MeetUp

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een MeetUp rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie (indien nodig), ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

Meet up: Kansen(on)gelijkheid in het onderwijs

3 sep 2021 - 3 sep 2022

Op vrijdag 3 september 2021 stond in de Meet Up van de Koppelkerk in Bredevoort het onderwijs centraal op basis van de documentaire ‘Het advies dat bij je past’ uit de serie ‘Klassen’ van HUMAN. Onderzoeken wijzen uit dat kinderen veel te vroeg een keuze moeten maken, dat de kwaliteit van de lessen immens impact heeft op hun ontwikkeling en dat er te weinig aandacht is voor de sociaal-maatschappelijke context en de thuissituatie. Talent en potentie van een kind zijn meer dan de som kwantitatieve waarden uit het leerlingvolgsysteem.

Tegenlicht meet up: Zorgen voor morgen

2 jul 2021 - 2 jul 2022

Ons zorgsysteem piept en kraakt. Er is een tekort aan personeel, burn-outs rijzen de pan uit, zorgkosten stijgen en ziekenhuizen concurreren met elkaar. De coronapandemie toonde als geen ander aan dat marktwerking en samenwerking met elkaar op gespannen voet staan. Wat heeft de crisis ons geleerd? Hoe zou het zorgsysteem van de toekomst eruit moeten zien? Hoe ziet gezondheidszorg eruit als gezondheid in plaats van ziekte centraal staat?

Tegenlicht Meet Up (online): Wonen buiten de box

7 mei 2021 - 7 mei 2022

We kampen met een groot tekort aan betaalbare woningen. De overheid heeft de regie losgelaten, maar de markt lost de woningnood niet op. Dus hoe kun je nu nog betaalbaar wonen in Nederland? Hoe komen we aan 1 miljoen nieuwe woonplekken voor 2030? En hoe is de situatie in de Achterhoek? Daar praten we met elkaar over in de online Tegenlicht Meet Up met diverse interessante gasten.

Tegenlicht Meet Up (online): Het nieuwe protesteren

12 mrt 2021 - 31 dec 2022

Boerenprotesten, klimaatstakers, Black Lives Matter en de Capitoolbestorming: protesten lijken vandaag de dag alomtegenwoordig. Hoe moeten we dit duiden? Wat is de rol van protest in onze maatschappij? En wat is ons beeld van een actievoerder? In de online Meet Up Bredevoort op vrijdag 12 maart 2021 vanuit de Koppelkerk spraken we met interessante gasten over het thema, zoals historicus James Kennedy.

Terugkijken: Maatschappij van morgen deel 4 – Pionieren op het land

14 aug 2020 - 14 aug 2022

In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk in Bredevoort de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. Landbouw zoals die nu is, staat onder druk. De balans tussen gezond voedsel, natuurbeheer en exportbelang is verdwenen. In de online discussieavond van vrijdagavond 14 augustus 2020 spraken we over het onderwerp aan de hand van de VPRO Tegenlicht-uitzending ‘Plattelandspioniers’.

Terugkijken: Maatschappij van morgen deel 3 – Op weg naar een democratie mét de burger

17 jul 2020 - 17 jul 2022

In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk in Bredevoort de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. De kloof tussen burger en politiek lijkt met de dag te groeien. Wat is nodig voor een democratie waarin burgers zich meer vertegenwoordigd en gehoord voelen? In de online discussieavond van vrijdag 17 juli spraken we over het onderwerp aan de hand van de VPRO Tegenlicht-uitzending ‘Na de democratie’.

Terugkijken: Maatschappij van morgen deel 2 – Basisinkomen

19 jun 2020 - 19 jun 2022

In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. De roep om een basisinkomen is sinds de coronacrisis versterkt. Veel zzp’ers en flexwerkers zitten zonder werk en dus zonder inkomen. In de online Tegenlicht Meet Up praten we vrijdag 19 juni over het onderwerp aan de hand van de Tegenlicht-uitzending ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’.