Literair café: Geert Mak (interview door Ad Borggreve)

21 nov 2020 - 20 nov 2021

Op zaterdag 21 november 2020 was Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelde in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Literair café (online): Ronit Palache

26 mrt 2021 - 26 mrt 2022

Het leven van journalist Ischa Meijer ging niet onopgemerkt voorbij. In zijn werk rekende hij genadeloos af met het verstikkende joodse milieu waaruit hij voortkwam. Schrijver en journalist Ronit Palache tekende in de bloemlezing ‘Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’ deze nalatenschap van Ischa Meijer op. Gerda Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum, ging op vrijdag 26 maart 2021 met haar in gesprek in het Literair Café van de Koppelkerk over de joodse identiteit, de oorlog en Ischa Meijer.

Literair café (online): Désanne van Brederode

30 apr 2021 - 30 apr 2022

Vrijdagavond 30 april was Désanne van Brederode te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze is filosoof, schrijver en veelgevraagd spreker op het gebied van zingeving en werd bij het grote publiek bekend door haar columns in het tv-programma Buitenhof en door haar optredens bij De Wereld Draait Door. In de Koppelkerk ging Sylvia Heijnen (directeur Koppelkerk) met haar in gesprek over levensvragen, ziel en bezieling. Wat betekenen ze voor haar persoonlijk? En hoe vinden ze hun weg in haar romans en poëzie?

Literair café: Simone Atangana Bekono

25 jun @ 20:00 - 22:00

Op vrijdagavond 25 juni is schrijfster Simone Atangana Bekono te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze dacht in de schaduw te debuteren met haar roman ‘Confrontaties’, maar haar debuut werd direct genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2021. Simone zal vertellen over haar leven en werk. De avond is zowel live bij te wonen in de Koppelkerk, als via livestream te volgen.

Overzicht van de evenementen uit de afgelopen periode