Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Overzicht van de evenementen uit de afgelopen periode

Film: Hannah Arendt

26 aug @ 20:00 - 22:00

De film ‘Hannah Arendt’ toont het verhaal van de Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt, een eigenzinnige vrouw die tegen de stroom in durfde te gaan. Met haar boek ‘De banaliteit van het kwaad’, dat zij schreef naar aanleiding van het Adolf Eichmannproces, maakte zij een controverse los. Met haar ideeën veranderde ze de wereld.

Theater: Hij en Zij komen op in een bootje

25 aug @ 15:30 - 28 aug @ 16:00

Van 25 tot en met 28 augustus wordt de voorstelling ‘Hij en Zij komen op in een bootje’ opnieuw gespeeld op de Grote Gracht in Bredevoort. Vorig jaar al te zien en in een mum van tijd uitverkocht. Een nieuwe kans om dit juweeltje te aanschouwen en te beleven.

Theater: De Heks van Almen

10 jul @ 15:00 - 17:00

In 1472 vond op het kerkplein in Almen de eerste heksenverbranding van Nederland plaats. Theatermakers Achterhoek maakte een theatervoorstelling over deze onvoorstelbare gebeurtenis. Ook in Bredevoort hebben er heksenverbrandingen plaatsgevonden: 10 maar liefst. Op 1, 2, 3 en 8, 9 en 10 juli speelt de bijzondere voorstelling De Heks van Almen op verschillende locaties in Bredevoort.

Theater: De Heks van Almen

3 jul @ 15:00 - 17:00

Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

9 okt 2021 @ 20:00 - 22:00

Deze herfst zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op zaterdag 9 oktober is het stuk te zien in de Koppelkerk.

Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

8 okt 2021 @ 20:30 - 22:30

Deze herfst zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op vrijdag 8 oktober is het stuk te zien in de Koppelkerk.

Theater: De Andersons – Een mooiere wereld

18 sep 2021 @ 20:30 - 22:30

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. De nieuwe voorstelling ‘Een mooiere wereld’ van het Zweeds-Nederlandse muzikale duo De Andersons tourt momenteel door het land. Op zaterdag 18 september 2021 is de voorstelling te zien in de Koppelkerk.

Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

1 nov 2020 @ 20:00 - 22:00

Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

31 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort? Op zaterdag 31 oktober brengt de theatermaakster een ode aan de Achterhoekse vrouw in de Koppelkerk.

Theater: Kras | Kerf

3 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

Op zaterdag 3 oktober is de muzikale theatervoorstelling ‘KRAS | kerf’ over het persoonlijke vluchtverhaal van de Syrische Haidar Habash terug in de gemeente Aalten. Eerder werd het indringende stuk in kleine setting opgevoerd in het Nationaal Onderduikmuseum; op 3 oktober staat Haidar opnieuw op de planken in de Koppelkerk voor een iets groter publiek.

Theater: Ik hou van Herman

12 jul 2019 @ 20:30 - 22:30

Saxofonist Bertus Borgers treedt op met een theatervoorstelling over Herman Brood vol persoonlijke verhalen en muziek. Borgers was een goede vriend van Brood. De saxofonist speelde veel met de rock ’n roll junkie, o.a. in Herman Brood & His Wild Romance.