Vacature: Stagiair

Vacature: Stagiair Koppelkerk (40 uur)

In culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort komen alle vormen van kunst en cultuur samen: overdag is de Koppelkerk een kunsthal met hoogwaardige exposities, ’s avonds verandert de Koppelkerk in een podium voor muziek, theater, verdieping of maatschappelijk debat. Ook is er een gezellig huiskamercafé – het Boekencafé – te vinden met goede koffie, boeken en lekkere taartjes.

De organisatie van Stichting Koppelkerk ligt in handen van een stichtingsbestuur, een directeur en 70 vrijwilligers. Als fulltime stagiair run je gedurende een half jaar samen met dit team de vrijplaats voor kunst en cultuur.

Met deze werkervaringsplek doe je brede praktijkervaring op in de cultuursector: van leiding geven tot tentoonstellingen maken, van marketing tot livestreamen, van subsidies aanvragen tot maatschappelijke programma’s maken die aanzetten tot reflectie en debat.

De Koppelkerk is voor publiek geopend van vrijdag tot en met zondag, zowel overdag als ’s avonds. Doordeweeks vinden er regelmatig verhuringen en verdiepende cursussen plaats.

Werkzaamheden:

• dagelijkse leiding op de werkvloer
  • (helpen) programmeren en organiseren van culturele activiteiten (exposities, concerten, theater, debat, lezingen, cursussen, boekenmarkten)
  • marketing: schrijven van wervende PR-teksten + beheer social media
  • community building
    • vrijwilligersborrels en -uitjes organiseren
    • vrijwilligersteams begeleiden
  • maken van personeelsrooster
  • administratieve taken

Wij bieden:

• een allround leerschool voor het runnen van een culturele organisatie: na een uitgebreide inwerkperiode door de directeur vinden er wekelijkse begeleidingsmomenten, cq. coachingsgesprekken plaats, verzorgd door de directeur of het bestuur
  • ruimte voor zelfontplooiing: eigen initiatief en ideeën worden gestimuleerd
  • € 200,- stagevergoeding per maand
  • de mogelijkheid om door te groeien naar een vaste functie

Essentiële eigenschappen voor een stagiair in de Koppelkerk:

• groot hart voor kunst, cultuur en maatschappij
  • “fixer”
  • flexibel
  • energiek
  • groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • geen 9 tot 5-mentaliteit
  • ervaring in, of feeling voor het managen van online platforms (Zoom, livestream, etc.)
  • uitstekende Nederlandse taalvaardigheid (Duits is een pre)
  • empathisch vermogen: je kunnen verplaatsen in bezoekers en vrijwilligers

Interesse? Stuur je motivatie en CV vóór 28 februari 2021 naar info@koppelkerk.nl.