Terugkijken: Cursus Geologie van de Alpen

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Dit jaar kunnen we niet op vakantie naar de Alpen. Maar tijdens de coronacrisis brengt de Koppelkerk de Alpen naar u toe. In een vierdelige online collegereeks neemt hoogleraar geologie Jan Wijbrans (Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Leiden) u mee naar de Alpen. In vier colleges leert u over de verschillende aspecten van het ontstaan van de Alpen.

Terugkijken: Kijken wanneer je wilt

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terugkijken. Had je geen tijd om een cursus of een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Terugkijken: Maatschappij van morgen deel 3 – Op weg naar een democratie mét de burger

1 jan 2020 - 31 dec 2021

In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk in Bredevoort de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. De kloof tussen burger en politiek lijkt met de dag te groeien. Wat is nodig voor een democratie waarin burgers zich meer vertegenwoordigd en gehoord voelen? In de online discussieavond van vrijdag 17 juli spraken we over het onderwerp aan de hand van de VPRO Tegenlicht-uitzending ‘Na de democratie’.

Overzicht van de lezingen uit de afgelopen periode