolerantie voor beginners'.

  Tolerantie College: Religieuze (in)tolerantie

  9 jun 2022 - 31 dec 2023

  De Koppelkerk staat in het kader van het herdenkingsjaar 1572 met vier Tolerantie Colleges van prominente wetenschappers stil wat tolerantie betekent en van ons als burger vraagt. In 1572 stonden protestanten en katholieken lijnrecht tegenover elkaar. Hoe staat het nu en met de religieuze verdraagzaamheid? Historicus, theoloog en predikant Leen den Besten ging in het derde Tolerantie College in op het thema religieuze (in)tolerantie in onze huidige pluralistische samenleving.

Verdieping
Kunsten
Boeken