Stadswandeling: Prins Maurits-wandeling

• Dit event is voorbij.

Beleef Bredevoort vanuit de ogen van Prins Maurits. Om 14.00 uur bezoekt u de expositie met rondleiding; om 15.30 uur neemt Prins Maurits u mee op stadswandeling.

Portret van Maurits, prins van Oranje (1567-1625) ca. 1620 - Atelier Michiel Jansz. van Mierevelt, 1567-1641

Hoor de belegeringsavonturen van Prins Maurits tijdens de 80-jarige oorlog in Bredevoort. Het oude Bredevoort herleeft. De belegering van Bredevoort in 1597 liep uit op een ramp. Wilt u weten hoe het daartoe kwam? En hoe Maurits het ‘onneembare’ Bredevoort innam? Ga dan met Prins Maurits op pad na een bezoek aan de expositie in de Koppelkerk.

De Maurits-stadswandelingen zijn onderdeel van het nevenprogramma van de expositie ‘Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog’ (15 maart t/m 12 mei). Hiervoor werkt de Koppelkerk samen met de VVV Bredevoort. Zie hier het hele nevenprogramma rondom ‘Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog’ .

Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Deze expositie met nevenprogramma kwam tot stand met steun van

21 april 2019
€ 10 (incl. wandeling, entree expositie en kop koffie of thee)