Literair café: Annet Schaap

28 feb @ 20:00 - 22:30

Annet Schaap geeft een lezing over haar veelbekroonde boek ‘Lampje’: een avonturenverhaal vol magie en tegelijkertijd een hoopvol epos met psychologische diepgang. Na de pauze vertelt ze tevens over haar nieuwste boek 'De boom met het oor'.

Vriendendag: Cultuurproeverij

29 feb @ 20:00 - 23:00

Toegang is deze avond vrij voor vrienden en aspirant-vrienden. De Koppelkerk biedt een welkomstdrankje en pauzedrankje aan. Aspirant-vrienden kunnen zich deze avond inschrijven als vriend.

Kunstlezing: Henk Helmantel

6 mrt @ 20:00 - 22:00

Helmantel vertelt waarom Rembrandt hem een leven lang al inspireert. Aan de hand van zestien afbeeldingen vertelt hij wat hij zo bijzonder vindt aan de werken van Rembrandt en hoe die hem steeds weer boeien en nieuwe inspiratie geven.

Concert: Peter Beets

7 mrt @ 20:30 - 22:30

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als één van de grootste jazzpianisten aller tijden. Peter heeft diverse albums uitgebracht en mooie prijzen gewonnen, waaronder een Edison. De bekende jazzpianist is geboren in Groenlo en vindt het leuk om in zijn geboortestreek te spelen. Zaterdag 7 maart treedt hij op met twee jonge jazztalenten.

Boekenbeurs: Internationale Boekenbeurs

15 mrt @ 10:00 - 16:00

- AFGELAST - Vanwege de risico’s omtrent het corona-virus hebben wij als organisatie helaas moeten besluiten de boekenbeurs af te gelasten. We vinden het erg vervelend, want we keken er waarschijnlijk net als u erg naar uit, maar uiteindelijk geldt wat ons betreft toch: better safe than sorry.

Kenniscafé: Proefcollege van Nel Schellekens

20 mrt @ 20:00 - 22:00

- AFGELAST - Maak in dit proefcollege kennis met het Van Kop tot Kont-koken van chef Nel Schellekens. In haar wijze van koken wordt niets weggegooid. Natuurlijk bestaat het proefcollege ook uit proeven: ‘van schil tot pit’ en ‘van kop tot kont’.

Koppelsessies: Live Poets Society

22 mrt @ 15:00 - 17:00

- AFGELAST - Op deze zondagmiddag spelen de Live Poets eerst een Nederlandstalige set. Voor de voorstelling “Dichter Bij Leven” hertaalden de heren elf van hun oorspronkelijk Engelstalige liedjes in het Nederlands. Terugkerend thema is het levenspad dat iedereen aflegt. Liedjes en verhalen over het vinden van je wortels, ontmoetingen onderweg, afslagen die je ergens op je pad neemt – of juist niet. De tweede set zal Engelstalig zijn.

Kunstlezing: Jan van Eyck

27 mrt @ 20:00 - 22:00

Kunsthistorica Maria Driessen laat ons kennis maken met de wereld van Jan van Eyck en de Vlaamse Primitieven. De lezing sluit aan bij het grote eerbetoon 'Van Eyck. Een optische revolutie' in Gent.

Filosofiecursus (online): Wat zou Aristoteles doen? (online)

16 apr @ 20:00 - 7 mei @ 22:00

Emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren start vanaf donderdag 16 april een vierdelige collegereeks over Aristoteles. Hoe kan een denker van meer dan tweeduizend jaar geleden ons vandaag de dag én in deze coronacrisis handvatten bieden in het leiden van goed en gelukkig leven?

Leesclub (online): De Pest van Albert Camus (online)

22 apr @ 15:00 - 17:00

In tijden van quarantaine start de Koppelkerk met een online leesclub over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de eerste leesclub op woensdag 22 april staat De Pest van de Franse schrijver-filosoof Albert Camus op het programma.

Kunstlezing: Jan van Eyck (online)

1 mei @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 1 mei geeft kunsthistorica Maria Driessen vanuit de Koppelkerk een online lezing over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck. Momenteel brengt Museum voor Schone Kunsten Gent een groot eerbetoon aan de kunstschilder. De expositie is vanwege de coronacrisis helaas niet te bezoeken. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

Leesclub (online): De meeste mensen deugen (online)

20 mei @ 19:30 - 21:30

In tijden van quarantaine biedt de Koppelkerk een online leesclub aan over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de tweede leesclub op woensdag 20 mei staat ‘De meeste mensen deugen’ van historicus en journalist Rutger Bregman op het programma.

Tegenlicht meet up: Koop lokaal – in een globale wereld (online)

22 mei @ 19:00 - 22:00

De coronacrisis zet ons op diverse manieren aan het denken over hoe we onze samenleving hebben ingericht. Moeten we bouwen aan een toekomst die beter in balans is? We staan in de komende Tegenlicht Meet Ups stil bij de maatschappij van morgen. In de eerste meet up op vrijdag 22 mei staat ‘de wending naar lokaal’ centraal

Expositie: BALANS

12 jun @ 11:00 - 26 jul @ 17:00

Van 12 juni tot en met 26 juli exposeren kunstenaars van KunstenaarsCollectief BREEKijzer in de Koppelkerk in Bredevoort. In de expositie Balans zoeken tweeëntwintig beeldend kunstenaars naar evenwicht.

Tegenlicht Meet Up (online): Basisinkomen

19 jun @ 19:00 - 22:00

De coronacrisis, die veel mensen hun baan kost, heeft de discussie over een basisinkomen nieuw leven ingeblazen. In de online Tegenlicht Meet Up van de Koppelkerk in Bredevoort praten we 19 juni over het onderwerp aan de hand van de Tegenlicht-uitzending ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’.

Leesclub (online): Alleen de bergen zijn mijn vrienden

24 jun @ 19:30 - 21:30

Tijdens de coronacrisis biedt de Koppelkerk een online leesclub aan over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de leesclub op woensdag 24 juni staat ‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden’ centraal van de Iraans-Koerdische schrijver Behrouz Boochani die zes jaar vastzat in een Australische ‘asielgevangenis’ op het eiland Manus.

Cursus: Geologie van de Alpen (online)

9 jul @ 20:00 - 30 jul @ 22:00

Dit jaar kunnen we niet op vakantie naar de Alpen. Maar tijdens de coronacrisis brengt de Koppelkerk de Alpen naar u toe. In een vierdelige online collegereeks neemt hoogleraar geologie Jan Wijbrans u mee naar de Alpen. Leer in vier colleges meer over het ontstaan van de Alpen.

+ Exporteer Evenementen