Kenniscafé

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een lezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie en een kleine bijdrage,  ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt.

Heeft u ooit tickets gekocht voor een lezing, maar u wilt de opname (terug-)kijken, dan kan dat gratis. Door uw naam en e-mailadres in te vullen kunt u het linkje naar de lezing opnieuw ontvangen.

Let op: gebruik hetzelfde e-mailadres waarmee u zich destijds heeft aangemeld.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

  Kenniscafé: Dirk De Wachter

  18 aug 2023 - 31 dec 2024

  In het dagelijks leven staat De Wachter mensen bij in de moeilijke situaties in het leven, maar nu trof het noodlot hemzelf: kanker. Tijdens zijn ziekbed onderzocht De Wachter hoe hij in confrontatie met de levensbedreigende ziekte troost vond.

  Tolerantie College: Religieuze (in)tolerantie

  9 jun 2022 - 31 dec 2023

  De Koppelkerk staat in het kader van het herdenkingsjaar 1572 met vier Tolerantie Colleges van prominente wetenschappers stil wat tolerantie betekent en van ons als burger vraagt. In 1572 stonden protestanten en katholieken lijnrecht tegenover elkaar. Hoe staat het nu en met de religieuze verdraagzaamheid? Historicus, theoloog en predikant Leen den Besten ging in het derde Tolerantie College in op het thema religieuze (in)tolerantie in onze huidige pluralistische samenleving.

  Kenniscafé: De onmisbaren

  7 mei 2022 - 31 dec 2023

  We spreken niet meer van arbeidersklasse in Nederland. Ons land lijkt klasseloos geworden. Maar dat is niet zo, zegt Ron Meyer in zijn boek ’De onmisbaren’. Dit land kent een grote groep inwoners die ondergewaardeerd zijn. Op zaterdagavond 7 mei 2022 gaf hij hierover een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk.

  Kenniscafé: Pieter Omtzigt

  18 mrt 2022 @ 20:00 - 31 dec 2023 @ 22:00

  Op vrijdag 18 maart gaf Pieter Omtzigt in het Kenniscafé van de Koppelkerk een lezing over zijn zorgen over de Nederlandse rechtsstaat. In zijn boek ‘Een nieuw sociaal contract’ legt hij niet alleen de problemen bloot die hij ontwaart bij de overheid - en die zo pijnlijk aan het licht kwamen door de Toeslagenaffaire - maar doet ook concrete voorstellen om het “betonrot in onze rechtsstaat te herstellen”.

  Kenniscafé: Ad van Liempt over 1945

  10 dec 2021 - 10 dec 2023

  Op vrijdagavond 10 december 2021 gaf Ad van Liempt een lezing over zijn laatste boek ‘1945’ in het Kenniscafé. 1945 was een jaar vol contrasten. Van Liempt herinnert ons eraan dat oorlog en bevrijding niet in zwart-wit termen moeten worden herinnerd. Vanwege de corona-maatregelen was de avond alleen via livestream te volgen.

  Kenniscafé: Hersendood en bewustzijn

  19 nov 2021 - 31 dec 2023

  Is hersendood wel dood? Wat is een bijna-dood-ervaring? Is orgaantransplantatie in dat licht bezien wel verantwoord? Oud-cardioloog Pim van Lommel deed uitgebreid onderzoek naar het fenomeen bijna-dood-ervaring en gaf er een lezing over in het Kenniscafé.

  Kenniscafé: Liever dier dan mens – Pieter van Os

  17 sep 2021 - 31 dec 2023

  In zijn boek 'Liever dier dan mens' maakt journalist Pieter van Os ‘bijna tastbaar dat mensen tot alles in staat zijn’. In het Kenniscafé spreekt hij over de altijd terugkerende obsessie met identiteit, nationaliteit en ras. Met zijn boek sleepte hij diverse journalistieke prijzen in de wacht.

  Kenniscafé: Droogte in de Achterhoek

  18 jun 2021 - 31 dec 2023

  De afgelopen drie jaar was er sprake van grote droogte in de Achterhoek. Vrijdagavond 18 juni 2021 gaf dijkgraaf Hein Pieper een lezing in de Koppelkerk over hoe we met ons waterbeheer om moeten gaan om de Achterhoek leefbaar te houden.

  Kenniscafe (online): Joke Hermsen over kunst, filosofie en tijd

  14 mei 2021 - 31 dec 2023

  Op vrijdagavond 14 mei 2021 sprak schrijver en filosoof Joke Hermsen in het Kenniscafé van de Koppelkerk over haar nieuwste werk ‘Ogenblik & eeuwigheid’. Waarom hebben we kunst, muziek en literatuur nodig als brood? En: hoe verhouden kunstenaars en schrijvers zich tot de tijd en de tijdgeest? Een vurig pleidooi voor meer tijd en waardering voor de kunsten.

  Kenniscafé: De bange mens – Daan Heerma van Voss

  20 mrt 2021 - 31 dec 2023

  Wat is angst? Die vraag heeft Daan Heerma van Voss, van jongs af aan geplaagd door angsten, lang beziggehouden. Voor zijn nieuwste boek ging hij op zoek naar de bron van onze angsten. Niet alleen naar zijn eigen angsten, want “angst is de grondtoon van onze samenleving,” aldus de schrijver. Zaterdag 20 maart 2021 vertelde hij erover in het Kenniscafé van de Koppelkerk.

  Kenniscafé: Fantoomgroei – Sander Heijne

  29 nov 2020 - 31 dec 2023

  Op zaterdag 28 november 2020 gaf historicus en onderzoeksjournalist Sander Heijne een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Zijn boek ‘Fantoomgroei’ staat centraal dat hij samen met bestuurskundige Hendrik Noten schreef. De auteurs onderzochten hoe het kan dat de Nederlandse economie elk jaar groeit, terwijl de gewone hardwerkende Nederlander daar niets van merkt.

Verdieping
Kunsten
Boeken