Boeken

  Literair café: Geert Mak (interview door Ad Borggreve)

  21 nov 2020 - 31 dec 2022

  Op zaterdag 21 november 2020 was Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelde in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

  Literair café (online): Ronit Palache

  26 mrt 2021 - 31 dec 2022

  Het leven van journalist Ischa Meijer ging niet onopgemerkt voorbij. In zijn werk rekende hij genadeloos af met het verstikkende joodse milieu waaruit hij voortkwam. Schrijver en journalist Ronit Palache tekende in de bloemlezing ‘Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’ deze nalatenschap van Ischa Meijer op. Gerda Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum, ging op vrijdag 26 maart 2021 met haar in gesprek in het Literair Café van de Koppelkerk over de joodse identiteit, de oorlog en Ischa Meijer.

  Literair café (online): Désanne van Brederode

  30 apr 2021 - 31 dec 2022

  Vrijdagavond 30 april was Désanne van Brederode te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze is filosoof, schrijver en veelgevraagd spreker op het gebied van zingeving en werd bij het grote publiek bekend door haar columns in het tv-programma Buitenhof en door haar optredens bij De Wereld Draait Door. In de Koppelkerk ging Sylvia Heijnen (directeur Koppelkerk) met haar in gesprek over levensvragen, ziel en bezieling. Wat betekenen ze voor haar persoonlijk? En hoe vinden ze hun weg in haar romans en poëzie?

  Literair café (online): Ted van Lieshout

  4 jun 2021 - 31 dec 2022

  Op vrijdagavond 4 juni was auteur Ted van Lieshout te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Hij schrijft zowel voor volwassenen als voor kinderen en sleepte diverse literaire prijzen in de wacht met zijn werk. Een waar multi-talent: dat is Ted van Lieshout (Eindhoven 1955). Hij is dichter, schrijver, beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Voor zijn kinderboeken ontving hij o.a. de Theo Thijssen-prijs, de staatsprijs voor jeugdliteratuur, de Zilveren Zoen voor zijn jongerenroman ‘Gebr.’, de Gouden Griffel voor zijn dichtbundel ‘Begin een torentje van niks’ en de Nienke van Hichtum-prijs voor ‘Zeer kleine liefde’. Op kinderboekengebied is Ted de laatste jaren vooral bekend van zijn prentenboekenserie over de kleuter ‘Boer Boris’.

  Literair café: Özcan Akyol

  24 sep 2021 - 31 dec 2022

  Op 9 september 2021 is de nieuwe Bibliotheek Aalten officieel geopend en dat is reden voor een feest! De Bibliotheek viert dit uitgebreid in de weken na de opening, met een gevarieerd aanbod gratis activiteiten. Eén van de gangmakers van dit feest, en tevens afsluiter, is schrijver en columnist Özcan Akyol. Hij treedt op vrijdagavond 24 september op in de Koppelkerk in Bredevoort.

  Literair café: Jan Brokken

  19 feb 2022 - 31 dec 2023

  Schrijver Jan Brokken verwierf internationale faam met zijn grensverleggende boeken zoals ‘De rechtvaardigen’, ‘De vergelding’ en ‘Baltische zielen’. Op zaterdag 19 februari is de schrijver te gast in het Literair Café in de Koppelkerk in Bredevoort. Adrian Borggreve gaat met hem in gesprek. De avond is zowel live, als online via livestream bij te wonen. Schrijver Jan Brokken verwierf internationale faam met zijn grensverleggende boeken zoals ‘De rechtvaardigen’, ‘De vergelding’ en ‘Baltische zielen’. Op zaterdag 19 februari is de schrijver te gast in het Literair Café in de Koppelkerk in Bredevoort. Adrian Borggreve gaat met hem in gesprek. De avond is zowel live, als online via livestream bij te wonen.

  Literair café: Ellen Deckwitz

  25 mrt 2022 @ 20:00 - 31 dec 2023 @ 22:00

  Vrijdag 25 maart 2022 was dichter en NRC-columnist Ellen Deckwitz te gast in het Literair Café de Koppelkerk in Bredevoort. Haar bundel ‘Hogere natuurkunde’ werd door zowel Trouw als NRC Handelsblad uitgeroepen tot één van de beste boeken van 2019. Sylvia Heijnen, directeur van culturele vrijplaats de Koppelkerk, ging met haar in gesprek over welke sporen de oorlog naliet bij haar Indische grootmoeder en met welke schaduwkanten van het leven de schrijfster zichzelf geconfronteerd ziet.

Overzicht van de evenementen uit de afgelopen periode

  Literair café: Janneke Siebelink

  25 nov @ 20:00 - 22:00

  In ‘Soms sneeuwt het in april’ vertelt ze het deels waargebeurde verhaal van een vrouw met een allesbepalend familieverleden. De debuutroman van Janneke Siebelink ontving vele goede recensies hierin vertelt ze het verhaal over een oorlogstrauma die als gevolg van de Tweede Wereldoorlog is ontstaan.

  Boekenmarkt: Internationale Opruimingsboekenmarkt 2022

  23 okt @ 10:00 - 17:00

  Zondag 23 oktober vindt de Internationale Opruimingsboekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Eén keer per jaar bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken tegen sterk gereduceerde tarieven aan.

  Literair café: Liesbeth Woertman

  21 okt @ 20:00 - 22:00

  Hoe je je uiterlijk ervaart heeft weinig te maken met hoe je er uitziet. Dat heeft meer met je zelfbeeld dan met je spiegelbeeld te maken. Dat is een van de bevindingen van Liesbeth Woertman, emeritus hoogleraar psychologie. Op vrijdag 21 oktober komt zij naar het Literair Café van de Koppelkerk om meer te vertellen over ons uiterlijk en zelfbeeld.

  Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt 2022

  24 jul @ 10:00 - 17:00

  Zondag 24 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

  Literair café: Splinter Chabot

  24 jun @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 24 juni komt schrijver, programmamaker en tv-presentator Splinter Chabot naar de Koppelkerk. Met zijn programma’s en boeken als ‘ConfettiRegen’ en ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’ opent hij deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

  Boekenmarkt: Internationale Pinkster Boekenmarkt

  6 jun @ 10:00 - 16:00

  Tweede Pinksterdag is het weer tijd voor de Internationale Pinkster Boekenmarkt in Bredevoort. Op deze dag - maandag 6 juni - bieden deze dag een groot aantal Nederlandse én Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt vindt plaats op het buitenterrein van de Koppelkerk.

  Literair café: Lale Gül

  28 mei @ 20:00 - 22:00

  Op zaterdag 28 mei is Lale Gül te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Lale Gül won met haar debuutroman ‘Ik ga leven’ als jongste schrijfster ooit de NS Publieksprijs in 2021. In het boek neemt ze afstand van haar strenggelovige, Islamitische opvoeding.

  Literair café: Astrid Schutte

  29 apr @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 29 april komt schrijfster Astrid Schutte naar het Literair Café van de Koppelkerk in Bredevoort. Haar boek ‘De laatste heer’ is uitgeroepen tot het Beste Boek van de Achterhoek & Liemers van 2021.

  Boekenmarkt: Internationale Paas Boekenmarkt

  18 apr @ 10:00 - 16:00

  Als vanouds gaat dit jaar het boekenseizoen in Bredevoort weer van start met de Internationale Paas Boekenmarkt. Rondom de Koppelkerk in Bredevoort bieden diverse boekhandelaren uit het hele land en handelaren uit Duitsland hun boeken aan. De boekenmarkt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot 16.00 uur.

  Literair café: Ellen Deckwitz

  25 mrt @ 20:00 - 22:00

  Vrijdag 25 maart 2022 is dichter en NRC-columnist Ellen Deckwitz te gast in het Literair Café de Koppelkerk in Bredevoort. Haar bundel ‘Hogere natuurkunde’ werd door zowel Trouw als NRC Handelsblad uitgeroepen tot één van de beste boeken van 2019. Sylvia Heijnen, directeur van culturele vrijplaats de Koppelkerk, gaat met haar in gesprek over welke sporen de oorlog naliet bij haar Indische grootmoeder en met welke schaduwkanten van het leven de schrijfster zichzelf geconfronteerd ziet.

  Boekenmarkt: Internationale Opruimingsboekenmarkt

  17 okt 2021 @ 10:00 - 16:00

  Zondag 17 oktober vindt de Internationale Opruimingsboekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Eén keer per jaar bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken tegen sterk gereduceerde tarieven aan.

  Literair café: Özcan Akyol

  24 sep 2021 @ 20:00 - 22:00

  Op 9 september is de nieuwe Bibliotheek Aalten officieel geopend en dat is reden voor een feest! De Bibliotheek viert dit uitgebreid in de weken na de opening, met een gevarieerd aanbod gratis activiteiten. Eén van de gangmakers van dit feest, en tevens afsluiter, is schrijver en columnist Özcan Akyol. Hij treedt op vrijdagavond 24 september op in de Koppelkerk in Bredevoort.

  Boekenmarkt: Internationale Augustus Boekenmarkt

  29 aug 2021 @ 10:00 - 16:00

  Op zondag 29 augustus is het zover. Dan staat het buitenterrein van de Koppelkerk vol boekenkramen van zo’n 40 boekhandelaren uit Nederland en Duitsland. De bezoekersstroom zal worden gereguleerd, met één ingang en één uitgang. Bezoekers wordt gevraagd om 1,5 meter afstand te houden van elkaar.

  Literair café: Simone Atangana Bekono

  25 jun 2021 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdagavond 25 juni is schrijfster Simone Atangana Bekono te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze dacht in de schaduw te debuteren met haar roman ‘Confrontaties’, maar haar debuut werd direct genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2021. Simone zal vertellen over haar leven en werk. De avond is zowel live bij te wonen in de Koppelkerk, als via livestream te volgen.

  Literair café (online): Ted van Lieshout

  4 jun 2021 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdagavond 4 juni treedt auteur Ted van Lieshout op in het Literair Café van de Koppelkerk. Hij schrijft zowel voor volwassenen als voor kinderen en sleepte diverse literaire prijzen in de wacht met zijn werk. De lezing vindt vanwege de corona-maatregelen plaats via livestream.

  Literair café (online): Désanne van Brederode

  30 apr 2021 @ 20:00 - 22:00

  Vrijdagavond 30 april was Désanne van Brederode te gast in het Literair Café van de Koppelkerk. Ze is filosoof, schrijver en veelgevraagd spreker op het gebied van zingeving en werd bij het grote publiek bekend door haar columns in het tv-programma Buitenhof en door haar optredens bij De Wereld Draait Door. In de Koppelkerk ging Sylvia Heijnen (directeur Koppelkerk) met haar in gesprek over levensvragen, ziel en bezieling. Wat betekenen ze voor haar persoonlijk? En hoe vinden ze hun weg in haar romans en poëzie?

  Literair café: Ronit Palache

  26 mrt 2021 @ 20:00 - 22:00

  Het leven van journalist Ischa Meijer ging niet onopgemerkt voorbij. In zijn werk rekende hij genadeloos af met het verstikkende joodse milieu waaruit hij voortkwam. Schrijver en journalist Ronit Palache tekende in de bloemlezing ‘Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’ deze nalatenschap van Ischa Meijer op. Gerda Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum, gaat op vrijdag 26 maart met haar in gesprek in het Literair Café van de Koppelkerk over de joodse identiteit, de oorlog en Ischa Meijer.

  Literair café (online): Geert Mak

  21 nov 2020 @ 20:00 - 22:30

  Op zaterdag 21 november is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelt in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

  Literair café: Bert Wagendorp

  30 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdag 30 oktober is schrijver en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp te gast in het Literair Café. Hij vertelt over zijn bestseller Ventoux en over zijn nieuwste boek Ferrara.

  Literair café: Koetsveld & Odaci

  19 sep 2020 @ 20:00 - 22:00

  De één moslim, de ander christen. Enis Odaci en Herman Koetsveld. Voorbij het gepolariseerde wij-zij denken bouwen ze bruggen waarin ze uitgaan van een gemeenschappelijke grond onder beide geloven. Zaterdag 19 september spreken ze in het Literair Café van de Koppelkerk.

  Literair café: Annet Schaap

  28 feb 2020 @ 20:00 - 22:30

  Annet Schaap geeft een lezing over haar veelbekroonde boek ‘Lampje’: een avonturenverhaal vol magie en tegelijkertijd een hoopvol epos met psychologische diepgang. Na de pauze vertelt ze tevens over haar nieuwste boek 'De boom met het oor'.

  Literair café: Helma Snelooper

  31 jan 2020 @ 20:00 - 22:00

  Tijdens Poëzieweek treedt Dichter des Achterhoeks Helma Snelooper op in de Koppelkerk met haar nieuwe dichtbundel ‘Opvouwbaar bos’. Haar poëzie wordt omlijst door trekharmonicaspeelster Gerda Reijnders.

  Lezing: Voeding vanuit de 5 elementen

  30 jan 2020 @ 20:00 - 22:00

  De Oosterse geneeskunde stelt dat een gezonde leefstijl begint bij gebalanceerde voeding. Ellen Richardson en Sietske Nogueras geven er een lezing over mét een kleine proeverij. Vrije toegang, maar reserveren is gewenst.

  Boekenbeurs: Internationale Boekenbeurs

  24 nov 2019 @ 10:00 - 17:00

  Op zondag 24 november verandert de Koppelkerk weer in een boekenbeurs. Te midden van de expositie Kunstroof biedt een twintigtal boekhandelaren uit binnen- en buitenland hun kwalitatief beste boeken aan.

  Literair café: Linda Polman

  22 nov 2019 @ 20:00 - 22:00

  In het boek ‘Niemand wil ze hebben’ onderzoekt onderzoeksjournalist Linda Polman het Europese vluchtelingenbeleid door de jaren heen. Wat is er terechtgekomen van de belofte van 'nooit meer' van het VN-vluchtelingenverdrag in 1951?

  Boekpresentatie: Coby Goederond

  4 okt 2019 @ 19:30 - 21:00

  Het boek is genomineerd voor de Trouw Duurzame Top 100 van onderop. Tijdens de officiële boekpresentatie op vrijdag 4 oktober 2019 zal Jan Terlouw aanwezig zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

  Literair café: Manon Uphoff

  27 sep 2019 @ 20:00 - 22:00

  Vrijdag 27 september gaat het literaire seizoen van de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort weer van start. Op deze avond zal schrijfster Manon Uphoff over haar nieuwste boek ‘Vallen is als vliegen’ vertellen. Het semi autobiografische boek draait om het misbruikverleden in haar eigen familie.

  Boekpresentatie: Can I come over?

  19 sep 2019 @ 19:00 - 21:30

  Marleen Hoftijzer pakte twee jaar geleden haar koffers en besloot om als ‘digital nomad’ de wereld rond te reizen. Ze overnachtte bij locals en onderzocht wat ’thuis’ betekent. Het mondde uit in het boek ‘Can I come over’ met zestig inspirerende verhalen.

  Literair café: Jonah Falke

  7 jun 2019 @ 20:00 - 22:00

  De jonge schrijver en columnist Jonah Falke is te gast om over zijn gloednieuwe roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ te vertellen. Gerjon Gijsbers gaat met hem in gesprek over zijn boek, zijn schrijverschap en zijn levenswandel.

  Literair café: A.L. Snijders

  26 apr 2019 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdagavond 26 april is schrijver A. L. Snijders te gast in het Literair Café. Snijders is bekend van zijn zeer korte verhalen (zkv’s); een genre dat hij zelf introduceerde in de literatuur.

  Literair café: Midwinterverhalen bij het haardvuur

  21 dec 2018 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdagavond 21 december wordt in de Koppelkerk ‘de wende’ gevierd. In het Boekencafé kan onder het genot van het gezellig brandende haardvuur genieten van midwinterverhalen van Ankh Gussinklo en mooie liedjes van Wilma Pastors-Scholten.

  Boeken: Boekenbeurs

  18 nov 2018 @ 11:00 - 17:00

  Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun kwalitatief beste boeken en prenten aan in de kerkzaal van de Koppelkerk.

  Literair café: Annegreet van Bergen

  26 okt 2018 @ 20:00 - 22:00

  Op vrijdagavond 26 oktober is bestsellerauteur Annegreet van Bergen te gast in het Literair Café in boekenstad Bredevoort. Ze geeft deze avond een lezing over haar nieuwste boek ‘Het goede leven’, het vervolg op de bestseller ‘Gouden jaren’.

  Boekenmarkt: Opruimingsboekenmarkt

  21 okt 2018 @ 11:00 - 17:00

  Zondag 21 oktober vindt de jaarlijkse opruimingsboekenmarkt plaats op het buitenterrein van de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze editie bieden boekhandelaren hun boeken aan voor gunstige prijzen.

  Literair café: Jaap Robben

  13 apr 2018 @ 20:00 - 22:00

  Interviewer Loes Tieman gaat met hem in gesprek over zijn poëzie, zijn roman Birk en zijn vermogen om mensen van alle leeftijden aan te spreken.

  Literair café: Thrillerschrijfster Corine Hartman

  19 jun 2016 @ 17:00 - 19:00

  Zaterdag 18 en zondag 19 juni vindt het Festival van het Papieren Boek plaats in Bredevoort. Nog meer dan anders staat de nationale boekenstad in het teken van het boek. Het Literair Café van de Koppelkerk sluit vanaf 17 uur het Festival af met niemand minder dan detectiveschrijfster Corine Hartman.

Verdieping
Kunsten
Boeken