Terugkijken wanneer het jou uitkomt

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later (tegen betaling) terug kijken. Had je geen tijd om een cursus of een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Na registratie en betaling ontvang je een persoonlijke link naar het event.

Tekst gaat verder onder de foto

Terugkijken Koppelkerk Online

Terugkijken: Cursus Geologie van de Alpen

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Dit jaar kunnen we niet op vakantie naar de Alpen. Maar tijdens de coronacrisis brengt de Koppelkerk de Alpen naar u toe. In een vierdelige online collegereeks neemt hoogleraar geologie Jan Wijbrans (Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Leiden) u mee naar de Alpen. In vier colleges leert u over de verschillende aspecten van het ontstaan van de Alpen.

Terugkijken: Maatschappij van morgen deel 3 – Op weg naar een democratie mét de burger

1 jan 2020 - 31 dec 2021

In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk in Bredevoort de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. De kloof tussen burger en politiek lijkt met de dag te groeien. Wat is nodig voor een democratie waarin burgers zich meer vertegenwoordigd en gehoord voelen? In de online discussieavond van vrijdag 17 juli spraken we over het onderwerp aan de hand van de VPRO Tegenlicht-uitzending ‘Na de democratie’.

Terugkijken: Kunstlezing Jan van Eyck

3 mei 2020 - 3 mei 2021

Kijk hier de online kunstlezing terug over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck door kunsthistorica Maria Driessen. Museum voor Schone Kunsten Gent bracht een groot eerbetoon aan de kunstschilder. Door de coronacrisis is de expositie nauwelijks te zien geweest. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

Terugkijken: Filosofiecursus Wat zou Aristoteles doen?

27 mei 2020 - 27 mei 2022

Kijk hier alle delen terug van de vierdelige collegereeks over de ethiek van Aristoteles. Emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren vertelt hoe een denker van meer dan tweeduizend jaar geleden ons vandaag de dag én in deze coronacrisis handvatten kan bieden voor het leiden van goed en gelukkig leven.

Terugkijken: Maatschappij van morgen deel 2 – Basisinkomen

21 jun 2020 - 21 jun 2022

In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. De roep om een basisinkomen is sinds de coronacrisis versterkt. Veel zzp’ers en flexwerkers zitten zonder werk en dus zonder inkomen. In de online Tegenlicht Meet Up praten we vrijdag 19 juni over…

Terugkijken: Kunstlezing over Christo

3 jul 2020 - 31 dec 2021

Kunsthistorica Maria Driessen geeft een online kunstlezing over de onlangs overleden kunstenaar Christo. De Bulgaar was naast beeldhouwer ook schilder en tekenaar, maar werd vooral bekend door het inpakken van allerlei grote objecten en gebouwen, zoals de Rijksdag in Berlijn.