Kunstlezing

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie en een kleine bijdrage,  ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt.

Heeft u ooit tickets gekocht voor een lezing, maar u wilt de opname (terug-)kijken, dan kan dat gratis. Door uw naam en e-mailadres in te vullen kunt u het linkje naar de lezing opnieuw ontvangen.

Let op: gebruik hetzelfde e-mailadres waarmee u zich destijds heeft aangemeld.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

  Kunstlezing: Alphonse Mucha

  1 apr 2022 @ 20:00 - 31 dec 2023 @ 22:00

  Zwierige lijnen, wervelende japonnen, jonge en dromerige vrouwengezichten omlijst met decoratieve en sierlijke patronen geïnspireerd op de natuur: zie daar de stijl van kunstenaar Alphonse Mucha (1860-1939). Hij creëerde een unieke stijl die ook wel Art Nouveau of Jugendstil wordt genoemd. Op vrijdag 1 april 2022 vertelde kunsthistorica Maria Driessen tijdens een lezing in de Koppelkerk meer over Mucha en zijn unieke stijl.

  Kunstlezing: Het Futurisme

  4 feb 2022 - 31 dec 2023

  In de eerste decennia van de twintigste eeuw waren kunst en politiek nauw met elkaar verbonden. Kunstenaars als Marinetti droomden van een nieuwe wereld, vol optimisme, snelheid en activisme. Op vrijdag 4 februari 2022 gaf kunsthistorica Maria Driessen een kunstlezing over het futurisme en de maatschappelijke ontwikkelingen in het Italië van de vorige eeuw.

  Kunstcollege (online): Kunst en engagement

  14 okt 2021 - 31 dec 2023

  Een vierdelige kunstgeschiedeniscursus bij de Koppelkerk door kunsthistorica Maria Driessen. De vierdelige cursus staat in het teken van het thema kunst en maatschappijkritiek. Kunstenaars die aan bod komen zijn o.a. Picasso, Ai Wei Wei, Renzo Martens en Tinkebell. 

  Kunstlezing: Joseph Beuys

  13 aug 2021 - 31 dec 2023

  Hij wordt beschouwd als één van de invloedrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw: Joseph Beuys (1921-1986). Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Beuys geboren werd. Op verschillende plaatsen wordt de belangrijke conceptuele kunstenaar geëerd met een tentoonstelling. In het kader van dit herdenkingsjaar gaf kunsthistorica Maria Driessen op vrijdagavond 13 augustus een lezing over deze belangrijke kunstenaar in de Koppelkerk.

  Kunstlezing: Frida Kahlo

  11 jun 2021 - 31 dec 2023

  Ze was één van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van de 20e eeuw: Frida Kahlo. Met haar indringende zelfportretten gunde ze kijkers een inkijk in een leven dat niet over rozen ging. Dit jaar - 2021- staat haar werk in de schijnwerpers in het Cobra Museum en het Drents Museum. Kunsthistorica Maria Driessen geeft een inleiding in haar werk en leven.

  Terugkijken: Kunstlezing Jan van Eyck

  3 mei 2020 - 31 dec 2023

  Kijk hier de online kunstlezing terug over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck door kunsthistorica Maria Driessen. Museum voor Schone Kunsten Gent bracht een groot eerbetoon aan de kunstschilder. Door de coronacrisis is de expositie nauwelijks te zien geweest. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

Verdieping
Kunsten
Boeken