Kunstlezing: Jan van Eyck

27 mrt @ 20:00 - 22:00

Kunsthistorica Maria Driessen laat ons kennis maken met de wereld van Jan van Eyck en de Vlaamse Primitieven. De lezing sluit aan bij het grote eerbetoon 'Van Eyck. Een optische revolutie' in Gent.

Filosofiecursus (online): Wat zou Aristoteles doen? (online)

16 apr @ 20:00 - 7 mei @ 22:00

Emeritus-hoogleraar Paul van Tongeren start vanaf donderdag 16 april een vierdelige collegereeks over Aristoteles. Hoe kan een denker van meer dan tweeduizend jaar geleden ons vandaag de dag én in deze coronacrisis handvatten bieden in het leiden van goed en gelukkig leven?

Leesclub (online): De Pest van Albert Camus (online)

22 apr @ 15:00 - 17:00

In tijden van quarantaine start de Koppelkerk met een online leesclub over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de eerste leesclub op woensdag 22 april staat De Pest van de Franse schrijver-filosoof Albert Camus op het programma.

Kunstlezing: Jan van Eyck (online)

1 mei @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 1 mei geeft kunsthistorica Maria Driessen vanuit de Koppelkerk een online lezing over de befaamde Vlaamse kunstschilder Jan van Eyck. Momenteel brengt Museum voor Schone Kunsten Gent een groot eerbetoon aan de kunstschilder. De expositie is vanwege de coronacrisis helaas niet te bezoeken. Je kunt je gelukkig troosten met een kunsthistorische inleiding op Van Eycks werk vanuit je eigen luie stoel.

Leesclub (online): De meeste mensen deugen (online)

20 mei @ 19:30 - 21:30

In tijden van quarantaine biedt de Koppelkerk een online leesclub aan over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de tweede leesclub op woensdag 20 mei staat ‘De meeste mensen deugen’ van historicus en journalist Rutger Bregman op het programma.

Tegenlicht meet up: Koop lokaal – in een globale wereld (online)

22 mei @ 19:00 - 22:00

De coronacrisis zet ons op diverse manieren aan het denken over hoe we onze samenleving hebben ingericht. Moeten we bouwen aan een toekomst die beter in balans is? We staan in de komende Tegenlicht Meet Ups stil bij de maatschappij van morgen. In de eerste meet up op vrijdag 22 mei staat ‘de wending naar lokaal’ centraal

Expositie: BALANS

12 jun @ 11:00 - 26 jul @ 17:00

Van 12 juni tot en met 26 juli exposeren kunstenaars van KunstenaarsCollectief BREEKijzer in de Koppelkerk in Bredevoort. In de expositie Balans zoeken tweeëntwintig beeldend kunstenaars naar evenwicht.

Tegenlicht Meet Up (online): Basisinkomen

19 jun @ 19:00 - 22:00

De coronacrisis, die veel mensen hun baan kost, heeft de discussie over een basisinkomen nieuw leven ingeblazen. In de online Tegenlicht Meet Up van de Koppelkerk in Bredevoort praten we 19 juni over het onderwerp aan de hand van de Tegenlicht-uitzending ‘Ons basisinkomen volgens Rutger Bregman’.

Leesclub (online): Alleen de bergen zijn mijn vrienden

24 jun @ 19:30 - 21:30

Tijdens de coronacrisis biedt de Koppelkerk een online leesclub aan over boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de leesclub op woensdag 24 juni staat ‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden’ centraal van de Iraans-Koerdische schrijver Behrouz Boochani die zes jaar vastzat in een Australische ‘asielgevangenis’ op het eiland Manus.

Cursus: Geologie van de Alpen (online)

9 jul @ 20:00 - 30 jul @ 22:00

Dit jaar kunnen we niet op vakantie naar de Alpen. Maar tijdens de coronacrisis brengt de Koppelkerk de Alpen naar u toe. In een vierdelige online collegereeks neemt hoogleraar geologie Jan Wijbrans u mee naar de Alpen. Leer in vier colleges meer over het ontstaan van de Alpen.

Leesclub: Melancholie van de onrust

24 jul @ 19:30 - 22:30

In de vierde leesclub op vrijdag 24 juli staat ‘Melancholie van de onrust’ van schrijver-filosofe Joke Hermsen op het programma. Hoe houden we onze melancholie in toom in deze onzekere en angstige tijden?

Expositie: Beauty and Geometry

1 aug @ 11:00 - 30 aug @ 17:00

Wat kan de wiskunde ons nog meer bieden dan alleen getallen, stellingen en vergelijkingen? Met zijn ontwerpen maakt beeldend kunstenaar Han Lammers een vertaalslag van wiskundige vergelijkingen naar tastbare driedimensionale beelden, veelal uitgevoerd in zink.

Tegenlicht Meet Up (online): Pionieren op het land

14 aug @ 20:00 - 22:00

In de Tegenlicht Meet Up staat de Koppelkerk in Bredevoort de komende maanden stil bij de maatschappij van morgen. Landbouw zoals die nu is, staat onder druk. De balans tussen gezond voedsel, natuurbeheer en exportbelang is verdwenen. In de online discussieavond praten we vrijdagavond 14 augustus over het onderwerp aan de hand van de VPRO Tegenlicht-uitzending ‘Plattelandspioniers’.

Leesclub: Houd afstand, raak me aan

21 aug @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de vijfde leesclub op vrijdag 21 augustus staat ‘Houd afstand, raak me aan’ van de Vlaamse hoogleraar en klinisch psycholoog Paul Verhaeghe op het programma. Hoe moeten we deze crisis aangrijpen om andere keuzes te gaan maken?

Concert: Trio Son Cubano

5 sep @ 20:30 - 22:30

Zaterdag 5 september gaat het concertseizoen van de Koppelkerk weer van start. Trio Son Cubano trapt af met authentieke, swingende Cubaanse Son in een jazzy jasje met veel close harmony-zang. In lijn met de corona-maatregelen wordt de kerkzaal van de Koppelkerk omgetoverd tot een sfeervolle jazzclub vol tafeltjes met rode lampjes.

+ Exporteer Evenementen