Stadswandeling: Prins Maurits-wandeling

Ontdek Bredevoort door de ogen van Prins Maurits! Iedere zondagmiddag om 15.30 uur start hij zijn stadswandeling door Bredevoort vanuit de expositie ‘Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog’ in de Koppelkerk.

Portret van Maurits, prins van Oranje (1567-1625) ca. 1620 - Atelier Michiel Jansz. van Mierevelt, 1567-1641

Hoor de belegeringsavonturen van Prins Maurits tijdens de 80-jarige oorlog in Bredevoort. Het oude Bredevoort herleeft. De belegering van Bredevoort in 1597 liep uit op een ramp. Wilt u weten hoe het daartoe kwam? En hoe Maurits het ‘onneembare’ Bredevoort innam? Ga dan met Prins Maurits op pad na een bezoek aan de expositie in de Koppelkerk.

De Maurits-stadswandelingen zijn onderdeel van het nevenprogramma van de expositie ‘Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog’ (15 maart t/m 12 mei). Hiervoor werkt de Koppelkerk samen met de VVV Bredevoort. Zie hier het hele nevenprogramma rondom ‘Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog’ .

Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Deze expositie met nevenprogramma kwam tot stand met steun van

5 mei 2019
€ 10 (incl. wandeling, entree expositie en kop koffie of thee)