Kunsten

Een overzicht van de komende evenementen in de Koppelkerk in de categorie kunsten. Zoals exposities en concerten.

  Terugkijken: Kunstlezing Jan van Eyck

  3 mei 2020 - 3 mei 2022

  Kijk hier de online kunstlezing terug over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck door kunsthistorica Maria Driessen. Museum voor Schone Kunsten Gent bracht een groot eerbetoon aan de kunstschilder. Door de coronacrisis is de expositie nauwelijks te zien geweest. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

  Terugkijken: Kunstlezing over Christo

  3 jul 2020 - 31 dec 2021

  Kunsthistorica Maria Driessen geeft een online kunstlezing over de onlangs overleden kunstenaar Christo. De Bulgaar was naast beeldhouwer ook schilder en tekenaar, maar werd vooral bekend door het inpakken van allerlei grote objecten en gebouwen, zoals de Rijksdag in Berlijn.

  Kunstlezing: De vrouw in de Art Nouveau-tijd

  4 dec 2020 - 4 dec 2021

  Naar aanleiding van de expositie 'Godinnen van de Art Nouveau' in het Allard Pierson Museum (Amsterdam) gaf Jalf Flach op vrijdag 4 december 2020 een kunstlezing in de Koppelkerk met de titel ‘De vrouw in de Art Nouveau-tijd’.

Overzicht van de evenementen uit de afgelopen periode

  Rondleiding: de outsider Wim Izaks

  21 nov @ 13:30 - 14:30

  Dit najaar toont de Koppelkerk in haar bovenzaal een expositie van kunstenaar Wim Izaks (Eibergen 1950 - Enschede 1989). Zijn werk werd aangekocht door landelijke musea als het Stedelijk Museum Amsterdam en het Groninger Museum. Op zondagmiddag 21 november geeft Rob Smolders, voorzitter van Stichting Wim Izaks en oud-kunstrecensent van NRC Handelsblad, twee rondleidingen door de expositie.

  Concert: The Story of Billy Joel

  13 nov @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdagavond 13 november treden zanger-pianist Maurits Fondse en saxofonist Iman Spaargaren op in de Koppelkerk met de voorstelling ‘The Story of Billy Joel’. Aan de hand van zijn Joel’s beroemde songs (en onbekendere parels) vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx.

  Rondleiding: De outsider Anton Heyboer

  30 okt @ 13:30 - 31 okt @ 15:30

  De Koppelkerk toont het vroege werk van Heyboer uit de verzameling van tweelingzussen Willy en Trees van Kleef. Door het persoonlijke contact met Heyboer konden zij een interessante collectie opbouwen. Willy en Trees van Kleef zullen op zaterdagmiddag 30 en zondagmiddag 31 oktober in een rondleiding een unieke inkijk geven in het werk en het leven van de kunstenaar. Er is een select aantal plaatsen voor deze rondleidingen; reserveren is daarom noodzakelijk.

  Workshop: Kolozaïk – bijzondere wezens van wol

  24 okt @ 13:30 - 15:00

  Zondagmiddag 24 oktober vindt de workshop ‘Kolozaïk’ plaats. De workshop staat in het teken van textiel en de vrolijke poppen van kunstenaar Maurits Sterkenburg. Sterkenburg was als kind al in de weer met draadjes wol en knoopte van diverse kleuren draden bijzondere wezens. Tegenwoordig past hij diverse technieken toe om zijn kleurrijke poppen te maken, die hij ook wel ‘kolozaïk’ noemt: een kolos gekleurd als in een mozaïek, bestaande uit (acryl)wol.

  College: Kunst en engagement

  14 okt @ 19:00 - 25 nov @ 21:00

  Vanaf 14 oktober start er een nieuwe vierdelige kunstgeschiedeniscursus bij de Koppelkerk door kunsthistorica Maria Driessen. De vierdelige cursus staat in het teken van het thema kunst en maatschappijkritiek. Kunstenaars die aan bod komen zijn o.a. Picasso, Ai Wei Wei, Renzo Martens en Tinkebell. De cursus kan zowel fysiek in de Koppelkerk als online via livestream gevolgd worden.

  Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

  9 okt @ 20:00 - 22:00

  Deze herfst zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op zaterdag 9 oktober is het stuk te zien in de Koppelkerk.

  Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

  8 okt @ 20:30 - 22:30

  Deze herfst zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op vrijdag 8 oktober is het stuk te zien in de Koppelkerk.

  Concert: Tangarine

  25 sep @ 20:30 - 22:30

  Als identieke eeneiige tweeling is Tangarine een unieke en graag geziene gast op de Nederlandse podia. Voor Arnout en Sander Brinks was de Corona periode een gelegenheid om een nieuwe weg in te slaan en met name hun talenten als songwriters te verkennen. Samen met producer Gordon Groothedde hebben de tweelingbroers een aantal sterke popliedjes opgenomen, met pakkende refreinen en sfeervolle arrangementen. Met hun onmiskenbare stemgeluid en harmonieën weet Tangarine telkens het publiek te betoveren.

  Workshop: Lara Vos

  19 sep @ 13:30 - 15:30

  In de tentoonstelling Kunst | Ambacht in de Koppelkerk in Bredevoort exposeren momenteel acht kunstenaars die uitblinken in vakmanschap. Lara Vos (Hengelo, OV) is één van hen en toont unieke sculpturen van koper en zink. Op zondagmiddag 19 september geeft ze na een korte rondleiding een workshop waren op ambachtelijke wijze leert werken met koperdraad en koperplaat.

  Theater: De Andersons – Een mooiere wereld

  18 sep @ 20:30 - 22:30

  Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. De nieuwe voorstelling ‘Een mooiere wereld’ van het Zweeds-Nederlandse muzikale duo De Andersons tourt momenteel door het land. Op zaterdag 18 september 2021 is de voorstelling te zien in de Koppelkerk.

  Artist Talk: Job Heykamp

  11 sep @ 20:00 - 22:00

  Op zaterdagavond 11 september neemt Job Heykamp de bezoeker mee in een verhaal over zijn werk als keramiek kunstenaar onder de titel ‘Op de tast naar kleur en beweging in de keramiek’. Op de avond vertelt hij hoe hij werkt, wat hem inspireert en hoe hij zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld als kunstenaar

  Concert: Woolf (extra concert)

  10 sep @ 20:30 - 22:30

  Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Vrijdag 10 september treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

  Workshop: Speelgoed maken

  10 sep @ 13:30 - 16:00

  In het kader van de Jaren 50-dag die deze dag plaatsvindt, organiseert de Koppelkerk twee kinderworkshops. Voor de workshops laten we ons inspireren door de vijftiger jaren en gaan we ons eigen speelgoed maken.

  Evenement: Jaren ’50 dag

  10 sep @ 11:00 - 17:00

  We gaan terug naar de jaren vijftig bij de Koppelkerk in Bredevoort. Een jaren ’50 escaperoom in een omgebouwde SRV-wagen, een drietal lezingen van kunsthistorica Maria Driessen over de architectuur, het straatbeeld, de mode en het huishouden van de jaren vijftig, workshops speelgoed maken en marktkraampjes met een retro assortiment. En op de achtergrond klinken er natuurlijk jaren ’50 deuntjes!

  Lezing: Summer of Love

  4 sep @ 20:00 - 22:00

  Ter ere van de expositie ‘De Club van 27’ met foto’s van onder andere Jim Morrison, Janis Joplin, en Jimi Hendrix, vindt op zaterdagavond 4 september een lezing over muziekfotografie en de Summer of Love plaats door Wim van Zon (Music Inspired Art) in de Koppelkerk in Bredevoort. De Summer of Love stond voor alles wat kenmerkend was voor de hippiecultuur: protest tegen de Vietnam-oorlog, doorbreken van seksuele taboes, afscheid van een kapitalistisch systeem en individuele vrijheid.

  Workshop: Etsen met Wim van der Meij

  4 sep @ 13:30 - 16:30

  In de expositie Kunst | Ambacht in de Koppelkerk in Bredevoort tonen momenteel acht kunstenaars hun werk, dat uitblinkt in vakmanschap. Wim van der Meij uit Zutphen is met zijn etsen vertegenwoordigd in de expositie. Maar kunst is natuurlijk niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om zelf te maken. Op zaterdagmiddag 4 september geeft Wim van der Meij daarom een workshop in zijn ambacht: het etsen.

  Expositie: De Club van 27

  3 sep @ 11:00 - 30 okt @ 17:00

  Van 3 september tot en met 31 oktober toont de Koppelkerk in de bovenzaal een bijzondere tentoonstelling van De Club van 27: een groep rocksterren die allen op 27-jarige het leven lieten. Aanleiding voor deze expositie is dat Jim Morrison (The Doors) dit jaar 50 geleden de aarde verliet en het laatste lid van deze bizarre club, Amy Winehouse, dit jaar 10 jaar geleden overleed.

  Workshop: Druktechnieken

  29 aug @ 13:30 - 15:00

  Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk elke zondag van de maand augustus workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een ambacht centraal van de tentoonstelling Kunst | Ambacht, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. Deze workshop staat in het teken van werken met druktechnieken. Net als kunstenaars Béa Verheul en Wim van der Meij ga je aan de slag met onder andere inkt, rollers en papier om je eigen gedrukte kunstwerk te maken.

  Workshop: Schilderen

  22 aug @ 13:30 - 15:00

  Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk elke zondag van de maand augustus workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een ambacht centraal van de tentoonstelling Kunst | Ambacht, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. In deze tentoonstelling is het werk van…

  Rondleiding: Paul Wieggers

  22 aug @ 13:00 - 16:00

  Fijnschilder Paul Wieggers geeft zondag 22 augustus om 13.00 en 16.00 uur een persoonlijke rondleiding door de expositie Kunst | Ambacht in de Koppelkerk in Bredevoort. In de rondleiding zal hij nader ingaan op de werken waarmee hij momenteel exposeert in de Koppelkerk.

  Workshop: Draadsculptuur

  15 aug @ 13:30 - 15:00

  Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk elke zondag van de maand augustus workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een ambacht centraal van de tentoonstelling Kunst | Ambacht, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. In deze tentoonstelling is het werk van acht kunstenaars te zien. Allen beoefenen een andere discipline: van houtbewerken tot sieraden maken en van wet plate fotografie tot fijnschilderen.

  Rondleiding: Mirjan Koldeweij

  15 aug @ 11:00 - 16:00

  Beeldhouwer Mirjan Koldeweij geeft zondag 15 augustus ieder uur een persoonlijke rondleiding door de expositie Kunst | Ambacht. In de rondleiding zal ze nader ingaan op de werken waarmee ze momenteel exposeert in de Koppelkerk, haar andere kunstprojecten en haar ambacht.

  Kunstlezing: Joseph Beuys

  13 aug @ 20:00 - 22:00

  Hij wordt beschouwd als één van de invloedrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw: Joseph Beuys (1921-1986). Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Beuys geboren werd. Op verschillende plaatsen wordt de belangrijke conceptuele kunstenaar geëerd met een tentoonstelling. In het kader van dit herdenkingsjaar geeft kunsthistorica Maria Driessen op vrijdagavond 13 augustus een lezing over deze belangrijke kunstenaar in de Koppelkerk.

  Workshop: Pinhole fotografie

  8 aug @ 13:30 - 15:00

  Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk elke zondag van de maand augustus workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een ambacht centraal van de tentoonstelling Kunst | Ambacht, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. In deze tentoonstelling is het werk van acht kunstenaars te zien. Allen beoefenen een andere discipline: van houtbewerken tot sieraden maken en van wet plate fotografie tot fijnschilderen.

  Concert: Muti Marane

  7 aug @ 20:30 - 22:30

  Hedendaagse jazzmuziek, geïnspireerd door artiesten als Ibrahim Maalouf, Mathias Eick, Ben Wendel en Will Vinson. Maar ook de oude jazzmeesters worden niet geschuwd, zoals Dizzy Gillespie, Chet Baker en Freddie Hubbard.

  Workshop: Houtbewerken

  1 aug @ 13:30 - 15:00

  Deze zomervakantie organiseert de Koppelkerk elke zondag van de maand augustus workshops voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tijdens deze workshops staat er iedere keer een ambacht centraal van de tentoonstelling Kunst | Ambacht, die momenteel te zien is in de Koppelkerk. In deze tentoonstelling is het werk van acht kunstenaars te zien. Allen beoefenen een andere discipline: van houtbewerken tot sieraden maken en van wet plate fotografie tot fijnschilderen.

  Artist Talk: Daan de Leeuw

  30 jul @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdagavond 30 juli geeft kunstenaar Daan de Leeuw een lezing over zijn werk als houtbewerker, meubelmaker en kunstenaar. Daan heeft veel ervaring met hout en weet van elk stuk iets bijzonders te maken. Hij voedt het hout met zijn bezielde geest en vakmanschap en raakt daarin vaak een gevoelige snaar.

  Expositie: Kunst | Ambacht

  30 jul @ 11:00 - 3 okt @ 17:00

  Acht kunstenaars, acht ambachten. Van houtbewerker tot goudsmid, van wet plate fotograaf tot fijnschilder, van etser tot keramist. Werk dat niet alleen gekenmerkt wordt door voortreffelijk vakmanschap, maar ook door persoonlijke expressie.

  Expositie: Béa Verheul

  16 jul @ 11:00 - 29 aug @ 17:00

  Vanaf 16 juli exposeert kunstenaar Béa Verheul in de Koppelkerk. In de bovenzaal exposeert zij met een selectie bijzondere monoprints die zij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. In het werk geeft ze haar gevoel weer tijdens wandelingen aan de zee of door de bossen van de Achterhoek.

  Concert: Woolf

  10 jul @ 20:30 - 22:30

  Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 10 juli treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

  Kunstlezing: Zonder verbeelding is er niets

  3 jul @ 20:00 - 22:00

  Op zaterdagavond 3 juli geven beeldend kunstenaar Rinke Nijburg en theoloog en filosoof Kees Meijlink een duo-lezing over wijlen Henk Visser (1952-2019) in de Koppelkerk. Beiden waren goede vrienden van Henk Visser en blikken terug op zijn leven en werk. De lezing sluit aan bij de solo-expositie ‘Zonder verbeelding is er niets’ van Henk Visser die momenteel in de Koppelkerk te zien is.

  Kunstlezing: Frida Kahlo

  11 jun @ 20:00 - 22:00

  Ze was één van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van de 20e eeuw: Frida Kahlo. Met haar indringende zelfportretten gunde ze kijkers een inkijk in een leven dat niet over rozen ging. Dit jaar staat haar werk in de schijnwerpers in het Cobra Museum en het Drents Museum. Kunsthistorica Maria Driessen geeft een inleiding in haar werk en leven.

  Expositie: Joke Oltheten

  11 jun @ 11:00 - 11 jul @ 17:00

  Van 11 juni tot en met 11 juli exposeert textielkunstenares Joke Oltheten in de Koppelkerk. In de bovenzaal exposeert zij met driedimensionale textielcollages.

  Expositie: Zonder verbeelding is er niets

  11 jun @ 11:00 - 18 jul @ 17:00

  Meer dan tien jaar lang werkte hij aan een indrukwekkende serie collages: onder het motto ‘Zonder verbeelding is er niets’ schiep Henk Visser een bijzondere, vervreemdende serie werken. Droombeelden uit het nieuwe verleden die met (digitale) schaar en lijm aan elkaar werden geplakt. Van 11 juni tot en met 18 juli is dit bijzondere werk te zien in de grote zaal van de Koppelkerk.

  Kunstcollege (online): Kunstgeschiedenis – Zon en maan

  19 apr @ 20:00 - 17 mei @ 22:00

  Vanaf maandagavond 19 april start kunsthistorica Maria Driessen een vijfdelige collegereeks genaamd ‘Zon en maan in de kunst’. De zon en de maan zijn voor iedereen bijna dagelijks goed waarneembaar. De zon hoort bij de dag en de maan bij de nacht. Rond beide hemellichamen hangt van oudsher een cultus waarbij zon en maan elkaars tegenhangers zijn in betekenis in het leven van mensen.

  Concert: Tim Knol

  12 dec 2020 @ 20:00 - 21:00

  Op zaterdagavond 12 december treedt Tim Knol solo op in de Koppelkerk. Het concert begint om 20.00 uur.

  Workshop: Achterhoekse strip

  12 dec 2020 @ 14:30 - 16:30

  Op 12 december - de Dag van de Achterhoekse Popmuziek - geeft graphic novelist Marc Weikamp een workshop in de Koppelkerk: leer je lievelingsliedje uit de Achterhoekse Popmuziek vertalen in stripvorm.

  Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

  1 nov 2020 @ 20:00 - 22:00

  De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort?

  Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

  31 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

  De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort? Op zaterdag 31 oktober brengt de theatermaakster een ode aan de Achterhoekse vrouw in de Koppelkerk.

  Workshop: Autobiografisch striptekenen

  31 okt 2020 @ 14:30 - 16:30

  Leer de kneepjes van het vak van graphic novelist Marc Weikamp. In deze workshop werken deelnemers onder begeleiding van Marc aan een beeldverhaal naar aanleiding van een autobiografisch verhaal.

  Concert: YORI

  17 okt 2020 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 17 oktober treedt de Nederlandse singer-songwriter Yori Swart op in de Koppelkerk. Yori staat bekend om haar warme soulvolle stem en haar unieke manier van gitaar spelen. Haar muziek is een blend van pop, blues en country in een zeldzame finger-picking stijl. Afgelopen februari kwam haar nieuwste plaat - de EP ‘Live Sessions’ - die ze opnam op de plek waar ze zich het meest thuis voelt: het podium.

  Expositie: Beelden uit Tsjernobyl

  17 okt 2020 @ 11:00 - 13 dec 2020 @ 17:00

  Urbex-fotograaf Rob Blekkink exposeert in de bovenzaal met ongelooflijke beelden van een stad die halsoverkop is leeggestroomd en in de loop van de decennia is overwoekerd door de natuur.

  Expositie: Poëzie in beeld

  9 okt 2020 @ 11:00 - 13 dec 2020 @ 17:00

  De Achterhoek kent een rijke literaire traditie. Vele dichters brachten een ode aan de mooie Achterhoek. Weikamp vertaalde zes bekende en bepalende gedichten en liedteksten uit de afgelopen vijf eeuwen in beeldverhalen en bundelde ze in de graphic novel ‘Dichter in de Achterhoek’

  Theater: Kras | Kerf

  3 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

  Op zaterdag 3 oktober is de muzikale theatervoorstelling ‘KRAS | kerf’ over het persoonlijke vluchtverhaal van de Syrische Haidar Habash terug in de gemeente Aalten. Eerder werd het indringende stuk in kleine setting opgevoerd in het Nationaal Onderduikmuseum; op 3 oktober staat Haidar opnieuw op de planken in de Koppelkerk voor een iets groter publiek.

  Kunstlezing: Hildo Krop

  25 sep 2020 @ 20:00 - 22:00

  We vieren dit jaar het Hildo Krop-jaar. Het is 50 jaar geleden dat de stadsbeeldhouwer van Amsterdam overleed. Vrijdag 25 september is kunsthistorica Maria Driessen te gast in de Koppelkerk om de artistieke duizendpoot en idealist in de interessante tijd te plaatsen waarin hij leefde.

  Concert: Trio Son Cubano

  5 sep 2020 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 5 september gaat het concertseizoen van de Koppelkerk weer van start. Trio Son Cubano trapt af met authentieke, swingende Cubaanse Son in een jazzy jasje met veel close harmony-zang. In lijn met de corona-maatregelen wordt de kerkzaal van de Koppelkerk omgetoverd tot een sfeervolle jazzclub vol tafeltjes met rode lampjes.

  Expositie: 50 Years Hendrix In Heaven

  5 sep 2020 @ 11:00 - 11 okt 2020 @ 17:00

  Vrijdag 18 september is het exact 50 jaar geleden dat gitaarvirtuoos en muzikale grootheid Jimi Hendrix ons in verbijstering achterliet. Zijn plotselinge dood – op slechts 27-jarige leeftijd – sloeg in als een bom in de muziekwereld. Van 5 september tot en met 11 oktober wijdt de Koppelkerk een expositie aan hem in de bovenzaal.

  Expositie: Ontmoetingen / Begegnungen

  7 aug 2020 @ 11:00 - 27 sep 2020 @ 17:00

  Wat gebeurt er als acht Duitse en acht Nederlandse kunstenaars met elkaar een kunstzinnige dialoog aangaan? Van 7 augustus tot en met 27 september kruisen de wegen van kunstenaarscollectieven Kunstbalkon Kassel en de Kunstrijders uit de Achterhoek elkaar in de expositie Ontmoetingen / Begegnungen.

  Expositie: Beauty and Geometry

  1 aug 2020 @ 11:00 - 30 aug 2020 @ 17:00

  Wat kan de wiskunde ons nog meer bieden dan alleen getallen, stellingen en vergelijkingen? Met zijn ontwerpen maakt beeldend kunstenaar Han Lammers een vertaalslag van wiskundige vergelijkingen naar tastbare driedimensionale beelden, veelal uitgevoerd in zink.

  Expositie: BALANS

  12 jun 2020 @ 11:00 - 26 jul 2020 @ 17:00

  Van 12 juni tot en met 26 juli exposeren kunstenaars van KunstenaarsCollectief BREEKijzer in de Koppelkerk in Bredevoort. In de expositie Balans zoeken tweeëntwintig beeldend kunstenaars naar evenwicht.

  Terugkijken: Kunstlezing Jan van Eyck

  3 mei 2020 - 3 mei 2021

  Kijk hier de online kunstlezing terug over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck door kunsthistorica Maria Driessen. Museum voor Schone Kunsten Gent bracht een groot eerbetoon aan de kunstschilder. Door de coronacrisis is de expositie nauwelijks te zien geweest. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

  Kunstlezing: Jan van Eyck (online)

  1 mei 2020 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 1 mei geeft kunsthistorica Maria Driessen vanuit de Koppelkerk een online lezing over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck. Momenteel brengt Museum voor Schone Kunsten Gent een groot eerbetoon aan de kunstschilder. De expositie is vanwege de coronacrisis helaas niet te bezoeken. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

  Kunstlezing: Jan van Eyck

  27 mrt 2020 @ 20:00 - 22:00

  Kunsthistorica Maria Driessen laat ons kennis maken met de wereld van Jan van Eyck en de Vlaamse Primitieven. De lezing sluit aan bij het grote eerbetoon 'Van Eyck. Een optische revolutie' in Gent.

  Koppelsessies: Live Poets Society

  22 mrt 2020 @ 15:00 - 17:00

  - AFGELAST - Op deze zondagmiddag spelen de Live Poets eerst een Nederlandstalige set. Voor de voorstelling “Dichter Bij Leven” hertaalden de heren elf van hun oorspronkelijk Engelstalige liedjes in het Nederlands. Terugkerend thema is het levenspad dat iedereen aflegt. Liedjes en verhalen over het vinden van je wortels, ontmoetingen onderweg, afslagen die je ergens op je pad neemt – of juist niet. De tweede set zal Engelstalig zijn.

  Concert: Peter Beets

  7 mrt 2020 @ 20:30 - 22:30

  Peter Beets wordt wereldwijd gezien als één van de grootste jazzpianisten aller tijden. Peter heeft diverse albums uitgebracht en mooie prijzen gewonnen, waaronder een Edison. De bekende jazzpianist is geboren in Groenlo en vindt het leuk om in zijn geboortestreek te spelen. Zaterdag 7 maart treedt hij op met twee jonge jazztalenten.

  Kunstlezing: Henk Helmantel

  6 mrt 2020 @ 20:00 - 22:00

  Helmantel vertelt waarom Rembrandt hem een leven lang al inspireert. Aan de hand van zestien afbeeldingen vertelt hij wat hij zo bijzonder vindt aan de werken van Rembrandt en hoe die hem steeds weer boeien en nieuwe inspiratie geven.

  Vriendendag: Cultuurproeverij

  29 feb 2020 @ 20:00 - 23:00

  Toegang is deze avond vrij voor vrienden en aspirant-vrienden. De Koppelkerk biedt een welkomstdrankje en pauzedrankje aan. Aspirant-vrienden kunnen zich deze avond inschrijven als vriend.

  Koppelsessies: Scopar

  23 feb 2020 @ 15:00 - 17:00

  Het is zondagmiddag 23 februari weer tijd voor een jazz jamsessie in de Koppelkerk. De band Scopar leidt de sessie, maar ook andere muzikanten worden van harte uitgenodigd mee te spelen tijdens de jamsessie.

  Concert: Eli Goffa

  8 feb 2020 @ 20:30 - 23:00

  Virtuoos gitaarspel en een stem die alle kanten op kan en gaat: de Belgische singer-songwriter Eli Goffa wordt geschaard onder de grootste americana-talenten van zijn generatie.

  Koppelsessies: Dana Lewu

  26 jan 2020 @ 15:00 - 17:00

  Singer-songwriter Dana Lewu verruilde Winterswijk voor een hindoeïstisch klooster en woonde een paar jaar in Zwitserland. Het resulteerde in doorleefde, intieme liedjes, soms even mysterieus als het leven zelf.

  Expositie: In de voetsporen van Rembrandt

  24 jan 2020 @ 11:00 - 13 apr 2020 @ 17:00

  Zestien figuratieve kunstenaars uit het noorden van Nederland strijken neer in de Koppelkerk: Henk Helmantel, Rein Pol en de meest veelbelovende afstudeerders van de Klassieke Academie tonen hun werk in de stijl van Rembrandt.

  Concert: Señora

  18 jan 2020 @ 20:30 - 23:00

  Op zaterdag 18 januari luidt de Koppelkerk het nieuwe jaar in met een vermaarde jazzband: Señora, de eerste band van de Duitse jazzgitarist Axel Fischbacher. In de jaren tachtig golden zij als een van de meest succesvolle Duitse groove-jazzbands; inmiddels heeft de band een cultstatus verworven.

  Expositie: Beelden met een antwoord

  18 jan 2020 @ 11:00 - 1 mrt 2020 @ 17:00

  Van 18 januari tot en met 1 maart exposeren beeldhouwer Wanda Verschuur en kunstschilder Peer Elstgeest in de bovenzaal van de Koppelkerk. Het werk van beide kunstenaars komt instinctief en mijmerend tot stand; geen van beide kunstenaars werkt met een vooropgezet plan.

  Concert: Moonyard

  21 dec 2019 @ 20:30 - 22:30

  In het kader van de AFM Hulpweek, treedt op 21 december de band MoonYard op in de Koppelkerk. De Koppelkerk doneert een derde deel van de opbrengst aan het goede doel om mensen die het niet zo breed hebben een extraatje te geven.

  Concert: Groundhog

  14 dec 2019 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdagavond 14 december is de vierkoppige bluesband Groundhog terug in de Koppelkerk voor een concert. Na een overvol concert in de Koppelkerk eerder dit jaar, staan ze deze avond in de grote zaal op het podium.

  Koppelsessies: Organ Utan

  8 dec 2019 @ 14:30 - 16:30

  Zondagmiddag 8 december treedt het Hammond-trio Organ Utan op in de jamsessie in de Koppelkerk. Drie talentvolle Duitse musici troffen elkaar op het Arnhemse conservatorium en blazen traditionele jazz-standards een nieuw, groovy leven in. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

  Taxatiedag: Guido Hengeveld

  30 nov 2019 @ 11:00 - 17:00

  * NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR * Te midden van de expositie Kunstroof vindt op zaterdag 30 november in de Koppelkerk een taxatiedag plaats: U kunt uw eigen schilderij meenemen naar de Koppelkerk en deze laten taxeren door erkend taxateur Guido Hengeveld.

  Kunstlezing: De tuinen van Monet

  29 nov 2019 @ 20:00 - 22:00

  Het wordt wel dé tentoonstelling van dit najaar genoemd: de tuinen van Monet in het Kunstmuseum (voorheen: Gemeentemuseum) Den Haag. Kunsthistorica Maria Driessen vertelt er alles over.

  Koppelsessies: EYSIR

  17 nov 2019 @ 15:00 - 17:00

  Zondagmiddag 17 november treedt het duo EYSIR op bij de Koppelsessies in het Boekencafé van de Koppelkerk.Een middag vol pure soul en bluesliedjes: van eigen werk tot Bill Withers en Jimi Hendrix. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

  Foto-expositie: Gregory Herpe

  16 nov 2019 @ 11:00 - 22 dec 2019 @ 17:00

  De mens, de stad, de maatschappij en minimalistische landschappen zijn de favoriete onderwerpen van deze Franse topfotograaf. Met zijn zwart-wit foto’s richt Herpe zich op de ongepolijste essentie. Meet the Artist: Maak nu zelf kennis met Grégory Herpe in het weekend van 14-15 en 21-22 december. Voertaal Engels of Frans

  Concert: Under the Surface

  2 nov 2019 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 2 november treedt het bijzondere trio Under the Surface op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hun muziek kan je zomaar in een andere staat van ‘zijn’ brengen. Zangeres Sanne Rambags, drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders laten zich inspireren door etnische muziek en het sjamanisme.

  Muziek: Gelre Jazz Ensemble

  27 okt 2019 @ 15:00 - 17:00

  De zondagmiddagse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort is terug van weggeweest. Zondagmiddag 27 oktober leidt bassist Jurgen van der Sluis met het Gelre Jazz Ensemble de sessie. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

  Expositie: Kunstroof

  18 okt 2019 @ 11:00 - 22 dec 2019 @ 17:00

  Veel van de kunst die men bij tentoonstellingen in de Koppelkerk ziet is afkomstig uit een museumcollectie, of van de kunstenaar zelf. Maar vele prachtige kunstwerken hangen natuurlijk gewoon bij mensen thuis aan de muur. Tot en met 22 december biedt de Koppelkerk deze particuliere kunstschatten een podium.

  Pianoconcert: Pavol Preceniza & Mihaela Manea

  12 okt 2019 @ 20:00 - 22:00

  Op zaterdag 12 oktober doet jong internationaal pianotalent Bredevoort aan ter gelegenheid van de International Piano Festival 2019, waar de Koppelkerk aan deelneemt. De Roemeense Mihaela Maneo en Tsjechische Pavol Preceniza spelen stukken van Beethoven, Poulenc en Ravel.

  Concert: Steam Power

  5 okt 2019 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdagavond 5 oktober treedt de bluegrass/pop-formatie Steam Power op in de Koppelkerk in Bredevoort. Steam Power bestaat uit topmuzikanten uit de akoestische muziekscene: Joost van Es (viool, zang), Janos Koolen (zang, mandoline, banjo), Laurens Joënsen (zang, gitaar) en muzikale duizendpoot Fay Lovsky (zang, bas).

  Kunstlezing: Niki de Saint-Phalle

  28 sep 2019 @ 20:00 - 22:00

  Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle aan wie Museum Beelden aan Zee volop aandacht besteedt dit najaar. Dat vraagt om een inleiding van Maria Driessen op het werk en de invloed van Niki de Saint-Phalle op 28 september in de Koppelkerk.

  Expositie: Vliedende vensters

  27 sep 2019 @ 11:00 - 10 nov 2019 @ 17:00

  Ton Schoorlemmer exposeert t/m 10 november in de bovenzaal van de Koppelkerk met zijn expositie ‘Vliedende Vensters’. Een centraal thema van de expositie is de eindigheid van het leven.

  Expositie: Septemberkunst 2019

  21 sep 2019 @ 11:00 - 22 sep 2019 @ 17:00
  |Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

  One event on 28 sep 2019 at 11:00

  Dit jaar organiseert Stichting Art Aalten de kunstroute SeptemberKunst voor de zesde keer en wel op de zaterdagen en zondagen 21-22 en 28-29 september 2019 van 11.00-17.00 uur.

  Foto-expositie: Vice Versa

  14 sep 2019 @ 11:00 - 15 sep 2019 @ 17:00

  Tijdens het weekend van Open Monumentendag op 14 en 15 september exposeren de Nederlandse fotograaf Maarten Rots en de Oostenrijkse fotograaf Verena Winter in de bovenzaal van de Koppelkerk. Hierbij tonen zij tevens hun nieuwe gezamenlijke foto-project Vice Versa. De expositie is vrij toegankelijk.

  Workshop: Levensbomen in hout

  8 sep 2019 @ 13:00 - 15:00

  Op zondag 8 september geeft kunstenares Mary Velthoen uit Noord-Groningen een workshop in de Koppelkerk in het maken van levensbomen in hout. Velthoen heeft zich gespecialiseerd in het maken van houtreliëfs: kleurrijke levensbomen en Madonna’s zijn veelvoorkomende thema’s.

  Expositie: Levensbomen van Mary Velthoen

  17 aug 2019 @ 11:00 - 8 sep 2019 @ 17:00

  Van 17 augustus tot en met 8 september exposeert Mary Velthoen uit Noord-Groningen in de bovenzaal van de Koppelkerk. Velthoen heeft zich gespecialiseerd in het maken van houtreliëfs: kleurrijke taferelen die zij uit het hout gutst. De expositie is vrij toegankelijk.

  Expositie: Sieger-White

  16 aug 2019 @ 11:00 - 8 sep 2019 @ 17:00

  Deze zomer wijdt de Koppelkerk een expositie aan kunstenaarsechtpaar Fred Sieger (1902-1999) en Helen Sieger-White (1911-2010). Van 1965 tot aan hun overlijden woonde het echtpaar in Zevenaar. De expositie kwam tot stand in samenwerking met het Liemers Museum en de Sieger White Stichting.

  Koppelsessies: Groundhog

  14 jul 2019 @ 15:00 - 17:00

  Bluesband Groundhog treedt op in het Boekencafé. Een muzikale mix voor jong en oud die het gezellig vindt om livemuziek van heel dichtbij te horen en voelen.

  Theater: Ik hou van Herman

  12 jul 2019 @ 20:30 - 22:30

  Saxofonist Bertus Borgers treedt op met een theatervoorstelling over Herman Brood vol persoonlijke verhalen en muziek. Borgers was een goede vriend van Brood. De saxofonist speelde veel met de rock ’n roll junkie, o.a. in Herman Brood & His Wild Romance.

  Concert: Getz/Gilberto Project

  6 jul 2019 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 6 juli brengt het Getz/Gilberto Project een ode aan Stan Getz en João en Astrud Gilberto in de Koppelkerk. Een swingende avond vol Bossa Nova muziek en verhalen, uitgevoerd door vijf bevlogen muzikanten.

  Expositie: Wanderlust

  6 jul 2019 @ 11:00 - 11 aug 2019 @ 17:00

  Heleen Simons neemt de bezoeker in Wanderlust mee naar die kleine momenten waarbij je even ontsnapt aan de werkelijkheid. De momenten dat je er in de auto achter komt dat je onbewust al verder bent dan je dacht of het moment dat je even wegdroomt in de wachtrij bij de kassa.

  Koppelsessies: JW Copple Club

  9 jun 2019 @ 15:00 - 17:00

  Op zondagmiddag 9 juni vindt in de Koppelkerk alweer de laatste jazz jam sessie plaats van dit seizoen. De huisband JW Copple Club verzorgt weer de aftrap waarna andere muzikanten van harte worden uitgenodigd om mee te spelen.

  Concert: Maurice van Hoek

  1 jun 2019 @ 20:30 - 22:30

  Country- en americana-artiest Maurice van Hoek treedt zaterdag 1 juni op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hij presenteert zijn nieuwe EP ‘Church Sessions’, die een totale ode aan de liefde is.

  Expositie: Herman Brood

  31 mei 2019 @ 11:00 - 21 jul 2019 @ 17:00

  Van 31 mei tot en met 21 juli wijdt de Koppelkerk een tentoonstelling aan kunstenaar en rock en roll-artiest Herman Brood (1946-2001). Uit zijn muziek, schilderijen en zeefdrukken spreekt een enorme gedrevenheid. Brood was de Nederlandse belichaming van het credo ‘sex, drugs & rock ’n roll’.

  Expositie: Paul Bouwens – Weerfotografie

  25 mei 2019 @ 11:00 - 30 jun 2019 @ 17:00

  Zijn weerfoto’s haalden wel honderd keer het journaal: de Zeeuwse weerfotograaf Paul Bouwens is een vaste leverancier van weerfoto’s aan NOS-weerman Marco Verhoef. Van 25 mei tot en met 30 juni exposeert Bouwens met zijn weerfoto’s in onze bovenzaal.

  Concert: Kika Sprangers Trio

  11 mei 2019 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdag 11 mei treedt het Kika Sprangers Trio op in de Koppelkerk. Normaal gesproken treedt ze in grotere bezettingen op. Speciaal voor de intieme setting van de Koppelkerk komt ze in kleine bezetting met zangeres Anna Serierse en pianist Martin Fondse.

  Koppelsessies: Flød

  5 mei 2019 @ 15:00 - 17:00

  Vier jonge muzikanten die dwalende drieklanken gebruiken om de grandeur van de leegte op te zoeken. Het resultaat: dromerige folk en close harmony, meeslepend als een stille Scandinavische sneeuwvlakte.

  Expositie: Top Art

  4 mei 2019 @ 11:00 - 12 mei 2019 @ 17:00

  Kunst gemaakt door mensen met een beperking staat steeds meer in de belangstelling. Niet zo vreemd: het gedurfde kleurgebruik en de directheid van de kunst spreekt veel mensen aan.

  Koppelsessies: Jazz and Blues

  14 apr 2019 @ 15:00 - 17:00

  Muziek kent geen grenzen: daarom staat zondagmiddag 14 april de jazz jamsessie in de Koppelkerk onder leiding van de Duitze Nederlandse jazzband JaB (Jazz and Blues) uit Vreden.

  Concert: Edo Donkers Trio

  6 apr 2019 @ 20:30 - 22:30

  “A Dutch boy with a Texan heart”, zo noemt singer-songwriter Edo Donkers zichzelf. Samen met zangeres Francine Postma en (pedal steel) gitarist Koppe Koppeschaar treedt hij op.

  Expositie: Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog

  15 mrt 2019 @ 11:00 - 12 mei 2019 @ 17:00

  Bredevoort speelde als vestingstad een belangrijke rol in de Tachtigjarige Oorlog. Het platteland heeft zwaar geleden. Het Groningse Kunstenaarscollectief Noorder Art belicht het lot van Bredevoort in deze tachtig jaar durende strijd.

  Koppelsessies: Ellen Tackenkamp

  10 mrt 2019 @ 15:00 - 17:00

  Ze trad al eerder op in de Koppelkerk met haar band Woolf, maar Ellen Tackenkamp is op zondag 10 maart terug: solo. Deze zondagmiddag presenteert ze haar debuutalbum “Letters” in de Koppelsessies. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

  Expositie: Gelders Nieuwsfoto

  15 feb 2019 @ 11:00 - 14 apr 2019 @ 17:00

  Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2018 ? Dit jaar organiseert de Koppelkerk samen met de Provincie Gelderland, het CODA, De Stentor en De Gelderlander deze wedstrijd.

  Koppelsessies: Let’s Play

  10 feb 2019 @ 15:00 - 17:00

  Op zondagmiddag 10 februari treedt Let’s Play uit Winterswijk op als basiscombo tijdens de twee maandelijkse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort. Muzikanten worden uitgenodigd mee te spelen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook!

  Concert: Joy Division Undercover

  9 feb 2019 @ 20:30 - 23:00

  De beste Joy Division Tribute band komt zaterdag 9 februari naar de Koppelkerk in Bredevoort. In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen. UITVERKOCHT.

  Concert: Blue Grass Boogiemen

  2 feb 2019 @ 20:30 - 22:30

  De Blue Grass Boogiemen staan voor het beste wat Nederland qua authentieke rootsmuziek te bieden heeft. Niet voor niets kregen ze de bijnaam 'de ambassadeurs van de bluegrass'.

  Koppelsessies: Stef Woestenenk

  20 jan 2019 @ 15:00 - 17:00

  Het hart van zanger-gitarist Stef Woestenenk ligt in de Britse en Amerikaanse muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Een gemoedelijke zondagmiddag livemuziek met nummers van o.a. Tom Petty, Bob Dylan en Eric Clapton.

  Muziek: AVA Trio

  12 jan 2019 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 12 januari treedt het AVA Trio op in de Koppelkerk. Het internationale jazztrio haalt zijn inspiratie uit het Midden-Oosten en de mediterrane.

  Expositie: Boereneenvoud

  11 jan 2019 @ 11:00 - 3 mrt 2019 @ 17:00

  Het expressieve werk van Stien Eelsingh en Elisabeth Heuff toont het sobere Achterhoekse boerenleven en de kleurrijke klederdracht van Staphorst. De tentoonstelling neemt je mee terug naar het boerenleven van de vijftiger jaren.

  Expositie: Thea Zweerink

  6 jan 2019 @ 11:00 - 10 feb 2019 @ 17:00

  Thea Zweerink exposeert in de bovenzaal met ‘Spiegel der vergetelheid’. Herinneren en gedenken zijn de rode draad in haar werk. Oude foto’s zijn vaak haar inspiratiebron.

  Kunstlezing: Caravaggio

  14 dec 2018 @ 20:00 - 22:00

  Kunsthistorica Maria Driessen is terug in de Koppelkerk met een lezing over Caravaggio en zijn Utrechtse navolgers. De lezing is een inleiding op de grote expositie ‘Utrecht, Caravaggio en Europa’ . Deze is vanaf 16 december te zien is in het Centraal Museum in Utrecht.

  Jazz: Gelre Jazz Trio

  9 dec 2018 @ 15:00 - 17:00

  Op zondag 9 december treedt het Gelre Jazz Trio op als basiscombo tijdens de twee maandelijkse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort. Muzikanten worden uitgenodigd mee te spelen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook!

  Concert: Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix

  1 dec 2018 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdag 1 december treden zangeres Margriet Sjoerdsma en pianist Egbert Derix op in de kerkzaal van de Koppelkerk. In de intimiteit van stem en piano staan ‘favourite songs’ op het programma: van grootheden als Leonard Coen, Tracy Chapman en Billy Joel.

  Kunstlezing: Anton Heyboer

  24 nov 2018 @ 20:00 - 22:00

  Een lezing over het leven en werk van de bijzondere Anton Heyboer door verzamelaars Trees en Willy van Kleef, ter ere van de eerste vriendendag van de Koppelkerk.

  Workshop: Demonstratie Optische Fenomenen

  18 nov 2018 @ 14:00 - 16:00

  Te midden van de expositie Optische Effecten geeft verzamelaar in optische kunst Jan Broeders twee demonstraties in optische fenomenen, om 14.00 en om 15.00 uur. Op deze dag is er tevens een boekenbeurs in de kerkzaal van de Koppelkerk.

  Expositie: Plaatsbepaling

  17 nov 2018 @ 11:00 - 23 dec 2018 @ 17:00

  Architectuur loopt als een rode draad door het werk van Kristie Legters: van haar afstudeerproject tot haar nieuwste werk. De bezoeker kan wegdwalen in haar werk; overal is wat te zien.

  Workshop: Papier vouwen

  4 nov 2018 @ 14:00 - 15:00

  Combineer je bezoek aan de expositie Optische Effecten met een workshop papier vouwen van papiervouw-kunstenaars Henk van der Vorst.

  Expositie: Optische Effecten

  26 okt 2018 @ 11:00 - 23 dec 2018 @ 17:00

  De expositie Optische Effecten is vandaag beperkt toegankelijk in verband met de Boekenbeurs. Te midden van de expositie Optische Effecten en de Boekenbeurs geeft verzamelaar in optische kunst Jan Broeders twee demonstraties in optische fenomenen, om 14.00 en om 15.00 uur.

  Expositie: Shapes of time

  13 okt 2018 @ 11:00 - 11 nov 2018 @ 17:00

  Beeldmaker Udo Prinsen installeerde tijdens een expeditie naar Spitsbergen zelfgebouwde pin-hole camera’s. Het licht van maanden komt samen in één foto.

  Koppelsessies: Woolf

  1 jul 2018 @ 15:00 - 17:00

  De driekoppige folk-pop band Woolf treedt op in het Boekencafé. Marieke, Mylène en Ellen worden ook wel de vrouwelijke Crosby, Stills & Nash genoemd.

  Expositie: Jelle Otter

  22 jun 2018 @ 11:00 - 29 jul 2018 @ 17:00

  Maak kennis met Jelle Otter: een schilder van verhalen, landschappen, havens en het dagelijks leven. Om 14.00 uur en 15.00 uur wordt er een rondleiding aangeboden door de expositie.

  Concert: Lenny Kuhr

  30 mrt 2018 @ 20:30 - 22:30

  Een intieme en ontroerende voorstelling die menig hart zal raken, zowel door de inhoud van de teksten als door de muziek.

  Koppelsessies: JW Copple Club

  25 mrt 2018 @ 15:00 - 17:00

  Het wordt weer een gezellige zondagmiddag. Een jazz jamsessie met de JW Copple Club als basiscombo, met maar liefst zeven muzikanten in de gelederen.

  Concert: Artvark

  3 mrt 2018 @ 20:30 - 22:30

  Het kwartet staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

  Concert: Lizzy Ossevoort

  23 dec 2017 @ 20:30 - 22:30

  Op zaterdagavond 23 december treden zangeres Lizzy Ossevoort en pianist Stefan Bos met een speciaal kerstprogramma op in de Koppelkerk.

  Expositie: Joachim Smarsly

  4 nov 2017 @ 11:00 - 26 nov 2017 @ 17:00

  Van 4 november tot en met 26 november exposeert de Duitse kunstenaar Joachim Smarlsy met zijn dichterportretten in de bovenzaal van de Koppelkerk.

  Concert: Kapok

  9 sep 2017 @ 20:30 - 22:30

  The Unusual Jazz Trio. Deze Edison-winnaars openen het nieuwe jazz-seizoen in de Koppelkerk.

  Concert: Elenne May

  26 aug 2017 @ 20:30 - 22:30

  Zaterdagavond 26 augustus treedt singer-songwriter Elenne May op met haar band in de Koppelkerk in Bredevoort.

  Expositie: Japanse textielkunst

  21 mei 2016 - 22 mei 2016

  Het VeelZijdeg Collectief, een groep textielkunstenaars onder leiding van Iny Hummelink, exposeert op zaterdag 21 en zondag 22 mei in de Koppelkerk. Voor deze expositie heeft het kunstenaarscollectief zich laten inspireren door het authentieke Japanse Boro-textiel.

  Kunstlokaal: Hoogdruk

  11 mei 2016 @ 15:00 - 17:00

  In het Kunstlokaal kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar op de woensdagmiddag in de Koppelkerk kennis komen maken met allerlei creatieve technieken. Deze woensdag is dat hoogdruk!

  Concert: Trio Odessa

  7 mei 2016 @ 20:00 - 22:00

  Laat je meevoeren door de melancholieke balkan- en opzwepende klezmermuziek van Trio Odessa te midden van het kunstwerken van Otto Pankok!

  Kunstlokaal: Schilderen

  4 mei 2016 @ 15:00 - 17:00

  In het Kunstlokaal kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar op de woensdagmiddag in de Koppelkerk kennis komen maken met allerlei creatieve technieken. Deze woensdag is dat schilderen!

  Kunstlokaal: Sjabloneren

  20 apr 2016 @ 15:00 - 17:00

  In het Kunstlokaal kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar op de woensdagmiddag in de Koppelkerk kennis komen maken met allerlei creatieve technieken. Deze keer is dat sjabloneren en stempelen!

  Expositie: Otto Pankok

  9 apr 2016 @ 11:00 - 16 mei 2016 @ 17:00

  Otto Pankok (1893-1966) is een veelzijdig Duits beeldend kunstenaar die een stem gaf aan de onderdrukten in de samenleving: de zigeuners en de Joden. Zijn kunst werd door de nazi's bestempeld als 'entartete Kunst'.

  Kunstlokaal: Tekenen

  6 apr 2016 @ 15:00 - 17:00

  Deze keer staat tekenen op het programma! In het Kunstlokaal kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar op de woensdagmiddag in de Koppelkerk kennis komen maken met allerlei creatieve technieken. Onder leiding van een aantal professionele medewerkers staat er iedere woensdagmiddag een speciale techniek centraal die aansluit bij de huidige…

  Evenement: Taxatiedag

  13 feb 2016 @ 11:00 - 17:00

  Altijd al meer willen weten over een erfstuk of aangekocht schilderij? Op deze (bijna) laatste dag van onze expositie van Piet te Lintum beoordeelt en taxeert beëdigd taxateur Guido Hengeveld op afspraak schilderijen. Omdat de beschikbare plaatsen zo snel zijn geboekt, plannen we weer een dag. Weet als eerste wanneer u kunt inschrijven voor de taxatie door u aan te melden op de nieuwsbrief.

  Expositie: Martijn Swaab

  16 jan 2016 - 21 feb 2016

  Swaabs kunstwerken zijn geen realistische weergaven van de werkelijkheid, maar verbeeldingen van abstracte ideeën of gedachten. Als kijker wordt u geprikkeld om meer te doen dan alleen observeren.

  Concert: BoneBrass in concert

  9 jan 2016 @ 20:00 - 22:30

  BoneBrass is een gewaardeerd Nederlands ensemble dat op enthousiaste wijze warme en vocale koperklanken ten gehore brengt. Trombonisten Jan Bults, Gert van Veldhuizen, Jan Jager en Wessel Bruggink zijn thuis in diverse muziekstijlen, waardoor ieder concert weer een verrassing is.

  Evenement: Open Monumentendag

  12 sep 2015 - 13 sep 2015

  Op zaterdag 12 en zondag 13 september opent gemeentelijk monument de Koppelkerk opnieuw haar deuren. In het kader van het thema ‘Kunst & Ambacht’ heeft de Koppelkerk meester timmerman en bouwaannemer Henk Heijnen uitgenodigd om te vertellen over zijn ambacht. Het ambacht van het bouwen en het timmeren zal aan…

Verdieping
Kunsten
Boeken