Vacatures

Wat is de Koppelkerk?

De Koppelkerk is sinds oktober 2015 een vrijplaats voor kunst & cultuur in de breedste zin. Naast de wisselende exposities in de grote zaal en de bovenzaal, organiseren wij vele concerten, literaire voordrachten, kunstlezingen, en stellen maatschappelijke kwesties aan de orde in lezingen en Tegenlicht Meet Ups. Voor bijna iedereen is er wel iets te vinden bij de Koppelkerk. Misschien ook voor jou!

Wat kun je doen als vrijwilliger bij de Koppelkerk?

Als vrijwilliger bij de Koppelkerk draag je bij aan de succesvolle uitvoering van onze verschillende evenementen. We gaan samen op zoek naar een plek waar jij je op je gemak voelt en jouw talenten het beste tot hun recht komen. Zo kun je baliemedewerker worden, rondleidingen geven, de gasten een gezellige tijd bezorgen in ons boekencafé, of in de avonden helpen tijdens diverse evenementen.

Wat biedt de Koppelkerk jou?

Je komt terecht in een gezellig en vooral heel divers team, waarin we proberen iedereen op de voor hem/haar ideale plek neer te zetten. Al gauw merk je dat je ook nog eens veel bijleert over bijvoorbeeld de kunst in de exposities of de inhoud van de lezingen. Omdat we veel bezoekers ontvangen, heb je contact met veel verschillende mensen: kunstenaars, muziekliefhebbers, museumbezoekers… Kortom, je bent bezig met praktische zaken, kennis gerelateerde zaken, maar bent ook vooral op het sociale vlak bezig. Als vrijwilliger profiteer je bovendien van gratis entree tijdens de exposities en de online avondprogramma’s.

Wat zoekt de Koppelkerk in jou?

De Koppelkerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het behoud van de Koppelkerk als culturele vrijplaats. Interesse of affiniteit op het gebied van kunst en cultuur is een duidelijke pré. Je moet het leuk vinden om met allerlei verschillende mensen contact te hebben en ervoor te zorgen dat de bezoeker zijn bezoek als prettig ervaart.

Ik meld mij aan als vrijwilliger bij de Koppelkerk!

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger bij de Koppelkerk, zullen we eerst een oriënterend gesprek inplannen om nader kennis te maken. In dit gesprek zal blijken waar je het meest op je plek zult zijn om het beste uit jezelf en het werk te halen.

Geïnteresseerd?

Vul onderstaand formulier om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.

Wij zoeken…

Rondleiders

Rondleiders

Voor ons team zijn wij momenteel hard op zoek naar nieuwe rondleiders om onze poule uit te breiden. Als rondleider voorzie je de bezoeker van extra informatie over de kunstenaar en de kunstwerken in de exposities.

Wat kun je verwachten?
Als rondleider wordt je ingeroosterd op een middag om de bezoekers, indien zij dit willen, te informeren en langs de expositie te leiden. Vooraf aan elke nieuwe expositie wordt er een moment ingepland waarop we met alle rondleiders langs de expositie gaan en van alle nodige informatie worden voorzien. Ook ontvang je vooraf informatie om je zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden.

Wat verwachten wij?
Omdat je als rondleider verantwoordelijk bent voor het overbrengen van extra informatie op de bezoeker, is enige affiniteit met kunst- en cultuur een must. Ook moet je het leuk vinden om met mensen in gesprek te gaan en niet bang zijn om in de presenterende rol te stappen.

Lijkt dit je wat? Of twijfel je of je geschikt bent? In een oriënterend gesprek kunnen we er ook samen achter komen of dit iets voor je is!

Baliemedewerker

Baliemedewerker

Voor veel van onze exposities en activiteiten vragen wij entree. Hiervoor hebben wij baliemedewerkers nodig. Als baliemedewerker ben je het eerste gezicht dat de bezoeker ziet, verkoop je kaartjes en beheer je de museumshop. Je voorziet de bezoeker van de eerste praktische informatie.

Wat kun je verwachten?
Als baliemedewerker zit je direct bij de ingang en bent hierdoor dus het eerste gezicht dat de bezoeker ziet. Je verwelkomt de bezoeker op een gastvrije manier en verkoopt entreekaartjes. Je werkt in een fijne omgeving écht tussen de kunst. Als baliemedewerker kun je overdag aan de slag, maar we zijn ook op zoek naar mensen die in de avonden achter de balie staan. Ook dan verwelkom je de bezoekers en verkoop je entreekaartjes. Voordeel van werken in de avonden? Nadat de kassa gesloten is, kun je een plekje zoeken in de zaal en genieten van wat het avondprogramma brengt!

Wat verwachten wij?
Van een baliemedewerker verwachten wij een open uitstraling en klantvriendelijkheid. Voor deze functie hoef je niet persé veel over de inhoud van de exposities te weten, maar enthousiasme voor wat er allemaal speelt bij de koppelkerk wordt gewaardeerd. Er wordt van je verwacht dat je op den duur zelfstandig met de kassa om kunt gaan en de bezoeker op weg helpt.

Lijkt dit je wat of wil je weten of je geschikt bent? Laat het weten!

Avondmedewerker

Avondmedewerker

Momenteel zijn wij op zoek naar mensen die ons team kunnen versterken in de avonden. Dit houdt in dat je tijdens de avondactiviteiten mensen ontvangt en voorziet van een drankje. Daarbij zorg je ervoor dat je vervolgens goed voorbereid bent om in de pauze mensen in een kort tempo te voorzien van hun pauzedrankje. Na afloop wordt er vaak ook nog wat nageborreld en moet het café weer netjes afgesloten worden.

Wat kun je verwachten?
Je zult tijdens verschillende soorten activiteiten worden ingedeeld. Zo kun je bijvoorbeeld de ene week achter de bar staan bij een Tegenlicht Meet Up en de week erna bij een concert. Zo zal elke dienst anders zijn. Je leert al snel de fijne kneepjes van het werken in de horeca. Daarbij heb je gezellig contact met je collega’s en de bezoekers.

Wat verwachten wij?
Van de avondmedewerker verwachten wij dat je regelmatig in de avonden beschikbaar bent tijdens activiteiten. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan en de bezoekers een goede service te bieden. Omdat het af en toe tijdens avonden ook heel druk kan zijn, is het een pré als je een beetje stressbestendig bent.

Lijkt dit je wat? Of wil je er graag in een gesprek achter komen of dit iets voor je is? Laat het weten!

Jij kan bieden…

Verdieping
Kunsten
Boeken