Kenniscafé

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een lezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie en een kleine bijdrage,  ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

Kenniscafé: Liever dier dan mens – Pieter van Os

17 sep 2021 - 17 sep 2022

In zijn boek 'Liever dier dan mens' maakt journalist Pieter van Os ‘bijna tastbaar dat mensen tot alles in staat zijn’. In het Kenniscafé spreekt hij over de altijd terugkerende obsessie met identiteit, nationaliteit en ras. Met zijn boek sleepte hij diverse journalistieke prijzen in de wacht.

Kenniscafé: Droogte in de Achterhoek

18 jun 2021 - 18 jun 2022

De afgelopen drie jaar was er sprake van grote droogte in de Achterhoek. Vrijdagavond 18 juni 2021 gaf dijkgraaf Hein Pieper een lezing in de Koppelkerk over hoe we met ons waterbeheer om moeten gaan om de Achterhoek leefbaar te houden.

Kenniscafe (online): Joke Hermsen over kunst, filosofie en tijd

14 mei 2021 - 14 mei 2022

Op vrijdagavond 14 mei 2021 sprak schrijver en filosoof Joke Hermsen in het Kenniscafé van de Koppelkerk over haar nieuwste werk ‘Ogenblik & eeuwigheid’. Waarom hebben we kunst, muziek en literatuur nodig als brood? En: hoe verhouden kunstenaars en schrijvers zich tot de tijd en de tijdgeest? Een vurig pleidooi voor meer tijd en waardering voor de kunsten.

Kenniscafé: De bange mens – Daan Heerma van Voss

20 mrt 2021 - 20 mrt 2022

Wat is angst? Die vraag heeft Daan Heerma van Voss, van jongs af aan geplaagd door angsten, lang beziggehouden. Voor zijn nieuwste boek ging hij op zoek naar de bron van onze angsten. Niet alleen naar zijn eigen angsten, want “angst is de grondtoon van onze samenleving,” aldus de schrijver. Zaterdag 20 maart 2021 vertelde hij erover in het Kenniscafé van de Koppelkerk.

Kenniscafé: Fantoomgroei – Sander Heijne

29 nov 2020 - 29 nov 2021

Op zaterdag 28 november 2020 gaf historicus en onderzoeksjournalist Sander Heijne een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Zijn boek ‘Fantoomgroei’ staat centraal dat hij samen met bestuurskundige Hendrik Noten schreef. De auteurs onderzochten hoe het kan dat de Nederlandse economie elk jaar groeit, terwijl de gewone hardwerkende Nederlander daar niets van merkt.