Laden Evenementen

Agenda

Expositie: Mystiek Licht

7 okt @ 11:00 - 27 nov @ 17:00

Vanaf het prille begin van de mensheid tot nu spreekt het fenomeen licht tot de verbeelding. Zegswijzen als 'het licht hebben gezien', 'een verlichte geest' en 'licht in de duisternis' wijzen in die richting. Ook in diverse religies speelt de tegenstelling tussen licht (het goede) en donker (het slechte) een hoofdrol. Mystieke ervaringen, zoals visioenen of bijna dood-ervaringen, worden tevens altijd omschreven als lichtervaringen.

Kunstlezing: Barbara Hepworth

7 okt @ 20:00 - 22:00

De succesvolle kunstenaar Barbara Hepworth was een echte vernieuwer en behoort tot de grootste beeldhouwers van de moderne tijd. Ze brak met tradities en vond met haar beeldhouwkunst nieuwe uitdrukkingsvormen. Het werk van Barbara Hepworth (1903-1975) wordt tot het constructivisme gerekend, al hield ze zich niet strikt aan de regels van deze kunststroming. Kunsthistorica Maria Driessen vertelt op vrijdag 7 oktober meer over het leven en werk van Hepworth ter ere van haar eerste solotentoonstelling in de Rijksmuseumtuinen in Amsterdam.

Jazz: Ella Zirina Trio

8 okt @ 20:30 - 22:30

-Wegens ziekte is het concert UITGESTELD - Het muzikale en jonge talent Ella Zirina komt op zaterdag 8 oktober met haar band optreden in de Koppelkerk. De jazzgitarist en componiste uit Letland is een echte gitaarvirtuoos met een eigen stijl. Met haar composities, opgebouwd uit melodische improvisaties, weet ze een persoonlijke en emotionele klankomgeving te creëren. In de Koppelkerk zal Ella Zirina haar muzikale talent tonen in samenspel met William Barret op de contrabas en Tim Hennekes op de drums.

Kenniscafé: Boerenleed in de Achterhoek

14 okt @ 20:00 - 22:00

Boeren in Achterhoek en Liemers hebben door de eeuwen heen het nodige te verduren gehad. Vanaf de Tachtigjarige Oorlog zijn de boeren en boerinnen keer op keer slachtoffer geworden van politieke en economische veranderingen. Leo en Theo Salemink verkennen op vrijdag 14 oktober in het Kenniscafé van de Koppelkerk het spoor van het ‘boerenleed’ tot diep in de negentiende eeuw. Ze maken hierbij de verbinding met de problematiek waar de boeren vandaag de dag mee te maken hebben.

Literair café: Liesbeth Woertman

21 okt @ 20:00 - 22:00

Hoe je je uiterlijk ervaart heeft weinig te maken met hoe je er uitziet. Dat heeft meer met je zelfbeeld dan met je spiegelbeeld te maken. Dat is een van de bevindingen van Liesbeth Woertman, emeritus hoogleraar psychologie. Op vrijdag 21 oktober komt zij naar het Literair Café van de Koppelkerk om meer te vertellen over ons uiterlijk en zelfbeeld.

Boekenmarkt: Internationale Opruimingsboekenmarkt 2022

23 okt @ 10:00 - 17:00

Zondag 23 oktober vindt de Internationale Opruimingsboekenmarkt plaats op het buitenterrein van culturele vrijplaats de Koppelkerk in boekenstadje Bredevoort. Eén keer per jaar bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken tegen sterk gereduceerde tarieven aan.

Meet the artist: Jaap de Jonge

23 okt @ 13:00 - 17:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 27 nov 2022 at 13:00

Op zondagen 23 oktober en 27 november gaat Jaap de Jonge graag met u in gesprek over zijn werk en zijn drijfveren. Jaap de Jonge (1956) studeerde Grafisch-ontwerpen aan de academie St. Joost in Breda. Tijdens zijn opleiding experimenteerde de Jonge met animatie, video en geluid.

Kenniscafé: Financiële zelfredzaamheid

29 okt @ 20:00 - 22:00

Een groot deel van de Nederlandse vrouwen is financieel niet zelfredzaam. Slecht nieuws: dat tast hun onafhankelijkheid aan. Goed nieuws: daar kan elke vrouw wat aan doen. Dat maakt Marianne Bruijn duidelijk in het Kenniscafé, dat zaterdag 29 oktober in de Koppelkerk is te volgen.

Koppelsessies: Timo van de Sande

30 okt @ 15:00 - 17:00

Zondagmiddag 30 oktober treedt Timo van de Sande op bij de Koppelsessies in het Boekencafé van de Koppelkerk. Een middag vol variatie: van rustig tot uptempo, van pop tot rock en van verhalende nummers tot liefdesliedjes. Afgelopen maart bracht hij zijn EP ‘Break Free’ uit.

Breekijzer Soos: Anja Ligtenberg

2 nov @ 19:30 - 21:30

Fotografe Anja Ligtenberg is te gast in de Koppelkerk tijdens de openbare Soosavond van het kunstenaarscollectief Breekijzer. Ligtenberg vertelt deze avond meer over haar werk ‘Seeing The Unseen’, een project rondom fotografie met blinden, slechtzienden en zienden.

Meet up: Vluchtelingenopvang

11 nov @ 20:00 - 22:00

In Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa worden veel mensen wanhopig door armoede, honger, oorlog of repressie. Een deel van hen zoekt heil in Europa. Hoe bieden wij vluchtelingen de veiligheid die zij nodig hebben? Hoe dragen wij samen bij aan een goede integratie? En hoe behouden wij in eigen land ons thuisgevoel met de vele nieuwkomers? Over dit en meer organiseert de Koppelkerk in Bredevoort een Meet Up op vrijdag 11 november.

Kenniscafé: Het internet is stuk

19 nov @ 20:00 - 22:00

Marleen Stikker hoort bij de pioniers van het internet. Waar het internet in de jaren negentig nog veelbelovend leek, is het inmiddels overgenomen door de techreuzen met alle gevolgen van dien. Op zaterdag 19 november vertelt Stikker hoe wij onze digitale soevereiniteit kan terugwinnen.

Leesclub: Jonathan Holslag – Van muur tot muur

24 nov @ 20:00 - 22:00

In zijn omvangrijke boek 'Van muur tot muur' beschrijft Jonathan Holslag de wereldpolitiek tussen de val van de Berlijnse muur en de bouw van de muur van Trump. Het jaar 1989 luidde een nieuwe periode van vrijheid en welvaart in. Dertig jaar later lijkt dit gouden tijdperk voorbij. Waar ging het mis? Hoe kan het dat het ideaal van globalisering en van internationale verbondenheid teloorging? Een kleine groep lezers gaat met elkaar in gesprek over het boek.

Literair café: Janneke Siebelink

25 nov @ 20:00 - 22:00

In ‘Soms sneeuwt het in april’ vertelt ze het deels waargebeurde verhaal van een vrouw met een allesbepalend familieverleden. De debuutroman van Janneke Siebelink ontving vele goede recensies hierin vertelt ze het verhaal over een oorlogstrauma die als gevolg van de Tweede Wereldoorlog is ontstaan.

Meet the artist: Jaap de Jonge

27 nov @ 13:00 - 17:00
|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 27 nov 2022 at 13:00

Op zondagen 23 oktober en 27 november gaat Jaap de Jonge graag met u in gesprek over zijn werk en zijn drijfveren. Jaap de Jonge (1956) studeerde Grafisch-ontwerpen aan de academie St. Joost in Breda. Tijdens zijn opleiding experimenteerde de Jonge met animatie, video en geluid.

Koppelsessies: Jammsessie met Scopar

27 nov @ 15:00 - 17:00

Het is zondagmiddag 27 november weer tijd voor een jazz jamsessie in de Koppelkerk. De band Scopar leidt de sessie in, maar vooral ook andere muzikanten worden van harte uitgenodigd mee te spelen tijdens de jamsessie.

+ Exporteer Evenementen
Verdieping
Kunsten
Boeken