Literair café: Manon Uphoff

27 sep @ 20:00 - 22:00

Vrijdag 27 september gaat het literaire seizoen van de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort weer van start. Op deze avond zal schrijfster Manon Uphoff over haar nieuwste boek ‘Vallen is als vliegen’ vertellen. Het semi autobiografische boek draait om het misbruikverleden in haar eigen familie.

Expositie: Septemberkunst 2019

28 sep @ 11:00 - 29 sep @ 17:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 28 sep 2019 at 11:00

Dit jaar organiseert Stichting Art Aalten de kunstroute SeptemberKunst voor de zesde keer en wel op de zaterdagen en zondagen 21-22 en 28-29 september 2019 van 11.00-17.00 uur.

Kunstlezing: Niki de Saint-Phalle

28 sep @ 20:00 - 22:00

Wereldberoemd zijn de Nana’s van de Franse beeldhouwer Niki de Saint Phalle aan wie Museum Beelden aan Zee volop aandacht besteedt dit najaar. Dat vraagt om een inleiding van Maria Driessen op het werk en de invloed van Niki de Saint-Phalle op 28 september in de Koppelkerk.

Boekpresentatie: Coby Goederond

4 okt @ 19:30 - 21:00

Het boek is genomineerd voor de Trouw Duurzame Top 100 van onderop. Tijdens de officiële boekpresentatie op vrijdag 4 oktober 2019 zal Jan Terlouw aanwezig zijn om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Concert: Steam Power

5 okt @ 20:30 - 22:30

Zaterdagavond 5 oktober treedt de bluegrass/pop-formatie Steam Power op in de Koppelkerk in Bredevoort. Steam Power bestaat uit topmuzikanten uit de akoestische muziekscene: Joost van Es (viool, zang), Janos Koolen (zang, mandoline, banjo), Laurens Joënsen (zang, gitaar) en muzikale duizendpoot Fay Lovsky (zang, bas).

Kenniscafé: Leven is ook doodgaan

11 okt @ 20:00 - 22:00

Leven is ook doodgaan: denk erover, praat erover Dat is de boodschap die de landelijke Stichting STEM onder de aandacht wil brengen op vrijdag 11 oktober in de Koppelkerk in Bredevoort. Want vroeg of laat krijgt iedereen direct of indirect met sterven te maken.

Pianoconcert: Pavol Preceniza & Mihaela Manea

12 okt @ 20:00 - 22:00

Op zaterdag 12 oktober doet jong internationaal pianotalent Bredevoort aan ter gelegenheid van de International Piano Festival 2019, waar de Koppelkerk aan deelneemt. De Roemeense Mihaela Maneo en Tsjechische Pavol Preceniza spelen stukken van Beethoven, Poulenc en Ravel.

Muziek: Gelre Jazz Ensemble

27 okt @ 15:00 - 17:00

De zondagmiddagse jazz jamsessie in de Koppelkerk in Bredevoort is terug van weggeweest. Zondagmiddag 27 oktober leidt bassist Jurgen van der Sluis met het Gelre Jazz Ensemble de sessie. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

Tegenlicht meet up: Grenzen aan toerisme?

1 nov @ 19:00 - 22:00

Toerisme brengt een hoop geld in het laatje en is belangrijk om de economie op peil te houden; al helemaal in krimpregio's als de Achterhoek. Maar wanneer slaat toerisme door, en hoe zouden we dat kunnen reguleren?

Concert: Under the Surface

2 nov @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 2 november treedt het bijzondere trio Under the Surface op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hun muziek kan je zomaar in een andere staat van ‘zijn’ brengen. Zangeres Sanne Rambags, drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders laten zich inspireren door etnische muziek en het sjamanisme.

Lezing: Wagner

9 nov @ 20:00 - 22:00

Een kunstwerk ga je meer waarderen als je het beter begrijpt: zo ook de Ring des Nibelungen van Wagner. Leer op zaterdagavond 9 november de muzikale thema’s van de opera beter kennen en het verhaal erachter beter begrijpen met pianist en Wagner-kenner Johan Meerdink.

Kenniscafé: Joke Hermsen

16 nov @ 20:00 - 22:00

Wat hebben de massale burgerprotesten van nu met Rosa Luxemburg en Hannah Arendt te maken? Een heleboel, stelt filosofe Joke Hermsen. Op zaterdag 16 november is Hermsen opnieuw in de Koppelkerk om te vertellen wat we kunnen leren van deze twee politieke denkers voor het heden.

Koppelsessies: EYSIR

17 nov @ 15:00 - 17:00

Zondagmiddag 17 november treedt het duo EYSIR op bij de Koppelsessies in het Boekencafé van de Koppelkerk.Een middag vol pure soul en bluesliedjes: van eigen werk tot Bill Withers en Jimi Hendrix. Een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.

Literair café: Linda Polman

22 nov @ 20:00 - 22:00

In het boek ‘Niemand wil ze hebben’ onderzoekt onderzoeksjournalist Linda Polman het Europese vluchtelingenbeleid door de jaren heen. Wat is er terechtgekomen van de belofte van 'nooit meer' van het VN-vluchtelingenverdrag in 1951?

Boekenbeurs: Internationale Boekenbeurs

24 nov @ 10:00 - 17:00

Op zondag 24 november verandert de Koppelkerk weer in een boekenbeurs. Te midden van de expositie Kunstroof biedt een twintigtal boekhandelaren uit binnen- en buitenland hun kwalitatief beste boeken aan.

Kunstlezing: De tuinen van Monet

29 nov @ 20:00 - 22:00

Het wordt wel dé tentoonstelling van dit najaar genoemd: de tuinen van Monet in het Kunstmuseum (voorheen: Gemeentemuseum) Den Haag. Kunsthistorica Maria Driessen vertelt er alles over.

Taxatiedag: Guido Hengeveld

30 nov @ 11:00 - 17:00

* NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR * Te midden van de expositie Kunstroof vindt op zaterdag 30 november in de Koppelkerk een taxatiedag plaats: U kunt uw eigen schilderij meenemen naar de Koppelkerk en deze laten taxeren door erkend taxateur Guido Hengeveld.

Schrijfmarathon: Write for Rights

7 dec @ 11:00 - 15:00

Op 10 december vieren we de Dag van de Rechten van de Mens. In de gemeente Aalten jaar viert Amnesty International dit met de internationale ‘Write for Rights’-actie. Iedereen wordt uitgenodigd om mensen die opstaan tegen onrecht een hart onder de riem te steken middels een persoonlijke boodschap. Op 7 december bijvoorbeeld in de Koppelkerk.

+ Exporteer Evenementen