Laden Evenementen

Agenda

Workshop: Autobiografisch striptekenen

31 okt 2020 @ 14:30 - 16:30

Leer de kneepjes van het vak van graphic novelist Marc Weikamp. In deze workshop werken deelnemers onder begeleiding van Marc aan een beeldverhaal naar aanleiding van een autobiografisch verhaal.

Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

31 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort? Op zaterdag 31 oktober brengt de theatermaakster een ode aan de Achterhoekse vrouw in de Koppelkerk.

Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

1 nov 2020 @ 20:00 - 22:00

De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort?

Tegenlicht Meet Up (online): Diversiteit is niet zwart-wit

20 nov 2020 @ 19:00 - 22:00

In de online VPRO Tegenlicht Meet Up van de Koppelkerk, staat op vrijdag 20 november racisme en discriminatie centraal, vanuit diversiteit en gelijke behandeling. Kathleen Ferrier praat als internationaal voorvechter voor gelijkheid mee tijdens deze discussieavond.

Literair café (online): Geert Mak

21 nov 2020 @ 20:00 - 22:30

Op zaterdag 21 november is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelt in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Kenniscafé: Fantoomgroei

28 nov 2020 @ 20:00 - 22:00

Op zaterdag 28 november geeft historicus en onderzoeksjournalist Sander Heijne een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Zijn boek ‘Fantoomgroei’ staat centraal dat hij samen met bestuurskundige Hendrik Noten schreef. De auteurs onderzochten hoe het kan dat de Nederlandse economie elk jaar groeit, terwijl de gewone hardwerkende Nederlander daar niets van merkt.

Workshop: Achterhoekse strip

12 dec 2020 @ 14:30 - 16:30

Op 12 december - de Dag van de Achterhoekse Popmuziek - geeft graphic novelist Marc Weikamp een workshop in de Koppelkerk: leer je lievelingsliedje uit de Achterhoekse Popmuziek vertalen in stripvorm.

Concert: Tim Knol

12 dec 2020 @ 20:00 - 21:00

Op zaterdagavond 12 december treedt Tim Knol solo op in de Koppelkerk. Het concert begint om 20.00 uur.

Leesclub (online): 21 lessen voor de 21ste eeuw – deel 2

28 jan @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de achtste leesclub op donderdag 28 januari staat het tweede deel van het boek ’21 lessen voor de 21ste eeuw' van historicus Yuval Noah Harari op het programma.

Leesclub (online): Philipp Blom – Het grote wereldtoneel

4 mrt @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de zesde leesclub op donderdagavond 4 maart staat het boek ‘Het grote wereldtoneel’ van filosoof Philipp Blom op het programma. Het essay draait om de kracht en het belang van de verbeelding in crisistijd.

Evenement (online): Politiek Café

5 mrt @ 20:00 - 22:00

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, organiseert culturele vrijplaats de Koppelkerk in Bredevoort op vrijdagavond 5 maart een Politiek Café. Moderator Jan Bart Wilschut gaat in gesprek met zes landelijke partijen over drie prangende thema’s: klimaat, de groeiende kloof tussen arm en rijk en het coronavirus. De avond is gratis te volgen via livestream.

Filosofiecursus (online): Oudheid

11 mrt @ 20:00 - 8 apr @ 22:00

Donderdagavond 11 maart start bij de Koppelkerk een vijfdelige collegereeks over de antieke filosofie. Dr Rico Sneller (Universiteit Leiden, Utrecht en Eindhoven) zal in vijf online colleges de belangrijkste denkers en denktradities uit de oudheid behandelen. Het onderzoeksgebied van denkers uit de oudheid betrof niet alleen de menselijke conditie, maar ook vakgebieden als de natuurkunde, psychologie en biologie.

Tegenlicht Meet Up (online): Protest

12 mrt @ 20:00 - 22:00

Boerenprotesten, klimaatstakers, Black Lives Matter en de Capitoolbestorming: protesten lijken vandaag de dag alomtegenwoordig. Hoe moeten we dit duiden? Wat is de rol van protest in onze maatschappij? En wat is ons beeld van een actievoerder? In de online Meet Up Bredevoort op vrijdag 12 maart vanuit de Koppelkerk spreken we met interessante gasten over het thema, zoals historicus James Kennedy.

Literair café: Ronit Palache

26 mrt @ 20:00 - 22:00

Het leven van journalist Ischa Meijer ging niet onopgemerkt voorbij. In zijn werk rekende hij genadeloos af met het verstikkende joodse milieu waaruit hij voortkwam. Schrijver en journalist Ronit Palache tekende in de bloemlezing ‘Ik heb niets tegen antisemieten, ik lééf ervan’ deze nalatenschap van Ischa Meijer op. Gerda Brethouwer, directeur van het Nationaal Onderduikmuseum, gaat op vrijdag 26 maart met haar in gesprek in het Literair Café van de Koppelkerk over de joodse identiteit, de oorlog en Ischa Meijer.

Evenement (online): Uw monument duurzaam

8 apr @ 19:30 - 21:00

Op donderdagavond 8 april organiseren de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk in samenwerking met Dijkoraad en Gelders Genootschap een webinar met als onderwerp: ‘Uw monument duurzaam’. Interessante sprekers nemen u mee bij het verduurzamen van uw monument. De avond wordt uitgezonden vanuit de Koppelkerk in Bredevoort en is gratis te volgen via livestream.

Leesclub (online): Leugen & Waarheid – Bas Heijne

15 apr @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de achtste leesclub op donderdagavond 15 april staat het boek ‘Leugen en waarheid’ van essayist Bas Heijne op het programma. Voor NRC Handelsblad ging Bas Heijne in gesprek met denkers en wetenschappers over de grote vragen van onze tijd en bundelde deze gesprekken in dit boek.

Kenniscafe (online): Ad van Liempt over 1945

16 apr @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 16 april geeft Ad van Liempt een lezing over zijn laatste boek ‘1945’ in het Kenniscafé van de Koppelkerk. 1945 was een jaar vol contrasten. Ad van Liempt herinnert ons eraan dat oorlog en bevrijding niet in zwart-wit termen moeten worden herinnerd, maar dat de geschiedenis meer nuance verlangt.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken