MeetUp

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een MeetUp rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie (indien nodig), ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

  Meet Up Achterhoek: Leven om te werken of werken om te leven?

  16 jun 2022 - 31 dec 2023

  De Achterhoek staat breed bekend om zijn werklust. Maar hoe creëren we een gezonde balans tussen werk en privé? Is onze kijk op werk veranderd in de loop der jaren? In tijden waarin stress en burn-out beroepsziekte nummer één zijn, gaan we in Meet Up Achterhoek samen met interessante gasten in gesprek over de huidige én de gewenste rol van werk in ons leven.

  Meet Up Achterhoek: Woonerven in het buitengebied

  10 mrt 2022 - 31 dec 2023

  We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen, die we alleen samen het hoofd kunnen bieden. Tegelijkertijd groeit de kloof tussen burger en overheid en verhardt het maatschappelijk debat. Dat moet toch anders? Het nieuwe maatschappelijke programma Meet Up Achterhoek wil burgers, bedrijven en overheid samenbrengen om vanuit een open dialoog aan de slag te gaan met de maatschappelijke thema’s van nu. Donderdag 10 maart 2022 vond de eerste Meet Up plaats over het bevorderen van woonerven in het buitengebied.

  Tegenlicht Meet Up: De ontgroeiers

  4 mrt 2022 - 31 dec 2023

  De overheid en het bedrijfsleven richten zich steevast op economische groei. Als de economie groeit, wordt alles beter. Maar klopt die aanname wel? En kan het ook anders? Daar praten we over in de Tegenlicht Meet Up ‘De ontgroeiers’ op vrijdag 4 maart 2022 in de Koppelkerk in Bredevoort. De avond was zowel online als live in de zaal te volgen.

  Tegenlicht Meet Up: Geestelijke gezondheidszorg

  5 nov 2021 - 31 dec 2023

  Hoe kun je als samenleving ruimte creëren voor mensen die anders zijn? Wat is er aan voorzieningen nodig? Wat is er aan begrip vanuit de samenleving nodig? Hoe herkennen wij, en hoe gaan wij om met mensen die anders zijn? Over deze vragen (en meer) gingen we aan de hand van de Tegenlicht-documentaire ‘Gewoon Gek’ in gesprek op 5 november 2021. De avond was zowel live in de Koppelkerk, als online via livestream te volgen.

  Meet Up: Kansen(on)gelijkheid in het onderwijs

  3 sep 2021 - 31 dec 2023

  Op vrijdag 3 september 2021 stond in de Meet Up van de Koppelkerk in Bredevoort het onderwijs centraal op basis van de documentaire ‘Het advies dat bij je past’ uit de serie ‘Klassen’ van HUMAN. Onderzoeken wijzen uit dat kinderen veel te vroeg een keuze moeten maken, dat de kwaliteit van de lessen immens impact heeft op hun ontwikkeling en dat er te weinig aandacht is voor de sociaal-maatschappelijke context en de thuissituatie. Talent en potentie van een kind zijn meer dan de som kwantitatieve waarden uit het leerlingvolgsysteem.

  Tegenlicht Meet Up: Zorgen voor morgen

  2 jul 2021 - 31 dec 2023

  Ons zorgsysteem piept en kraakt. Er is een tekort aan personeel, burn-outs rijzen de pan uit, zorgkosten stijgen en ziekenhuizen concurreren met elkaar. De coronapandemie toonde als geen ander aan dat marktwerking en samenwerking met elkaar op gespannen voet staan. Wat heeft de crisis ons geleerd? Hoe zou het zorgsysteem van de toekomst eruit moeten zien? Hoe ziet gezondheidszorg eruit als gezondheid in plaats van ziekte centraal staat?

  Tegenlicht Meet Up (online): Wonen buiten de box

  7 mei 2021 - 31 dec 2023

  We kampen met een groot tekort aan betaalbare woningen. De overheid heeft de regie losgelaten, maar de markt lost de woningnood niet op. Dus hoe kun je nu nog betaalbaar wonen in Nederland? Hoe komen we aan 1 miljoen nieuwe woonplekken voor 2030? En hoe is de situatie in de Achterhoek? Daar praten we met elkaar over in de online Tegenlicht Meet Up met diverse interessante gasten.

  Tegenlicht Meet Up (online): Het nieuwe protesteren

  12 mrt 2021 - 31 dec 2023

  Boerenprotesten, klimaatstakers, Black Lives Matter en de Capitoolbestorming: protesten lijken vandaag de dag alomtegenwoordig. Hoe moeten we dit duiden? Wat is de rol van protest in onze maatschappij? En wat is ons beeld van een actievoerder? In de online Meet Up Bredevoort op vrijdag 12 maart 2021 vanuit de Koppelkerk spraken we met interessante gasten over het thema, zoals historicus James Kennedy.

  Terugkijken: Maatschappij van morgen deel 3 – Op weg naar een democratie mét de burger

  17 jul 2020 - 31 dec 2023

  In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk in Bredevoort de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. De kloof tussen burger en politiek lijkt met de dag te groeien. Wat is nodig voor een democratie waarin burgers zich meer vertegenwoordigd en gehoord voelen? In de online discussieavond van vrijdag 17 juli spraken we over het onderwerp aan de hand van de VPRO Tegenlicht-uitzending ‘Na de democratie’.

  Terugkijken: Maatschappij van morgen deel 2 – Basisinkomen

  19 jun 2020 - 31 dec 2023

  In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. De roep om een basisinkomen is sinds de coronacrisis versterkt. Veel zzp’ers en flexwerkers zitten zonder werk en dus zonder inkomen. In de online Tegenlicht Meet Up praten we vrijdag 19 juni over het onderwerp aan de hand van de Tegenlicht-uitzending ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’.

Verdieping
Kunsten
Boeken