Laden Evenementen

Expositie: Special Love – Grietje Bouman

‘Special Love’ gaat over machtsverhoudingen binnen liefdevolle relaties. Hoewel de gefotografeerde mensen zich bewust waren van Grietjes aanwezigheid, heeft de fotograaf haar modellen gevraagd niet te poseren. Zo zijn momenten vastgelegd waarin de machtsverschillen, soms subtiel, soms expliciet, aan de oppervlakte kwamen.

Tekst gaat verder onder de foto.
Special Love - Grietje Bouman 1

Grote levensvragen

Het werk van Grietje Bouwman gaat over mensen: hoe verhouden wij ons onderling? In hoeverre laten wij ons leiden door wat de maatschappij en de media aangeven als idealen? Schoonheid en rijkdom krijgen bij Grietje een heel eigen betekenis. Zelf zegt ze: ‘Door het gewone en kleine uit het dagelijkse leven onder de loep te nemen, wil ik grote levensvragen aanstippen en zonder pretenties de gevoeligheden zichtbaar maken. ‘

Machtsverhoudingen

Binnen het programma ‘Staat van de Macht onderzoekt de Koppelkerk thema’s die te maken hebben met macht, tegenmacht, huidige machtsbolwerken en de psychologie van macht. Het werk van Grietje Bouwman laat zien hoe mensen zich tot elkaar en tot zichzelf verhouden. Daar zit een spanning in die voelbaar is in haar werk.

Het project ‘Staat van de Macht’ door de Koppelkerk en Tg Smeedwerk wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrages van Fonds voor Cultuurparticipatie, Vfonds, VSBfonds, het Cultuurfonds, Lira en de Vrienden van de Koppelkerk.

Special Love - Grietje Bouman 2

    Expositie: Special Love – Grietje Bouman

    21 jun @ 11:00 - 4 aug @ 17:00

    ‘Special Love’ gaat over machtsverhoudingen binnen liefdevolle relaties. Hoewel de gefotografeerde mensen zich bewust waren van Grietjes aanwezigheid, heeft de fotograaf haar modellen gevraagd niet te poseren.

Wanneer?

Datum:
21 juni 2024 t/m 4 augustus 2024
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 7 incl. koffie of thee.
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken