Jazz: Gelre Jazz Trio

9 dec 2018 @ 15:00 - 17:00

Op zondag 9 december treedt het Gelre Jazz Trio op als basiscombo tijdens de twee maandelijkse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort. Muzikanten worden uitgenodigd mee te spelen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook!

Kunstlezing: Caravaggio

14 dec 2018 @ 20:00 - 22:00

Kunsthistorica Maria Driessen is terug in de Koppelkerk met een lezing over Caravaggio en zijn Utrechtse navolgers. De lezing is een inleiding op de grote expositie ‘Utrecht, Caravaggio en Europa’ . Deze is vanaf 16 december te zien is in het Centraal Museum in Utrecht.

Kenniscafé: Sander Heijne

15 dec 2018 @ 20:00 - 22:00

Onderzoeksjournalist en historicus Sander Heijne (De Correspondent) geeft een lezing over de mislukte marktwerking in de publieke sector.

Workshop: Demonstratie Optische Effecten

16 dec 2018 @ 14:00 - 16:00

Op zondag 16 december zal verzamelaar van optische kunst Jan Broeders twee demonstraties over optische effecten in de kunst geven. De demonstraties sluiten aan bij expositie die momenteel in de Koppelkerk te zien is.

Literair café: Midwinterverhalen bij het haardvuur

21 dec 2018 @ 20:00 - 22:00

Op vrijdagavond 21 december wordt in de Koppelkerk ‘de wende’ gevierd. In het Boekencafé kan onder het genot van het gezellig brandende haardvuur genieten van midwinterverhalen van Ankh Gussinklo en mooie liedjes van Wilma Pastors-Scholten.

Expositie: Thea Zweerink

6 jan @ 11:00 - 10 feb @ 17:00

Thea Zweerink exposeert in de bovenzaal met ‘Spiegel der vergetelheid’. Herinneren en gedenken zijn de rode draad in haar werk. Oude foto’s zijn vaak haar inspiratiebron.

Muziek: AVA Trio

12 jan @ 20:30 - 22:30

Op zaterdag 12 januari treedt het AVA Trio op in de Koppelkerk. Het internationale jazztrio haalt zijn inspiratie uit het Midden-Oosten en de mediterrane.

Kenniscafé: Thomas Quartier

19 jan @ 20:00 - 22:00

Zijn mensen vandaag nog in staat om écht keuzes te maken? Veel is vrijblijvend geworden, flexibel en vrij. Thomas Quartier vertelt wat de spiritualiteit van het kloosterleven ons biedt.

Koppelsessies: Stef Woestenenk

20 jan @ 15:00 - 17:00

Het hart van zanger-gitarist Stef Woestenenk ligt in de Britse en Amerikaanse muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Een gemoedelijke zondagmiddag livemuziek met nummers van o.a. Tom Petty, Bob Dylan en Eric Clapton.

Concert: Blue Grass Boogiemen

2 feb @ 20:30 - 22:30

De Blue Grass Boogiemen staan voor het beste wat Nederland qua authentieke rootsmuziek te bieden heeft. Niet voor niets kregen ze de bijnaam 'de ambassadeurs van de bluegrass'.

Concert: Joy Division Undercover

9 feb @ 20:30 - 23:00

De beste Joy Division Tribute band komt zaterdag 9 februari naar de Koppelkerk in Bredevoort. In 2019 is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen. UITVERKOCHT.

Koppelsessies: Let’s Play

10 feb @ 15:00 - 17:00

Op zondagmiddag 10 februari treedt Let’s Play uit Winterswijk op als basiscombo tijdens de twee maandelijkse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort. Muzikanten worden uitgenodigd mee te spelen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook!

+ Exporteer Evenementen