Laden Evenementen

Agenda

Concert: Sanne Rambags

3 jun @ 20:30 - 22:30

Met haar warme stem weet Sanne Rambags magische momenten te creëren in een harmonisch samenspel met haar medemuzikanten. Na het album SONNA – dat werd bekroond met een Edison Vocaal Nationaal – is SISTER het tweede album van het drieluik ‘Mothership’.

Literair Café: Hanna Bervoets

23 jun @ 20:00 - 22:00

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Zij publiceerde diverse romans, verschillende scenario's, toneelstukken, korte verhalen en essays. Zij geeft hierin blijk van haar gevoel voor de tijdgeest.

Leesclub: Zorg. Een betere kijk op de mens – Lynn Berger

26 jun @ 20:00 - 22:00

In de leesclub staat dit keer het boek ‘Zorg. Een betere kijk op de mens’ van schrijver en journalist Lynn Berger (De Correspondent) centraal. Het boek laat zien hoe allesomvattend zorg is, maar ook hoe onzichtbaar. Daardoor denderen we ongemerkt af op het grootste zorginfarct ooit.

Kunstlezing: Cobra

30 jun @ 20:00 - 22:00

Cobra uitgelegd door kunsthistorica Maria Driessen. Het onderwerp de invloedrijke na-oorlogse avant-gardebeweging van kunstenaars uit Denemarken, België en Nederland: Cobra.

Concert: Daan Sanders kwartet

1 jul @ 20:30 - 22:30

Het Daan Sanders Kwartet gebruikt rauwe harmonieën en dromerige melodieën; van koude winternachten in Berlijn, tot zwoele zomerdagen in Amsterdam. Het kwartet zet een sfeer neer die doet denken aan de warme gitaar-distortion van Kurt Rusenwinkel, de zwoele popcovers van Brad Mehldau en de klassieke klanken van J.S. Bach.

Tegenlicht Meet Up: Stem van de natuur

7 jul @ 20:00 - 22:00

VPRO Tegenlicht Meet Up “Rechten voor de natuur” in de Koppelkerk. Wanneer precies is de mens ‘buiten de natuur’ getreden? Met welke impact? Wat betekent dit nu en voor de toekomst? Wat kunnen of moeten we rechtzetten? Tijdens de VPRO Tegenlicht Meet Up gaan we samen het gesprek aan over ontwikkelingen in het algemeen èn in onze directe omgeving.

Expositie: In het diepe

9 jul @ 11:00 - 3 sep @ 17:00

Pas afgestudeerde kunstenaars laten hun werk zien in de expositie ‘In het diepe’. Vanaf 2023 gaat de kunstcommissie van de Koppelkerk elk jaar actief op zoek naar jong talent met spannend werk voor de zomerexpositie.

Expositie: Pruimentijd

14 jul @ 11:00 - 20 aug @ 17:00

Grietje Bouman, Tatum Kempers en Cynthia van Wijngaarden geven, elk met hun eigen – zinnige beeldtaal, hun visie op dit thema. De kunstenaars staan bekend om hun prikkelende fotografie, objecten en films. Elk zullen zij het thema vanuit een eigen invalshoek benaderen en daarnaast met bijzondere combinaties een totaalwerk creëren.

Theater: Vort met de Freule van Dorth

15 jul @ 20:00 - 22:00

… Ik, een seksbom? What the f.ck, Womanpower!... De Freule is terug. Rauw, openhartig en confronterend. Geen romantiek, geen bonkende bassen maar een ontroerend verhaal, een aanklacht vrolijk gespeeld door Hermi Hartjes en Wouter ten Pas.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt

16 jul @ 10:00 - 17:00

Zondag 16 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Leesclub: De asielloterij – Ruud Koopmans

14 aug @ 20:00 - 22:00

In de leesclub staat deze keer het boek ‘De asielloterij’ van Ruud Koopmans centraal. In het boek laat Koopmans (hoogleraar sociologie en migratie) zien waarom het Europese asielbeleid contraproductief is, maar ook hoe het beter zou kunnen, als we daarvoor de politieke moed hebben.

Kenniscafé: Dirk De Wachter

18 aug @ 20:00 - 22:00

In het dagelijks leven staat De Wachter mensen bij in de moeilijke situaties in het leven, maar nu trof het noodlot hemzelf: kanker. Tijdens zijn ziekbed onderzocht De Wachter hoe hij in confrontatie met de levensbedreigende ziekte troost vond.

Boekenmarkt: Internationale Augustus Boekenmarkt

27 aug @ 10:00 - 17:00

Zondag 27 augustus vindt de Internationale Augustus Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Staat van de macht: Kick-off theaterstuk ‘Ik, alleen’

2 sep @ 20:00 - 22:00

Theatergroep Smeedwerk en Stichting Koppelkerk gaan het project ‘Staat van de Macht samen aan. Naast de voorstellingen wordt een aanvullend programma rond het thema macht en onmacht ontwikkeld. Te denken valt aan lezingen, exposities, MeetUps, filmvertoningen en workshops.

Tegenlicht Meet Up: De prijs van AI

8 sep @ 20:00 - 22:00

Met deze Tegenlicht Meet-up duiken we in de wereld van de kunstmatige intelligentie (AI). Kansen en bedreigingen komen aan de orde. Wat is AI, hoe hebben we er mee te maken, waarvoor moeten we opletten en betekent het echt een omwenteling zoals de uitvinding van de stoommachine of internet?

Concert: Mother Deer & support act Marise den Bakker

16 sep @ 20:30 - 22:30

Met meerstemmige en kwetsbare samenzang, ondersteund door akoestisch gitaarspel, neemt Mother Deer de luisteraar mee in hun muzikale wereld. De band Mother Deer neemt voor deze gelegenheid Marise den Bakker mee als supporting act. Mother Deer spelen een mix van country, folk en pop. Marise zal de avond samen met één muzikale partner aftrappen.

Literair Café: Josephine Rombouts over Cliffrock Castle

22 sep @ 20:00 - 22:00

Vijf jaar woonde en werkte Josephine Rombouts met haar gezin op Cliffrock Castle in de Schotse Hooglanden. Eerst als huishoudster, later als manager van het kasteel. Ze ervoer aan den lijve dat de promotie haar leven er niet gemakkelijker op maakte. In het web van verwachtingen, aannames en afgunst binnen op scherp staande sociale verhoudingen probeert Rombouts het leven dat ze voor haar gezin heeft opgebouwd veilig te stellen.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken