De staat van de liefde

Breed liefdesprogramma in Bredevoort

Deze nazomer gaan de Koppelkerk en Dorst Theater op een gezamenlijke zoektocht naar de staat van de liefde. In deze tijden van transitie is namelijk ook de liefde aan verandering onderhevig. Met een breed programma onderzoeken we de liefde anno 2022.
 
We zijn zelfstandiger en onafhankelijker van elkaar dan ooit door economische vooruitgang, emancipatie, ontkerkelijking en technologie. Maar wat zijn daarvan de gevolgen voor de liefde? In minder dan een eeuw is onze kijk op de prototype liefdesrelatie – het huwelijk – totaal veranderd. Vroeger trouwden we nog vanuit de kerk en economische belangen, nu is de basis voor de liefdesrelatie vooral gelegen in het gevoel.
 
Anno 2022 strandt vier op de tien huwelijken, is er altijd wel een nieuwe match op Tinder en zijn er meer singles dan ooit. Kortom, de liefde is in transitie. Een transitie vraagt om reflectie, bewustzijn, kennis en ervaring: daarom wordt de huidige staat van de liefde van zoveel mogelijk kanten belicht.

Tekst gaat verder onder de foto.

Staat van de liefde

De overige evenementen in het programma 'De staat van de liefde'

Er zijn momenteel geen toekomstige events.
De staat van de liefde 1

Mede mogelijk gemaakt door

Het programma 'Staat van de Liefde' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalten, het Letterenfonds, het Lirafonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en verschillende Bredevoortse sponsors: The English Bookshop, De Heerlyckheid, Twee Bruggen en goudsmid Elcerlyck.

Verdieping
Kunsten
Boeken