Vacatures

Wat is de Koppelkerk?

De Koppelkerk is sinds oktober 2015 een vrijplaats voor kunst & cultuur in de breedste zin. Naast de wisselende exposities in de grote zaal en de bovenzaal, organiseren wij vele concerten, literaire voordrachten, kunstlezingen, en stellen maatschappelijke kwesties aan de orde in lezingen en Tegenlicht Meet Ups. Voor bijna iedereen is er wel iets te vinden bij de Koppelkerk. Misschien ook voor jou!

Wat kun je doen als vrijwilliger bij de Koppelkerk?

Als vrijwilliger bij de Koppelkerk draag je bij aan de succesvolle uitvoering van onze verschillende evenementen. We gaan samen op zoek naar een plek waar jij je op je gemak voelt en jouw talenten het beste tot hun recht komen. Zo kun je baliemedewerker worden, rondleidingen geven, de gasten een gezellige tijd bezorgen in ons boekencafé, of in de avonden helpen tijdens diverse evenementen.

Wat biedt de Koppelkerk jou?

Je komt terecht in een gezellig en vooral heel divers team, waarin we proberen iedereen op de voor hem/haar ideale plek neer te zetten. Al gauw merk je dat je ook nog eens veel bijleert over bijvoorbeeld de kunst in de exposities of de inhoud van de lezingen. Omdat we veel bezoekers ontvangen, heb je contact met veel verschillende mensen: kunstenaars, muziekliefhebbers, museumbezoekers… Kortom, je bent bezig met praktische zaken, kennis gerelateerde zaken, maar bent ook vooral op het sociale vlak bezig. Als vrijwilliger profiteer je bovendien van gratis entree tijdens de exposities en de online avondprogramma’s.

Wat zoekt de Koppelkerk in jou?

De Koppelkerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten voor het behoud van de Koppelkerk als culturele vrijplaats. Interesse of affiniteit op het gebied van kunst en cultuur is een duidelijke pré. Je moet het leuk vinden om met allerlei verschillende mensen contact te hebben en ervoor te zorgen dat de bezoeker zijn bezoek als prettig ervaart.

Ik meld mij aan als vrijwilliger bij de Koppelkerk!

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger bij de Koppelkerk, zullen we eerst een oriënterend gesprek inplannen om nader kennis te maken. In dit gesprek zal blijken waar je het meest op je plek zult zijn om het beste uit jezelf en het werk te halen.

Geïnteresseerd?

Vul onderstaand formulier om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek.

Wij zoeken…

Administratief medewerker

Administratief medewerker

De Koppelkerk ontvangt een jaarlijkse subsidie van de gemeente, maar 80-90% van de omzet moet zelf verdiend worden. Dat betekent dat de financiële administratie perfect op orde moet zijn.

Wat kun je verwachten?
In deze functie als Administrateur heb je alle ruimte om mee te denken en de financiële continuïteit van de Koppelkerk te helpen verzekeren. De basis werkzaamheden bestaan uit:

  • Het vastleggen van alle financiële transacties en controleren op juistheid en volledigheid van alle boekingen in het grootboek
  • Zorgdragen voor tijdige en correcte aangiften (ICP, BTW ed)
  • Verwerken bankmutaties
  • Voorbereiden en controleren van periodieke uitgaande betalingen.

Verder bestaan de werkzaamheden uit: offertes en facturen opmaken en versturen, debiteurenbeheer, ondersteunen bij financiële rapportages, jaarverslagen en accountantscontrole.

De werkzaamheden kunnen voor een groot deel desgewenst thuis worden uitgevoerd. Eén keer per week is er – bij voorkeur op locatie – overleg met de penningmeester en/of directeur.

Wat verwachten wij?
We zoeken vooral een collega die plezier heeft in zijn/haar werk en samen wil werken aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast verwachten we van een administrateur kennis van actuele wet- en regelgeving, kennis van programma’s als MS Office en E-boekhouden en ervaring in een soortgelijke functie.

Lijkt dit je wat of wil je weten of je geschikt bent? Laat het weten!

Klusjesman/-vrouw

Klusjesman/-vrouw

Momenteel zijn wij hard op zoek naar iemand die handig is met hamers, kundig met kabels en zijn hand er niet voor omdraait om een lampje te vervangen.
Als klusjesman of -vrouw zorg je ervoor dat de Koppelkerk er altijd piekfijn uitziet en veilig is.

Wat kun je verwachten?
Naast de gangbare klussen zoals het op- en afbouwen van tentoonstellingen eens in de twee maanden, kun je zomaar gebeld worden voor een onvoorziene klus. Zo kan het zijn dat de beamer het plots niet meer doet, een rolgordijn niet meer naar beneden wil, een elektriciteitskabel moet worden vervangen, enz.

Wat verwachten wij?
Omdat je als klusjesman/-vrouw verantwoordelijk bent voor de onderhoud van het gebouw zijn twee rechterhanden en enige technische kennis een must. Daarnaast verwachten we van je dat je flexibel bent in je beschikbaarheid.

Lijkt dit je wat? Of wil je er graag in een gesprek achter komen of dit iets voor je is? Laat het weten!

Baliemedewerker

Baliemedewerker

Voor veel van onze exposities en activiteiten vragen wij entree. Hiervoor hebben wij baliemedewerkers nodig. Als baliemedewerker ben je het eerste gezicht dat de bezoeker ziet, verkoop je kaartjes en beheer je de museumshop. Je voorziet de bezoeker van de eerste praktische informatie.

Wat kun je verwachten?
Als baliemedewerker zit je direct bij de ingang en bent hierdoor dus het eerste gezicht dat de bezoeker ziet. Je verwelkomt de bezoeker op een gastvrije manier en verkoopt entreekaartjes. Je werkt in een fijne omgeving écht tussen de kunst. Als baliemedewerker kun je overdag aan de slag, maar we zijn ook op zoek naar mensen die in de avonden achter de balie staan. Ook dan verwelkom je de bezoekers en verkoop je entreekaartjes. Voordeel van werken in de avonden? Nadat de kassa gesloten is, kun je een plekje zoeken in de zaal en genieten van wat het avondprogramma brengt!

Wat verwachten wij?
Van een baliemedewerker verwachten wij een open uitstraling en klantvriendelijkheid. Voor deze functie hoef je niet persé veel over de inhoud van de exposities te weten, maar enthousiasme voor wat er allemaal speelt bij de koppelkerk wordt gewaardeerd. Er wordt van je verwacht dat je op den duur zelfstandig met de kassa om kunt gaan en de bezoeker op weg helpt.

Lijkt dit je wat of wil je weten of je geschikt bent? Laat het weten!

Avondmedewerker

Avondmedewerker

Momenteel zijn wij op zoek naar mensen die ons team kunnen versterken in de avonden. Dit houdt in dat je tijdens de avondactiviteiten mensen ontvangt en voorziet van een drankje. Daarbij zorg je ervoor dat je vervolgens goed voorbereid bent om in de pauze mensen in een kort tempo te voorzien van hun pauzedrankje. Na afloop wordt er vaak ook nog wat nageborreld en moet het café weer netjes afgesloten worden.

Wat kun je verwachten?
Je zult tijdens verschillende soorten activiteiten worden ingedeeld. Zo kun je bijvoorbeeld de ene week achter de bar staan bij een Tegenlicht Meet Up en de week erna bij een concert. Zo zal elke dienst anders zijn. Je leert al snel de fijne kneepjes van het werken in de horeca. Daarbij heb je gezellig contact met je collega’s en de bezoekers.

Wat verwachten wij?
Van de avondmedewerker verwachten wij dat je regelmatig in de avonden beschikbaar bent tijdens activiteiten. Je moet het leuk vinden om met mensen om te gaan en de bezoekers een goede service te bieden. Omdat het af en toe tijdens avonden ook heel druk kan zijn, is het een pré als je een beetje stressbestendig bent.

Lijkt dit je wat? Of wil je er graag in een gesprek achter komen of dit iets voor je is? Laat het weten!

Livestream medewerker

Livestream medewerker

Voor ons team zijn wij momenteel hard op zoek naar mensen die ons livestream-team kunnen versterken. Als livestream medewerker zorg je ervoor dat ook de mensen thuis online kunnen genieten van onze lezingen, debatten en andere bijeenkomsten.

Wat kun je verwachten?

Als livestreammedewerker word je voornamelijk ingeroosterd op een avond. Met het team bouwen we de expositiezaal om naar een ruimte voor theater en (kunst)lezingen. De camera’s worden geïnstalleerd, de lichten en theaterspots juist ingesteld, het geluid getest en de kabels voor de videoverbinding gelegd.
Tijdens de livestream zorg je ervoor dat de juiste mensen in beeld komen, het geluid perfect blijft en op het juiste moment de afbeeldingen op het beeld verschijnen.

Wat verwachten wij?
Omdat je als livestreammedewerker verantwoordelijk bent voor de techniek van de livestream is enige kennis (of in ieder geval interesse) hiervan een must. Aangezien de techniek soms voor onvoorziene situaties zorgt, is het een pré als je een beetje stressbestendig bent en snel een oplossingen weet te vinden.

Lijkt dit je wat? Of wil je er graag in een gesprek achter komen of dit iets voor je is? Laat het weten!

Jij kan bieden…

Verdieping
Kunsten
Boeken