Staat van de macht

Staat van de macht 1

In het voorjaar en de zomer van 2024 werken de Koppelkerk en Theatergroep Smeedwerk intensief samen aan breed programma waarin het theaterstuk ‘Ik, alleen’ het hartstuk vormt. In dit theaterstuk delen professionals van Theatergroep Smeedwerk het podium met amateurspelers die vanaf begin 2024 worden klaargestoomd voor deelname aan het stuk.

In het programma ‘Staat van de Macht’ willen we gezamenlijk onderzoeken waar de huidige macht zich concentreert, welke vormen van tegenmacht er bestaan, welke rol burgerinitiatieven kunnen spelen en hoe we de kloof tussen burger en politiek kunnen verkleinen en tot meer verbondenheid kunnen komen.

Het project ‘Staat van de Macht’ door de Koppelkerk en Tg Smeedwerk wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Staat van de macht 2

Staat van de liefde
Staat van de macht 3

De komende evenementen in het programma 'Staat van de macht'

Literair Café: Ilja Leonard Pfeijffer

5 apr @ 20:00 - 22:00

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman. ‘Democratie had ons vrijheid gegeven en daarmee een heilige reden waarom wij de oorlog niet mochten verliezen, maar met democratie gingen wij de oorlog niet winnen.’

Cabaret: André Manuel – De Zieke Geest

3 mei @ 20:30 - 22:30

De Zieke Geest. De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden.

Literair Café: Hanna Bervoets

24 mei @ 20:00 - 22:00

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Zij publiceerde diverse romans, verschillende scenario's, toneelstukken, korte verhalen en essays. Zij geeft hierin blijk van haar gevoel voor de tijdgeest.

Theater: Ik, alleen – door Tg Smeedwerk

14 jun @ 20:30 - 16 jun @ 22:30

De voorstelling ‘Ik, alleen’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Sophie Zijlstra, wordt op drie prachtige buitenlocaties opgevoerd: het Vestingpark in Bredevoort, Huis Landfort in Megchelen én Kasteel Middachten in Rheden.

De afgelopen evenementen in het programma ‘Staat van de macht’