Kenniscafé: Man en Paard

20 apr @ 20:00 - 22:00

Na 75 jaar vrede in dit werelddeel staat Europa onder druk. Op zaterdag 20 april reflecteert Hans de Graaf op deze vrede aan de hand van een vergeten oorlog: de Zevenjarige Oorlog (1756-1763). In de lezing ‘Man en paard’ staat hij stil wat nationale staten elkaar kunnen aandoen.

Literair café: A.L. Snijders

26 apr @ 20:00 - 22:00

Op vrijdagavond 26 april is schrijver A. L. Snijders te gast in het Literair Café. Snijders is bekend van zijn zeer korte verhalen (zkv’s); een genre dat hij zelf introduceerde in de literatuur.

Expositie: Top Art

4 mei @ 11:00 - 12 mei @ 17:00

Kunst gemaakt door mensen met een beperking staat steeds meer in de belangstelling. Niet zo vreemd: het gedurfde kleurgebruik en de directheid van de kunst spreekt veel mensen aan.

Koppelsessies: Flød

5 mei @ 15:00 - 17:00

Vier jonge muzikanten die dwalende drieklanken gebruiken om de grandeur van de leegte op te zoeken. Het resultaat: dromerige folk en close harmony, meeslepend als een stille Scandinavische sneeuwvlakte.

Concert: Kika Sprangers Trio

11 mei @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 11 mei treedt het Kika Sprangers Trio op in de Koppelkerk. Normaal gesproken treedt ze in grotere bezettingen op. Speciaal voor de intieme setting van de Koppelkerk komt ze in kleine bezetting met zangeres Anna Serierse en pianist Martin Fondse.

Kenniscafé: Marco Verhoef

25 mei @ 20:00 - 22:00

NOS-weerman Marco Verhoef geeft een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Hij gaat in op hoe de weersverwachting tot stand komt. Ook geeft Verhoef een blik achter de schermen bij de NOS én geeft zijn kijk op het klimaat.

Concert: Maurice van Hoek

1 jun @ 20:30 - 22:30

Country- en americana-artiest Maurice van Hoek treedt zaterdag 1 juni op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hij presenteert zijn nieuwe EP ‘Church Sessions’, die een totale ode aan de liefde is.

Literair café: Jonah Falke

7 jun @ 20:00 - 22:00

De jonge schrijver en columnist Jonah Falke is te gast om over zijn gloednieuwe roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ te vertellen. Gerjon Gijsbers gaat met hem in gesprek over zijn boek, zijn schrijverschap en zijn levenswandel.

Koppelsessies: JW Copple Club

9 jun @ 15:00 - 17:00

Op zondagmiddag 9 juni vindt in de Koppelkerk alweer de laatste jazz jam sessie plaats van dit seizoen. De huisband JW Copple Club verzorgt weer de aftrap waarna andere muzikanten van harte worden uitgenodigd om mee te spelen.

+ Exporteer Evenementen