Laden Evenementen

Concert: De Niemanders – Gevangenisshow Reprise

‘Wat zou er met je gebeurd zijn als je op cruciale momenten in je leven een andere kant was opgegaan en in de gevangenis was beland?’

Songschrijvers Rocco Ostermann (Donnerwetter) en Wout Kemkens (Shaking Godspeed) speuren als embedded musicians gevangenissen af naar bijzondere verhalen en muzikanten. Op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt. De verschoppelingen, de misdadigers, de langgestraften. Gedetineerden.

Op zaterdagavond 22 juni zijn De Niemanders te gast in de Koppelkerk met de Gevangenisshow Reprise.

De Niemanders | Rocco Oosterman en Wout Kemkens

Samen met – en geïnspireerd door – de inmates schrijven Rocco en Wout een uniek album dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij De Niemanders.

‘Je ziet het niet, de barsten onder kekke kapsels, de vouwen in iemands ruggengraat. Het leven biedt geen stippellijntjes, maar een spagaat tussen goed en kwaad. De ‘iemanders’ schijnen in glossy’s, op het platte beeld zo vermetel. De Niemanders wonen op de achterkant van hun cv, in een heksenketel.’

De aanleiding voor De Niemanders vond plaats in september 2018, toen Ostermann en Kemkens een band formeerden met vijf gedetineerden in een gevangenis. Ze speelden er drie concerten. Uit deze verrassend mooie samenwerking ontstond de wens voor een nog intenser vervolg: samen een plaat maken.

Rocco Ostermann, Wout Kemkens en de gedetineerden worden bij dit project gedreven door hun gezamenlijke fascinatie voor de keuzes die mensen bewust en onbewust nemen op de ‘crossroads’ in hun leven. De uitkomst is een album met songs geschreven in Nederlandse gevangenissen en een concertreeks binnen en buiten de muren.

In de liveshow van De Niemanders vormen de verhalen uit de Nederlandse gevangenissen de rode draad. De muziek stuitert van snelle (punk)rock naar swingende afrobeat en rootsy psychedelica en wordt live uitgevoerd door een vijfkoppige band bestaande uit Rocco Ostermann (Donnerwetter) – zang, gitaar | Wout Kemkens (Shaking Godspeed) – gitaar, zang | Matthijs Stronks (Donnerwetter, Molassess) – toetsen | Bram Knol (Kruidkoek, Jeaungu Macrooij) – drums | Erik Harbers (Automatic Sam, Marike Jager) – bas

Albumrecensie – De Niemanders

De Niemanders is een van de indrukwekkendste Nederlandse rockalbums van de laatste jaren ★★★★☆

Gijsbert Kamer – Volkskrant

De Niemanders - Gevangenisshow Reprise 1

In het programma ‘Staat van de Macht’ willen we gezamenlijk onderzoeken waar de huidige macht zich concentreert, welke vormen van tegenmacht er bestaan, welke rol burgerinitiatieven kunnen spelen en hoe we de kloof tussen burger en politiek kunnen verkleinen en tot meer verbondenheid kunnen komen.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage Vfonds, VSBfonds en het Cultuurfonds.

Wanneer?

Datum:
22 juni 2024
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 20 (in vvk, excl. servicekosten). Aan de deur: €25,-.
 

Waar?


Kerkzaal
Verdieping
Kunsten
Boeken