Overige evenementen

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een evenement rechtstreeks te zien of bij te wonen, het kan ook achteraf.

Na registratie en betaling, ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

Zonder grenzen: Fredrik Slomp en Alfred Mozer

2 sep 2021 - 2 sep 2022

In samenwerking met de Koppelkerk in Bredevoort organiseert het Nationaal Onderduikmuseum twaalf ontmoetingen met de titel ‘Zonder grenzen’. Tijdens de derde ontmoeting op donderdagavond 2 september praat directeur Gerda Brethouwer met Jan Slomp over zijn vader Fredrik Slomp, alias Frits de Zwerver, en met biograaf Paul Weller, biograaf over de betekenis van Alfred Mozer voor onze democratie. De avond is live bij te wonen in de Koppelkerk of te volgen via livestream.

Zonder grenzen: Het drama van het Korenburgerveen

1 jul 2021 - 1 jul 2022

In samenwerking met de Koppelkerk in Bredevoort organiseert het Nationaal Onderduikmuseum twaalf ontmoetingen met de titel ‘Zonder grenzen’. Tijdens de tweede ontmoeting op donderdagavond 1 juli vertelt historicus Astrid Dekkers over haar onderzoek naar het drama van het Korenburgerveen bij Winterswijk. Een groep van 23 personen uit drie Joodse families was daar enkele maanden ondergedoken, maar werd verraden en opgepakt. De avond is live bij te wonen in de Koppelkerk of te volgen via livestream.

Zonder grenzen: Kind van de vrijheid

17 jun 2021 - 17 jun 2022

Het Nationaal Onderduikmuseum gaat een samenwerking aan met de Koppelkerk Bredevoort voor een reeks van 12 ontmoetingen ‘Zonder grenzen’ in 2021 en 2022, die tevens via livestream zijn te volgen. Tijdens de eerste ontmoeting op donderdagavond 17 juni, stond het thema ‘Kind van de Vrijheid’ centraal.

Evenement (online): Uw monument duurzaam

8 apr 2021 - 8 apr 2022

Op donderdagavond 8 april organiseren de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk in samenwerking met Dijkoraad en Gelders Genootschap een webinar met als onderwerp: ‘Uw monument duurzaam’. Interessante sprekers nemen u mee bij het verduurzamen van uw monument. De avond wordt uitgezonden vanuit de Koppelkerk in Bredevoort en is gratis te volgen via livestream.

Evenement (online): Politiek Café

5 mrt 2021 - 5 mrt 2022

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, organiseert culturele vrijplaats de Koppelkerk in Bredevoort op vrijdagavond 5 maart een Politiek Café. Moderator Jan Bart Wilschut gaat in gesprek met zes landelijke partijen over drie prangende thema’s: klimaat, de groeiende kloof tussen arm en rijk en het coronavirus. De avond is gratis te volgen via livestream.