Theater: Kras | Kerf

3 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

Op zaterdag 3 oktober is de muzikale theatervoorstelling ‘KRAS | kerf’ over het persoonlijke vluchtverhaal van de Syrische Haidar Habash terug in de gemeente Aalten. Eerder werd het indringende stuk in kleine setting opgevoerd in het Nationaal Onderduikmuseum; op 3 oktober staat Haidar opnieuw op de planken in de Koppelkerk voor een iets groter publiek.

Expositie: Poëzie in beeld

9 okt 2020 @ 11:00 - 13 dec 2020 @ 17:00

De Achterhoek kent een rijke literaire traditie. Vele dichters brachten een ode aan de mooie Achterhoek. Weikamp vertaalde zes bekende en bepalende gedichten en liedteksten uit de afgelopen vijf eeuwen in beeldverhalen en bundelde ze in de graphic novel ‘Dichter in de Achterhoek’

Tegenlicht Meet Up (online): De waardering van cruciale beroepen

9 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 9 oktober vindt alweer de zesde online Tegenlicht Meet Up plaats in de reeks ‘de maatschappij van morgen’ die de Koppelkerk is gestart aan het begin van de coronacrisis. In deze Tegenlicht Meet Up staan de cruciale beroepen centraal onder de titel ‘De waardering van cruciale beroepen’.

Kenniscafé: Loek Wagenaar over vitamine D en K

16 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

Apotheker Loek Wagenaar spreekt op vrijdag 16 oktober in het Kenniscafé in de Koppelkerk. Hij legt uit wat het nut van vitamine D en vitamine K is en waar mensen last van krijgen als ze daarvan te weinig hebben. Een leerzame avond met veel informatie over het belang van voldoende vitamine D en K.

Expositie: Beelden uit Tsjernobyl

17 okt 2020 @ 11:00 - 13 dec 2020 @ 17:00

Urbex-fotograaf Rob Blekkink exposeert in de bovenzaal met ongelooflijke beelden van een stad die halsoverkop is leeggestroomd en in de loop van de decennia is overwoekerd door de natuur.

Concert: YORI

17 okt 2020 @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 17 oktober treedt de Nederlandse singer-songwriter Yori Swart op in de Koppelkerk. Yori staat bekend om haar warme soulvolle stem en haar unieke manier van gitaar spelen. Haar muziek is een blend van pop, blues en country in een zeldzame finger-picking stijl. Afgelopen februari kwam haar nieuwste plaat - de EP ‘Live Sessions’ - die ze opnam op de plek waar ze zich het meest thuis voelt: het podium.

Leesclub: Fantoomgroei

23 okt 2020 @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de zesde leesclub op vrijdagavond 23 oktober staat het boek ‘Fantoomgroei’ van onderzoeksjournalist Sander Heijne en bestuurskundige Hendrik Noten op het programma. Hoe moeten we deze crisis aangrijpen om andere keuzes te maken?

Literair café: Bert Wagendorp

30 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 30 oktober is schrijver en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp te gast in het Literair Café. Hij vertelt over zijn bestseller Ventoux en over zijn nieuwste boek Ferrara.

Workshop: Autobiografisch striptekenen

31 okt 2020 @ 14:30 - 16:30

Leer de kneepjes van het vak van graphic novelist Marc Weikamp. In deze workshop werken deelnemers onder begeleiding van Marc aan een beeldverhaal naar aanleiding van een autobiografisch verhaal.

Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

31 okt 2020 @ 20:00 - 22:00

De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort? Op zaterdag 31 oktober brengt de theatermaakster een ode aan de Achterhoekse vrouw in de Koppelkerk.

Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

1 nov 2020 @ 20:00 - 22:00

Tegenlicht Meet Up (online): Diversiteit is niet zwart-wit

20 nov 2020 @ 19:00 - 22:00

In de online VPRO Tegenlicht Meet Up van de Koppelkerk, staat op vrijdag 20 november racisme en discriminatie centraal, vanuit diversiteit en gelijke behandeling. Kathleen Ferrier praat als internationaal voorvechter voor gelijkheid mee tijdens deze discussieavond.

Literair café (online): Geert Mak

21 nov 2020 @ 20:00 - 22:30

Op zaterdag 21 november is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelt in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Kenniscafé: Fantoomgroei

28 nov 2020 @ 20:00 - 22:00

Op zaterdag 28 november geeft historicus en onderzoeksjournalist Sander Heijne een lezing in het Kenniscafé van de Koppelkerk. Zijn boek ‘Fantoomgroei’ staat centraal dat hij samen met bestuurskundige Hendrik Noten schreef. De auteurs onderzochten hoe het kan dat de Nederlandse economie elk jaar groeit, terwijl de gewone hardwerkende Nederlander daar niets van merkt.

Workshop: Achterhoekse strip

12 dec 2020 @ 14:30 - 16:30

Op 12 december - de Dag van de Achterhoekse Popmuziek - geeft graphic novelist Marc Weikamp een workshop in de Koppelkerk: leer je lievelingsliedje uit de Achterhoekse Popmuziek vertalen in stripvorm.

Concert: Tim Knol

12 dec 2020 @ 20:00 - 21:00

Op zaterdagavond 12 december treedt Tim Knol solo op in de Koppelkerk. Het concert begint om 20.00 uur.

+ Exporteer Evenementen