Laden Evenementen

Agenda

Kenniscafé: Angela Maas

3 jun @ 20:00 - 22:00

Het vrouwenhart, maar eigenlijk het hele vrouwenlichaam, krijgt in de geneeskunde nog niet de aandacht die het verdient. Mannen zijn namelijk vaak de norm voor hoe er naar hart- en vaatziekten wordt gekeken. Daardoor wordt een hartafwijking, hartfalen of een hartinfarct bij vrouwen vaak te laat ontdekt. Angela Maas, cardioloog en gespecialiseerd in vrouwenharten, brengt hier verandering in. Op vrijdag 3 juni geeft ze een lezing in de Koppelkerk over het vrouwenhart.

Boekenmarkt: Internationale Pinkster Boekenmarkt

6 jun @ 10:00 - 16:00

Tweede Pinksterdag is het weer tijd voor de Internationale Pinkster Boekenmarkt in Bredevoort. Op deze dag - maandag 6 juni - bieden deze dag een groot aantal Nederlandse én Duitse boekhandelaren hun boeken aan. De boekenmarkt vindt plaats op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Tolerantie College: 3. Religie en tolerantie

9 jun @ 20:00 - 22:00

De tolerantie in onze maatschappij staat onder druk. Om die reden staat de Koppelkerk dit jaar met vier prominente wetenschappers stil bij wat tolerantie betekent, en wat het van ons als burger vraagt. In het derde Tolerantie College op donderdag 9 juni gaat historicus, theoloog en predikant Leen den Besten in op het thema ‘Religie en tolerantie’. Hoe leven we vreedzaam samen in een samenleving met een veelvoud aan religies?

Kunstlezing: Tinkebell

10 jun @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 10 juni komt Tinkebell, een van de meest besproken kunstenaars van Nederland naar de Koppelkerk. Met haar sterk politiek en maatschappelijk geëngageerd werk zoekt ze de grenzen op en stelt ze diverse zaken ter discussie.

Jazz: Benjamin Herman & Timothy Banchet

11 jun @ 20:30 - 22:30

Jazzmusicus Benjamin Herman wordt een grootheid op èlk podium – dus ook op het bescheiden podium van de Koppelkerk in Bredevoort. Op zaterdagavond 11 juni laat de saxofonist zien wat hij kan in een kleinschalige opzet, samen met pianist Timothy Banchet.

Meet Up Achterhoek: Leven om te werken of werken om te leven?

16 jun @ 19:30 - 21:30

De Achterhoek staat breed bekend om zijn werklust. Maar hoe creëren we een gezonde balans tussen werk en privé? Is onze kijk op werk veranderd in de loop der jaren? In tijden waarin stress en burn-out beroepsziekte nummer één zijn, gaan we in Meet Up Achterhoek op donderdagavond 16 juni in de Koppelkerk samen met interessante gasten in gesprek over de huidige én de gewenste rol van werk in ons leven.

Expositie: Françoise Martens

17 jun @ 11:00 - 24 jul @ 17:00

Vanaf 17 juni is de serie schilderijen ‘Homeward Bound’ van kunstenaar Françoise Martens te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort. De serie is ontstaan naar aanleiding van haar verhuizing van het westen naar het oosten van Nederland.

Kenniscafé: Financiële zelfredzaamheid

17 jun @ 20:00 - 22:00

Een groot deel van de Nederlandse vrouwen is financieel niet zelfredzaam. Slecht nieuws: dat tast hun onafhankelijkheid aan. Goed nieuws: daar kan elke vrouw wat aan doen. Dat maakt Marianne Bruijn duidelijk in het Kenniscafé, dat vrijdag 17 juni in de Koppelkerk is te volgen.

Literair café: Splinter Chabot

24 jun @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 24 juni komt schrijver, programmamaker en tv-presentator Splinter Chabot naar de Koppelkerk. Met zijn programma’s en boeken als ‘ConfettiRegen’ en ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’ opent hij deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

Leesclub: Omarm de chaos – Jan Rotmans

26 jun @ 20:00 - 22:00

We bevinden ons op een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid: wat staat ons te doen? De chaos omarmen, aldus transitiedenker Jan Rotmans. Op zondag 26 juni leest en bespreekt de leesclub van de Koppelkerk Rotmans laatste boek ‘Omarm de chaos’.

Theater: De Heks van Almen

3 jul @ 15:00 - 17:00

In 1472 vond op het kerkplein in Almen de eerste heksenverbranding van Nederland plaats. Theatermakers Achterhoek maakte een theatervoorstelling over deze onvoorstelbare gebeurtenis. Ook in Bredevoort hebben er heksenverbrandingen plaatsgevonden: 10 maar liefst. Op 1, 2, 3 en 8, 9 en 10 juli speelt de bijzondere voorstelling De Heks van Almen op verschillende locaties in Bredevoort.

Breekijzer Soos: Subsidies, fondsen en crowdfunding

6 jul @ 19:30 - 21:30

Op woensdag 6 juli tijdens de openbare Soosavond van het kunstenaarscollectief Breekijzer geeft Maaike van Steenis een lezing over hoe je het beste geld voor projecten kunt krijgen via subsidies, fondsen, sponsoren en door middel van crowdfunding.

Kunstlezing: Vrouwen in de kunst

7 jul @ 20:00 - 22:00

Vrouwen in de kunst zijn er altijd geweest, zij zijn van alle tijden. Het probleem is echter het gebrek aan documentatie. Hoe verder we terug gaan in de tijd, hoe lastiger het wordt om een goed beeld te krijgen van het leven van vrouwelijke kunstenaars. Kunsthistorica Maria Driessen neemt ons donderdag 7 juli mee door de geschiedenis van vrouwelijke kunstenaars. Wie waren deze vrouwen, wat zijn hun onderwerpen en hoe verliep hun leven als kunstenaar?

Theater: De Heks van Almen

10 jul @ 15:00 - 17:00

In 1472 vond op het kerkplein in Almen de eerste heksenverbranding van Nederland plaats. Theatermakers Achterhoek maakte een theatervoorstelling over deze onvoorstelbare gebeurtenis. Ook in Bredevoort hebben er heksenverbrandingen plaatsgevonden: 10 maar liefst. Op 1, 2, 3 en 8, 9 en 10 juli speelt de bijzondere voorstelling De Heks van Almen op verschillende locaties in Bredevoort.

Boekenmarkt: Internationale Zomer Boekenmarkt 2022

24 jul @ 10:00 - 17:00

Zondag 24 juli vindt de Internationale Zomer Boekenmarkt plaats in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Workshop: Tegelwijsheden als Mignon Nusteling

31 jul @ 13:30 - 15:00

Voor deze workshop laten we ons inspireren door het werk ‘Tegenwijsheid’ van kunstenaar Mignon Nusteling. Net als Nusteling ga je aan de slag met teksten, kalligrafie en het artistiek beschilderen van tegels. We ontdekken de zin en onzin van ‘tegelwijsheden’ en we ontwerpen een eigen tegel.

Workshop: Pixel Art als Sanne de Haan

14 aug @ 13:30 - 15:00

Kunstenaar Sanne de Haan maakt van ouderwetse borduurwerken hedendaagse kunstwerken met een twist. Met potlood en papier gaan ze hun eigen afbeelding omtoveren tot ‘pixel art’.Dat gaan de kinderen deze workshop ook doen.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken