College

Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terug kijken. Had je geen tijd om een college(reeks) rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie en betaling, ontvang je een persoonlijke link naar het event. Hiermee kun je op je computer, tablet of mobiel het programma bekijken. Zo vaak als je wilt. Heb je de colleges ook rechtstreeks gevolgd, vul dan weer het zelfde e-mailadres in.  Je kunt dan gratis terugkijken.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

  Kunstcollege (online): Kunst en engagement

  14 okt 2021 - 31 dec 2023

  Een vierdelige kunstgeschiedeniscursus bij de Koppelkerk door kunsthistorica Maria Driessen. De vierdelige cursus staat in het teken van het thema kunst en maatschappijkritiek. Kunstenaars die aan bod komen zijn o.a. Picasso, Ai Wei Wei, Renzo Martens en Tinkebell. 

  Collegereeks (online): Midden-Oosten

  29 jun 2021 - 31 dec 2023

  Wat speelt er nu precies in het Israël-Palestina-conflict? Hoe staat het met de democratisering van de Arabische landen? En hoe is de relatie tussen Iran en Saoedi-Arabië? Leer er meer over in deze driedelige online collegereeks over het Midden-Oosten door UvA-docent Paul Aarts.

  Kunstcollege (online): Kunstgeschiedenis – Zon en maan

  19 apr 2021 - 31 dec 2023

  Kunsthistorica Maria Driessen geeft een vijfdelige collegereeks genaamd ‘Zon en maan in de kunst’. De zon en de maan zijn voor iedereen bijna dagelijks goed waarneembaar. De zon hoort bij de dag en de maan bij de nacht. Rond beide hemellichamen hangt van oudsher een cultus waarbij zon en maan elkaars tegenhangers zijn in betekenis in het leven van mensen.

  Collegereeks (online): Moderne Tijd

  1 mrt 2021 - 31 dec 2023

  In de zogenaamde ‘Moderne tijd’ werd de basis gelegd voor ons hedendaagse ‘wetenschappelijke’ bewustzijn. Om meer van ons denken en de geschiedenis van ons denken te begrijpen organiseert de Koppelkerk in Bredevoort een online collegereeks over de geschiedenis van de filosofie onder leiding van Dr Rico Sneller. In de vijfdelige collegereeks komen denkers als Descartes, Spinoza en Kant voorbij. Het is niet noodzakelijk om de eerdere modules over de Oudheid en de Middeleeuwen te hebben gevolgd.

  Filosofiecursus (online): Middeleeuwen

  1 mrt 2021 - 31 dec 2023

  De Koppelkerk biedt een vijfdelige collegereeks over de filosofie van de middeleeuwen. In de middeleeuwen was filosofie nauw verbonden met het christelijk denken. Het vormt de tweede module van het overzichtscollege ‘Geschiedenis van de filosofie’ dat dit jaar gestart is in de Koppelkerk. De module kan ook separaat van de gehele cursus gevolgd worden.

  Filosofiecursus (online): Oudheid

  1 mrt 2021 - 31 dec 2023

  Dr Rico Sneller (Universiteit Leiden, Utrecht en Eindhoven) zal in vijf online colleges de belangrijkste denkers en denktradities uit de oudheid behandelen. Het onderzoeksgebied van denkers uit de oudheid betrof niet alleen de menselijke conditie, maar ook vakgebieden als de natuurkunde, psychologie en biologie.

  Terugkijken: Friedrich Nietzsche

  11 sep 2020 - 31 dec 2023

  Kijk hier alle delen terug van de vierdelige collegereeks door emeritus-hoogleraar en Nietzsche-deskundige Paul van Tongeren over de invloedrijke Duitse denker Friedrich Nietzsche.

  Terugkijken: Cursus Geologie van de Alpen

  9 jul 2020 - 31 dec 2023

  Dit jaar kunnen we niet op vakantie naar de Alpen. Maar tijdens de coronacrisis brengt de Koppelkerk de Alpen naar u toe. In een vierdelige online collegereeks neemt hoogleraar geologie Jan Wijbrans (Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Leiden) u mee naar de Alpen. In vier colleges leert u over de verschillende aspecten van het ontstaan van de Alpen. 

  Terugkijken: Filosofiecursus Wat zou Aristoteles doen?

  27 mei 2020 - 31 dec 2023

  Kijk hier alle delen terug van de vierdelige collegereeks over de ethiek van Aristoteles. Emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren vertelt hoe een denker van meer dan tweeduizend jaar geleden ons vandaag de dag én in deze coronacrisis handvatten kan bieden voor het leiden van goed en gelukkig leven.

Verdieping
Kunsten
Boeken