Laden Evenementen

Agenda

Meet Up Bredevoort: Duurzaam bouwen

20 jan @ 20:00 - 22:00

Hoe kunnen we met zoveel mensen leven en wonen zonder dat we de aarde overvragen? Een van de antwoorden is duurzaam wonen. Maar wat betekent het om duurzaam te wonen? Op vrijdag 20 januari gaan we tijdens de Meet Up met drie interessante gasten in gesprek over duurzaam bouwen.

Expositie: Glanzend lijfgoed – Tiki Tangelder

27 jan @ 11:00 - 2 apr @ 17:00

Het werk van Tiki Tangelder (1983) is erop gebaseerd om de geschiedenis op een andere manier te representeren. Met het project ‘Glanzend lijfgoed’ laat kunstenaar Tiki Tangelder uit Winterswijk de schoonheid van het alledaagse zien. Door actuele zaken met gebeurtenissen en/of personen uit het verleden te mengen, ontstaat er een ruimte waar Tangelder graag mee speelt.

Expositie: Woord in beeld

27 jan @ 11:00 - 2 apr @ 17:00

Van kleurrijke en fantasierijke dierenverhalen tot aan zwart-wit gedetailleerde ontdekkingstochten. Landelijk bekende én wereldberoemde illustratoren vertellen hun eigen verhaal of dat van een ander met beelden. Ieder op zijn eigen en kenmerkende manier. Illustraties kunnen een tekst ondersteunen, maar ook een eigen verhaal vertellen.

Literair Café: Sholeh Rezazadeh

27 jan @ 20:00 - 22:00

De debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ van Sholeh Rezazadeh is een poëtische roman over liefde, verlangen, herinneringen en over de vraag of je de ander ooit echt kunt kennen. Centraal in het verhaal staat een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont en worstelt om een nieuw leven op te bouwen.

Kunstlezing: Johannes Vermeer

3 feb @ 20:00 - 22:00

Johannes Vermeer is een van de meest bekende Hollandse schilders uit de 17e eeuw. Wereldberoemde schilderijen als ‘Het Melkmeisje’ en het ‘Meisje met de parel’ komen van zijn hand. Kunsthistorica Maria Driessen geeft een lezing over het leven en werk van Vermeer. Deze vindt plaats ter gelegenheid van de grootste Vermeertentoonstelling ooit, die van 10 februari tot 4 juni te zien zal zijn in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Concert: The Outbound Scallywag Carnival

11 feb @ 20:30 - 22:30

The Outbound Scallywag Carnival, deze zeskoppige band uit de Achterhoek brengt Bluegrass & Country ten gehore. Gitaar, mandoline, banjo, contra bas, meerstemmige zang en een hoge dosis enthousiasme verzamelen zich op het podium. Een live optreden van deze band is een parade van klanken, grappen en anekdotes die een beroep doen op het gehele scala aan emoties.

Kenniscafé: Een gezondere leefstijl

18 feb @ 20:00 - 22:00

“Nee, geen dieet”, antwoordt gezondheidswetenschapper Maaike de Vries op de vraag hoe je slanker en gezonder kunt worden. Laat je lichaam vóór je werken in plaats van tegen je. We zitten en eten teveel en hebben teveel last van stress. Dat moet doorbroken worden. Het kan anders, vindt dr. Maaike de Vries.

Leesclub: Verbinding verbroken – Johann Hari

23 feb @ 20:00 - 22:00

Het boek ‘Verbinding verbroken’ van Johann Hari staat centraal. In het boek gaat Hari als schrijver, journalist én ervaringsdeskundige op zoek naar de ware oorzaken en oplossingen van depressie. In de leesclub gaat een kleine groep lezers in gesprek over het boek.

Literair Café: Gijs Wilbrink

24 feb @ 20:00 - 22:00

De ‘daverende debuutroman’ door Gijs Wilbrink werd door recensenten ook al een ‘grimmige western’ genoemd, een ‘Achterhoek-tragedie’ die ook nog eens ‘niet voor de weekhartigen’ is. Dat debuut biedt de lezer motorcrossers, nertsenfokkerijen, stropers en allerlei verhalen, intriges, vage handeltjes en geheimen.

Concert: Remmelt, Muus & Femke

25 feb @ 20:30 - 22:30

Singer-songwriter trio Remmelt, Muus en Femke uit Den Haag komen naar Bredevoort. Door hun sterke vocale harmonieën wordt hun muziek vaak vergeleken met het jaren-zeventig-geluid van Crosby, Stills, Nash & Young.

Theater: Heb je mijn zusje gezien?

28 feb @ 15:00 - 15:45

De familievoorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ is te zien in de Koppelkerk. Het stuk gaat over een meisje dat haar grote zus zoekt. Ze vraagt aan iedereen die ze tegenkomt of diegene haar zusje heeft gezien. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij.

Breekijzer Soos: presentatie kunstboeken

2 mrt @ 19:30 - 21:30

Kunstenaars van kunstenaarscollectief Breekijzer presenteren hun boeken tijdens de openbare Soosavond. De kunstenaars hebben hun wortels in uiteenlopende disciplines, zoals fotografie, beeldend en taal. Leon-Marie Dekker, Hans Mellendijk en Grietje Bouman vertellen iets over hun eigen boek. Daarnaast zijn de boeken van Dinie Wikkerink, Anja Sennema en Karen van Dooren te bekijken.

Waeketreffen

5 mrt @ 11:00 - 13:00

Het Waeketreffen vindt plaats bij de Koppelkerk. Centraal in dit evenement staat de uitreiking van het Beste Boek van de Achterhoek en Liemers. Maar liefst 90 boeken zijn de afgelopen weken door de vakjury beoordeeld. De gemene deler van deze boeken is hun binding met de Achterhoek en Liemers: de schrijver komt uit de streek, het boek gaat over de streek of is in streektaal geschreven.

Meet Up Bredevoort: Hoe dichten we de kloof

10 mrt @ 20:00 - 22:00

De kloof. Iedereen heeft het erover. Arm en rijk, hoog- en laagopgeleid, gezond en ongezond, Randstad en de regio, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In deze Tegenlicht Meet Up Bredevoort gaan we onderzoeken wat nu precies de oorzaken van al die kloven zijn en hoe we ze kunnen dichten.

Concert: Edisonwinnaar Dick de Graaf

11 mrt @ 20:30 - 22:30

Het Dick de Graaf Quartet speelt stukken van het recente album FESTIVE en nieuw repertoire waarin zij opnieuw hun authentieke benadering van jazz laten horen. Dick de Graaf, winnaar van de Edison Oeuvreprijs, etaleert een rijke en persoonlijke toon, past wat hij van grote voorgangers leerde met smaak toe en kent de dynamiek van een goede spreker: nuance en contrasten, verrassingen en rust, de luisteraar aan de hand meenemen.

Kenniscafé: De betekenis van voetbal

17 mrt @ 20:00 - 22:00

Dit spannende kenniscafé bestaat net als een voetbalwedstrijd uit twee helften: in de eerste helft zijn Michael Ogubai, manager MVO van voetbalclub De Graafschap, en René ten Bos, hoogleraar filosofie aan het woord. In de tweede helft gaan de heren met elkaar én met het publiek in gesprek over de betekenis van voetbal.

Literair Café: Stéphanie Hoogenberk

24 mrt @ 20:00 - 22:00

Vrienden maken, hebben en houden: het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar wat als het niet meer werkt? Als je klaar bent met een liefdesrelatie, dan maak je het uit, maar hoe doe je dat bij een vriendschap? Schrijfster en columnist Stéphanie Hoogenberk vertelt in het Literair Café openhartig over haar vriendschappen naar aanleiding van haar debuut 'We hebben het over je gehad'.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken