Laden Evenementen

Leesclub: De macht van het verleden – Ivo van de Wijdeven

  • Dit event is voorbij.

Machthebbers als Putin en Erdogan verwijzen steevast naar de grootse geschiedenis van hun land om hun politieke koers in het heden te motiveren. Hoe zetten leiders als deze de geschiedenis precies in voor politiek gewin? Daar geeft historicus Ivo van de Wijdeven in zijn nieuwste boek ‘Macht van het verleden’ inzicht in. Op donderdag 16 mei gaat de leesclub van de Koppelkerk in gesprek naar aanleiding van het boek.

Tekst gaat verder onder de foto.

Vladimir Poetin houdt van geschiedenis. Zijn vurige redevoeringen zitten er vol mee. Velen verklaren hem voor gek, maar in vaardige handen is het verleden een wapen zonder weerga. Xi Jinping, Recep Tayyip Erdogan en andere ambitieuze leiders weten dat ook en maken er sluw gebruik van. Dat gebeurt wereldwijd. Ook in het Westen.

Macht van het verleden onder de loep

In ‘De macht van het verleden’ legt Ivo van de Wijdeven haarfijn uit hoe politici en potentaten de geschiedenis gebruiken. Daarmee geeft hij tevens inzage in de diepere drijfveren van machthebbers. Hun visie op het verleden stuurt hun handelen in het heden. De macht van het verleden werkt twee kanten op. Hoogste tijd om die macht onder de loep te nemen.

Ivo van de Wijdeven

Ivo van de Wijdeven

Historicus en analist

Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij adviseerde jarenlang de minister-president en voorziet media als RTL Nieuws, VPRO OVT, NRC, Historisch Nieuwsblad en Clingendael Spectator van heldere uitleg. Eerder schreef hij ‘De rafelranden van Europa’, ‘De spoken van Visegrád’ en ‘De nieuwe rafelrand van Europa’.

Tip

Koop het boek bij uw lokale boekhandel!

Wanneer?

Datum:
16 mei 2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
Gratis , een vrije gift is altijd welkom!
 

Waar?

Onbenoemde locatie
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG
Verdieping
Kunsten
Boeken