Kunstlezing

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie en een kleine bijdrage,  ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

Kunstlezing: Joseph Beuys

13 aug 2021 - 13 aug 2022

Hij wordt beschouwd als één van de invloedrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw: Joseph Beuys (1921-1986). Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Beuys geboren werd. Op verschillende plaatsen wordt de belangrijke conceptuele kunstenaar geëerd met een tentoonstelling. In het kader van dit herdenkingsjaar gaf kunsthistorica Maria Driessen op vrijdagavond 13 augustus een lezing over deze belangrijke kunstenaar in de Koppelkerk.

Kunstlezing: Frida Kahlo

11 jun 2021 - 11 jun 2022

Ze was één van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van de 20e eeuw: Frida Kahlo. Met haar indringende zelfportretten gunde ze kijkers een inkijk in een leven dat niet over rozen ging. Dit jaar - 2021- staat haar werk in de schijnwerpers in het Cobra Museum en het Drents Museum. Kunsthistorica Maria Driessen geeft een inleiding in haar werk en leven.

Kunstcollege (online): Kunstgeschiedenis – Zon en maan

19 apr 2021 - 19 mei 2022

Kunsthistorica Maria Driessen geeft een vijfdelige collegereeks genaamd ‘Zon en maan in de kunst’. De zon en de maan zijn voor iedereen bijna dagelijks goed waarneembaar. De zon hoort bij de dag en de maan bij de nacht. Rond beide hemellichamen hangt van oudsher een cultus waarbij zon en maan elkaars tegenhangers zijn in betekenis in het leven van mensen.

Terugkijken: Kunstlezing over Christo

3 jul 2020 - 31 dec 2021

Kunsthistorica Maria Driessen geeft een online kunstlezing over de onlangs overleden kunstenaar Christo. De Bulgaar was naast beeldhouwer ook schilder en tekenaar, maar werd vooral bekend door het inpakken van allerlei grote objecten en gebouwen, zoals de Rijksdag in Berlijn.

Terugkijken: Kunstlezing Jan van Eyck

3 mei 2020 - 3 mei 2022

Kijk hier de online kunstlezing terug over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck door kunsthistorica Maria Driessen. Museum voor Schone Kunsten Gent bracht een groot eerbetoon aan de kunstschilder. Door de coronacrisis is de expositie nauwelijks te zien geweest. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.