Terugkijken: Kijken wanneer je wilt

1 jan 2020 - 31 dec 2021

Veel van de evenementen die de Koppelkerk organiseert kun je ook later terugkijken. Had je geen tijd om een cursus of een kunstlezing rechtstreeks te zien, het kan ook achteraf.

Expositie: Poëzie in beeld

9 okt @ 11:00 - 22 nov @ 17:00

De Achterhoek kent een rijke literaire traditie. Vele dichters brachten een ode aan de mooie Achterhoek. Weikamp vertaalde zes bekende en bepalende gedichten en liedteksten uit de afgelopen vijf eeuwen in beeldverhalen en bundelde ze in de graphic novel ‘Dichter in de Achterhoek’

Expositie: Beelden uit Tsjernobyl

17 okt @ 11:00 - 20 dec @ 17:00

Urbex-fotograaf Rob Blekkink exposeert in de bovenzaal met ongelooflijke beelden van een stad die halsoverkop is leeggestroomd en in de loop van de decennia is overwoekerd door de natuur.

Leesclub: Fantoomgroei

23 okt @ 19:30 - 21:30

In tijden van corona staat de Koppelkerk met een leesclub stil bij boeken die ons juist nu wat te zeggen kunnen hebben. In de zesde leesclub op vrijdagavond 23 oktober staat het boek ‘Fantoomgroei’ van onderzoeksjournalist Sander Heijne en bestuurskundige Hendrik Noten op het programma. Hoe moeten we deze crisis aangrijpen om andere keuzes te maken?

Literair café: Bert Wagendorp

30 okt @ 20:00 - 22:00

Op vrijdag 30 oktober is schrijver en Volkskrant-columnist Bert Wagendorp te gast in het Literair Café. Hij vertelt over zijn bestseller Ventoux en over zijn nieuwste boek Ferrara.

Workshop: Autobiografisch striptekenen

31 okt @ 14:30 - 16:30

Leer de kneepjes van het vak van graphic novelist Marc Weikamp. In deze workshop werken deelnemers onder begeleiding van Marc aan een beeldverhaal naar aanleiding van een autobiografisch verhaal.

Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

31 okt @ 20:00 - 22:00

De ontroerende voorstelling Hendrickje, Rembrandts Lief is nog eenmaal terug. Na meer dan 300 optredens zal Hermi Hartjes de laatste voorstelling spelen. Waar anders dan in de Hendrickjes geboortestad Bredevoort? Op zaterdag 31 oktober brengt de theatermaakster een ode aan de Achterhoekse vrouw in de Koppelkerk.

Theater: Hendrickje, Rembrandts lief

1 nov @ 20:00 - 22:00

Concert: Muti Marane

7 nov @ 20:30 - 22:30

Hedendaagse jazzmuziek, geïnspireerd door artiesten als Ibrahim Maalouf, Mathias Eick, Ben Wendel en Will Vinson. Maar ook de oude jazzmeesters worden niet geschuwd, zoals Dizzy Gillespie, Chet Baker en Freddie Hubbard.

Theater: Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)

14 nov @ 20:30 - 22:30

Dit najaar zoekt de Koppelkerk in Bredevoort de kracht van het kleine op. De theatervoorstelling ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)’ komt het best tot zijn recht in een klein, intiem gezelschap. Op zaterdag 14 november is het stuk te zien in de Koppelkerk.

Literair café (online): Geert Mak

21 nov @ 20:00 - 22:30

Op zaterdag 21 november is Geert Mak te gast in het Literair Café van de Koppelkerk om over zijn nieuwe boek ‘Grote verwachtingen’ te praten. Hij vertelt in boekenstadje Bredevoort over de opvolger van zijn immens succesvolle ‘In Europa’ dat twintig jaar geleden verscheen.

Theater: De Andersons – Een mooiere wereld

11 dec @ 20:30 - 22:30

Een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van Pippi-schrijfster Astrid Lindgren. De nieuwe voorstelling ‘Een mooiere wereld’ van het Zweeds-Nederlandse muzikale duo De Andersons tourt momenteel door het land. Op vrijdag 11 december is de voorstelling te zien in de Koppelkerk.

Concert: Woolf

13 feb 2021 @ 20:30 - 22:30

Ze worden ook wel de vrouwelijk Crosby, Stills & Nash genoemd. Zaterdag 13 februari 2021 treedt de driekoppige folk-pop band op en presenteren ze hun nieuwe plaat in de Koppelkerk.

+ Exporteer Evenementen