Laden Evenementen

Agenda

Literair Café: Marco Kunst

8 dec 2023 @ 20:00 - 22:00

De lezing van 8 december a.s. is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Samen met schrijver Marco Kunst gaan we op zoek naar een passende datum. Marco Kunst bekroond met een Zilveren Griffel voor zijn boek Patroon.

Expositie: Blik op mijn werk – Carien Engelhard

5 jan @ 11:00 - 18 feb @ 17:00

De schoonheid van kalligraferen en de kunst die daaruit voortvloeit deelt Carien Engelhard graag met anderen. Haar kunstzinnige vorming ging hand in hand met een wens op vergaarde kennis van de menselijke geest op te doen: ze heeft psychologie gestudeerd en als psychotherapeut gewerkt.

Workshop: Kalligrafie met Carien Engelhard

7 jan @ 14:00 - 16:30

De schoonheid van kalligraferen en de kunst die daaruit voortvloeit deelt Carien graag met anderen. Daarom geeft zij cursussen en op zondag 7 januari kunnen deelnemers proeven aan deze kunst tijdens de workshop kalligrafie.

Staat van de macht: Theaterworkshop

11 jan @ 19:30 - 21:30

Op 11 januari is er een vrijblijvende inloop-avond in de Koppelkerk in Bredevoort. Aan het eind van deze interactieve avond horen we graag van je of je mee wil doen en dan kun je je gelijk aanmelden voor de reeks workshops.

Concert: Sandra Vanreys Efkes Anders

13 jan @ 20:30 - 22:30

Samen met Hans Venneman en Erwin Stolte, die zij al langer kent van uit de countryscene, heeft zij een nieuw muziekprogramma samengesteld met o.a. dialect liedjes. Vandaar de naam 'Sandra Vanreys Efkes Anders'. U zult verrast worden door de gevarieerde mix aan populaire countrysongs, aangevuld met mooie dialect songs.

Literair Café: Martine Letterie

26 jan @ 20:00 - 22:00

Martine Letterie schrijft al meer dan vijfentwintig jaar, voornamelijk boeken voor kinderen en jongeren maar soms ook voor volwassenen. Omdat ze dol is op geschiedenis, spelen veel van haar boeken in het verleden. Van de Romeinse tijd tot de jaren zestig, aan bijna alle periodes heeft ze wel eens aandacht besteed.

Koppelsessies: Marton Mengerink jazztrio

28 jan @ 15:00 - 17:00

Het Marton Mengerink jazztrio houdt in zijn muziek de balans tussen verschillende stijlen jazz. In een swingende voorstelling komen blues, bossa, standards en ballads voorbij. Het trio bestaande uit: Marton Mengerink, gitaar; Pim-Hein Kool, contrabas en Ivo Voragen op drums.

Tegenlicht Meet Up: Democratie onder druk

2 feb @ 20:00 - 22:00

Democratie in Nederland en in de Achterhoek Gaat het wel goed met de Nederlandse democratie? We kiezen onze volksvertegenwoordigers en hopen dat zij ons dan ook vertegenwoordigen. Dat doen ze vaak wel, maar soms ook niet.

Expositie: A(a)ndacht O Wat in stilte groeien kan

9 feb @ 11:00 - 24 mrt @ 17:00

Wat nemen we waar als we naar binnen en naar buiten kijken, als we stil durven zijn en ook samen? Monnie Paashuis, Philipp Pohl en Rob Muylaert ontdekken dat ze een vergelijkbare mentaliteit hebben ten opzichte van de materiële en de spirituele wereld. Op andere plekken verwonderen Josette Lenders, Marion van Noord en Karen van Dooren zich over wat er in stilte groeien kan.

Jazz: Fenix

17 feb @ 20:30 - 22:30

Fenix is een elektro-akoestisch jazz kwartet, waarin ambient synths, melancholische melodieën en rauwe grooves elkaar afwisselen. Hun muziek heeft een open karakter, met ruimte voor improvisatie en muzikale spontaniteit. Met Kika Sprangers op saxofoon.

Literair Café: Sacha Bronwasser

23 feb @ 20:00 - 22:00

Haar in februari 2023 verschenen boek Luister vond na publicatie meteen vele enthousiaste lezers. Terwijl haar eerste boek Niets is gelogen over de betrouwbaarheid van herinneringen gaat, staat in Luister de vraag centraal of de mogelijkheid bestaat dat een mens in de toekomst kan kijken.

Kenniscafé: Lidwien Smit

15 mrt @ 20:00 - 22:00

Volgens Lidwien Smit, hoogleraar One Health en Milieu Epidemiologie, is een brede visie op de leefomgeving nodig om gezondheidsrisico’s voor mens en dier beter te begrijpen. Wat betekent dat eigenlijk, ‘One Health’?

Muziek: Crawatte – De Laatste Kans (try-out)

16 mrt @ 20:30 - 22:30

VOL - ER ZIJN GEEN PLEKKEN MEER BESCHIKBAAR. Een bandje, dat schept een band voor het leven. Daarover gaat de nieuwe muziektheatershow van Crawatte. Het trio geeft een try-out van hun nieuwe programma 'De Laatste Kans'. De ingrediënten: absurd, avontuurlijk en aanstekelijk.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken