Kenniscafé: Ad van Liempt

24 jan @ 20:00 - 22:00

Was Gemmeker, de commandant van kamp Westerbork, zich bewust dat hij met zijn deportaties 80.000 Joden, Roma en Sinti de dood injoeg? Historicus en journalist Ad van Liempt zocht het uit en geeft een lezing.

Koppelsessies: Dana Lewu

26 jan @ 15:00 - 17:00

Singer-songwriter Dana Lewu verruilde Winterswijk voor een hindoeïstisch klooster en woonde een paar jaar in Zwitserland. Het resulteerde in doorleefde, intieme liedjes, soms even mysterieus als het leven zelf.

Lezing: Voeding vanuit de 5 elementen

30 jan @ 20:00 - 22:00

De Oosterse geneeskunde stelt dat een gezonde leefstijl begint bij gebalanceerde voeding. Ellen Richardson en Sietske Nogueras geven er een lezing over mét een kleine proeverij. Vrije toegang, maar reserveren is gewenst.

Literair café: Helma Snelooper

31 jan @ 20:00 - 22:00

Tijdens Poëzieweek treedt Dichter des Achterhoeks Helma Snelooper op in de Koppelkerk met haar nieuwe dichtbundel ‘Opvouwbaar bos’. Haar poëzie wordt omlijst door trekharmonicaspeelster Gerda Reijnders.

Concert: Eli Goffa

8 feb @ 20:30 - 23:00

Virtuoos gitaarspel en een stem die alle kanten op kan en gaat: de Belgische singer-songwriter Eli Goffa wordt geschaard onder de grootste americana-talenten van zijn generatie.

Tegenlicht meet up: Jong Achterhoek

14 feb @ 20:00 - 22:00

De cijfers liegen er niet om: we missen de 25- tot 40-jarigen in de Achterhoek. Hoe kunnen we een gezonde structuur bereiken ? Waarom hebben we die – op lange termijn – nodig? Wat missen we nu al?

Kenniscafé: Gerrit Wiechert Kleisen

15 feb @ 20:00 - 22:00

Gerrit Wiechert Kleisen was een verzetsstrijder, die in de Tweede Wereldoorlog op meerdere plaatsen in het land actief is geweest. Eerst in Wernhout; daarna in Aalten. Zijn zoon onderzocht de rol van zijn vader in het verzet en het verraad dat hem uiteindelijk het leven kostte, en geeft hier zaterdag 15 februari een lezing over in de Koppelkerk.

Koppelsessies: Scopar

23 feb @ 15:00 - 17:00

Het is zondagmiddag 23 februari weer tijd voor een jazz jamsessie in de Koppelkerk. De band Scopar leidt de sessie, maar ook andere muzikanten worden van harte uitgenodigd mee te spelen tijdens de jamsessie.

Literair café: Annet Schaap

28 feb @ 20:00 - 22:30

Annet Schaap geeft een lezing over haar veelbekroonde boek ‘Lampje’: een avonturenverhaal vol magie en tegelijkertijd een hoopvol epos met psychologische diepgang. Na de pauze vertelt ze tevens over haar nieuwste boek 'De boom met het oor'.

Vriendendag: Cultuurproeverij

29 feb @ 20:00 - 23:00

Toegang is deze avond vrij voor vrienden en aspirant-vrienden. De Koppelkerk biedt een welkomstdrankje en pauzedrankje aan. Aspirant-vrienden kunnen zich deze avond inschrijven als vriend.

Kunstlezing: Henk Helmantel

6 mrt @ 20:00 - 22:00

Helmantel vertelt waarom Rembrandt hem een leven lang al inspireert. Aan de hand van zestien afbeeldingen vertelt hij wat hij zo bijzonder vindt aan de werken van Rembrandt en hoe die hem steeds weer boeien en nieuwe inspiratie geven.

Concert: Peter Beets

7 mrt @ 20:30 - 22:30

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als één van de grootste jazzpianisten aller tijden. Peter heeft diverse albums uitgebracht en mooie prijzen gewonnen, waaronder een Edison. De bekende jazzpianist is geboren in Groenlo en vindt het leuk om in zijn geboortestreek te spelen. Zaterdag 7 maart treedt hij op met twee jonge jazztalenten.

Boekenbeurs: Internationale Boekenbeurs

15 mrt @ 10:00 - 16:00

- AFGELAST - Vanwege de risico’s omtrent het corona-virus hebben wij als organisatie helaas moeten besluiten de boekenbeurs af te gelasten. We vinden het erg vervelend, want we keken er waarschijnlijk net als u erg naar uit, maar uiteindelijk geldt wat ons betreft toch: better safe than sorry.

Kenniscafé: Proefcollege van Nel Schellekens

20 mrt @ 20:00 - 22:00

- AFGELAST - Maak in dit proefcollege kennis met het Van Kop tot Kont-koken van chef Nel Schellekens. In haar wijze van koken wordt niets weggegooid. Natuurlijk bestaat het proefcollege ook uit proeven: ‘van schil tot pit’ en ‘van kop tot kont’.

Koppelsessies: Live Poets Society

22 mrt @ 15:00 - 17:00

- AFGELAST - Op deze zondagmiddag spelen de Live Poets eerst een Nederlandstalige set. Voor de voorstelling “Dichter Bij Leven” hertaalden de heren elf van hun oorspronkelijk Engelstalige liedjes in het Nederlands. Terugkerend thema is het levenspad dat iedereen aflegt. Liedjes en verhalen over het vinden van je wortels, ontmoetingen onderweg, afslagen die je ergens op je pad neemt – of juist niet. De tweede set zal Engelstalig zijn.

Kunstlezing: Jan van Eyck

27 mrt @ 20:00 - 22:00

Kunsthistorica Maria Driessen laat ons kennis maken met de wereld van Jan van Eyck en de Vlaamse Primitieven. De lezing sluit aan bij het grote eerbetoon 'Van Eyck. Een optische revolutie' in Gent.

Theater: Hendrickje, Rembrants Lief

28 mrt @ 20:00 - 22:00

- AFGELAST - De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort?

+ Exporteer Evenementen