Kenniscafé: Marco Verhoef

25 mei @ 20:00 - 22:00

NOS-weerman Marco Verhoef geeft een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Hij gaat in op hoe de weersverwachting tot stand komt. Ook geeft Verhoef een blik achter de schermen bij de NOS én geeft zijn kijk op het klimaat.

Expositie: Herman Brood

31 mei @ 11:00 - 21 jul @ 17:00

Van 31 mei tot en met 21 juli wijdt de Koppelkerk een tentoonstelling aan kunstenaar en rock en roll-artiest Herman Brood (1946-2001). Uit zijn muziek, schilderijen en zeefdrukken spreekt een enorme gedrevenheid. Brood was de Nederlandse belichaming van het credo ‘sex, drugs & rock ’n roll’.

Concert: Maurice van Hoek

1 jun @ 20:30 - 22:30

Country- en americana-artiest Maurice van Hoek treedt zaterdag 1 juni op in de Koppelkerk in Bredevoort. Hij presenteert zijn nieuwe EP ‘Church Sessions’, die een totale ode aan de liefde is.

Literair café: Jonah Falke

7 jun @ 20:00 - 22:00

De jonge schrijver en columnist Jonah Falke is te gast om over zijn gloednieuwe roman ‘De mooiste vrouw van de wereld’ te vertellen. Gerjon Gijsbers gaat met hem in gesprek over zijn boek, zijn schrijverschap en zijn levenswandel.

Koppelsessies: JW Copple Club

9 jun @ 15:00 - 17:00

Op zondagmiddag 9 juni vindt in de Koppelkerk alweer de laatste jazz jam sessie plaats van dit seizoen. De huisband JW Copple Club verzorgt weer de aftrap waarna andere muzikanten van harte worden uitgenodigd om mee te spelen.

Kenniscafé: De toekomst van ons geldsysteem

29 jun @ 20:00 - 22:00

Staat het geldsysteem in dienst van de mens, of staat de mens in dienst van het geldsysteem? Bart Jan Krouwel (oud-bankier en mede oprichter Triodos Bank) en Edgar Wortmann (Ons Geld) geven een lezing over hun visie op het geldsysteem, waarin de mens weer centraal i.p.v. het systeem.

Expositie: Wanderlust

6 jul @ 11:00 - 11 aug @ 17:00

Heleen Simons neemt de bezoeker in Wanderlust mee naar die kleine momenten waarbij je even ontsnapt aan de werkelijkheid. De momenten dat je er in de auto achter komt dat je onbewust al verder bent dan je dacht of het moment dat je even wegdroomt in de wachtrij bij de kassa.

Concert: Getz/Gilberto Project

6 jul @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 6 juli brengt het Getz/Gilberto Project een ode aan Stan Getz en João en Astrud Gilberto in de Koppelkerk. Een swingende avond vol Bossa Nova muziek en verhalen, uitgevoerd door vijf bevlogen muzikanten.

Theater: Ik hou van Herman

12 jul @ 20:30 - 22:30

Saxofonist Bertus Borgers treedt op met een theatervoorstelling over Herman Brood vol persoonlijke verhalen en muziek. Borgers was een goede vriend van Brood. De saxofonist speelde veel met de rock ’n roll junkie, o.a. in Herman Brood & His Wild Romance.

Koppelsessies: Groundhog

14 jul @ 15:00 - 17:00

Bluesband Groundhog treedt op in het Boekencafé. Een muzikale mix voor jong en oud die het gezellig vindt om livemuziek van heel dichtbij te horen en voelen.

Bazaar: De Bazaar – retro & handmademarkt

3 aug @ 11:00 - 4 aug @ 17:00

Na het grote succes van de edities in 2017 en 2018, is retro en handmade markt de Bazaar terug op 3 en 4 augustus bij de Koppelkerk in Bredevoort. Een gezellige markt vol retro meubeltjes, brocante, creatievelingen en natuurlijk retro muziek! NIEUW: voor de kinderen is er elk half uur een stokpaardenrace!

+ Exporteer Evenementen