Literair Café: Bibi Dumon Tak

22 mrt @ 19:30 - 21:30

Bibi Dumon Tak schrijft vooral non-fictie en dan het liefst over dieren. Ze blinkt uit in het vinden van verrassende stilistische vormen, zoals poëzie die waargebeurde verhalen vertelt en de originele vondst dieren over andere dieren te laten vertellen.

Koppelsessies: The Chronicle

24 mrt @ 15:00 - 17:00

Tijdens de liveconcerten wordt een wereld gerealiseerd met prachtige gedichten in de vorm van spoken word en hedendaagse jazz met een ingewikkelde mix van compositie en semi-elektronische improvisatie.

Expositie: ‘Was getekend’

30 mrt @ 11:00 - 12 mei @ 17:00

In het voorjaar van 2024 trekken we erop uit. Ons gereedschap houden we klein en simpel, we trekken een lijntje, hier en daar, maar we laten de grootse gebaren achterwege. Potlood en papier nemen we mee, dat kan altijd mee in de tas. De veelzijdigheid van tekeningen.

Boekenmarkt: Internationale Paas Boekenmarkt

1 apr @ 10:00 - 17:00

Maandag 1 april vindt de Internationale Paas Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Literair Café: Ilja Leonard Pfeijffer

5 apr @ 20:00 - 22:00

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman. ‘Democratie had ons vrijheid gegeven en daarmee een heilige reden waarom wij de oorlog niet mochten verliezen, maar met democratie gingen wij de oorlog niet winnen.’

Leesclub: Anders – Frans de Waal

11 apr @ 20:00 - 22:00

Frans De Waal laat in zijn boek 'Anders' zien dat genderverschillen een biologische basis hebben. De auteur heeft zich over verschillen in sekse en gender gebogen bij de mens en andere dieren. Hij maakte hierbij gebruik van zijn grote kennis van onze naaste verwanten: chimpansees en bonobo’s.

Meet Up: Te Nat – Te Droog

12 apr @ 20:00 - 22:00

Te Nat of Te Droog. Eeuwenlang was de Achterhoek een uitgesproken nat gebied. Met het in cultuur brengen van de woeste gronden vooral in de 19e en 20e eeuw verdween de spons die water kon vasthouden. Structureel watertekort ontstond in de loop van de 20e eeuw. De vraag ontstaat: hoe kunnen we de neerslag uit de natte periode vast houden en inzetten in de droge periode?

Concert: Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit – Gipsy Jazz 2.0

20 apr @ 20:30 - 22:30

De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazz traditie en de energieke Anton Goudsmit duikt overal op dankzij zijn creatieve en uitbundige aanpak. Deze twee Nederlandse topmusici zetten afzonderlijk al decennia verbluffend goede optredens neer over de hele wereld.

Koppelsessies: Way Up North

28 apr @ 15:00 - 17:00

Het is een jong Americana-duo dat de prachtige geluiden van de Appalachen op hun eigen unieke manier probeert te herinterpreteren. Hun geluid is een unieke mix van bluegrass, Appalachian-folk en soms zelfs een beetje rock-'n-roll.

Cabaret: André Manuel – De Zieke Geest

3 mei @ 20:30 - 22:30

De Zieke Geest. De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Is zwart mogelijk zonder wit? En wat doen we met al het grijs? Het zijn vragen waarop Manuel een antwoord gaat vinden.

Kenniscafé: Peter Malcontent

10 mei @ 20:00 - 22:00

Onderzoeker en universitair docent dr. Peter Malcontent is een expert op het gebied van de geschiedenis van de internationale betrekkingen. Zijn aandacht gaat vooral uit naar de geschiedenis van de mensenrechten en de geschiedenis van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Leesclub: De macht van het verleden – Ivo van de Wijdeven

16 mei @ 20:00 - 22:00

Machthebbers als Putin en Erdogan verwijzen steevast naar de grootse geschiedenis van hun land om hun politieke koers in het heden te motiveren. Hoe zetten leiders als deze de geschiedenis precies in voor politiek gewin? Daar geeft historicus Ivo van de Wijdeven in zijn nieuwste boek ‘Macht van het verleden’ inzicht in.

Boekenmarkt: Internationale Pinkster Boekenmarkt

20 mei @ 10:00 - 17:00

Maandag 20 mei vindt de Internationale Pinkster Boekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren bieden hun boeken aan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen boekenliefhebbers hun hart ophalen op het buitenterrein van de Koppelkerk.

Literair Café: Hanna Bervoets

24 mei @ 20:00 - 22:00

GEANNULEERD - Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Zij publiceerde diverse romans, verschillende scenario's, toneelstukken, korte verhalen en essays. Zij geeft hierin blijk van haar gevoel voor de tijdgeest.

Koppelsessies: Tribute to Kenny Garrett

26 mei @ 15:00 - 17:00

In het thema 'Staat van de Macht' eert Aaltenaar en saxofonist Norbert Lensink Kenny Garrett. Garrett is een Amerikaanse postbop-jazzmuzikant en componist die in zijn jeugd erkenning kreeg als lid van het Duke Ellington Orchestra en voor zijn tijd bij de band van Miles Davis.

+ Exporteer Evenementen