Laden Evenementen

Literair Café: Ilja Leonard Pfeijffer

  • Dit event is voorbij.

Op 5 april treedt Ilja Leonard Pfeijffer op in het Literair Café van de Koppelkerk. Daarmee trappen wij het brede programma ‘Staat van de Macht’ af. Op deze avond gaat Laurien Crump (rector Schaersvoorde & specialist op het gebied van internationale betrekkingen) met hem in gesprek over zijn monumentale, rijk gedocumenteerde en historische roman ‘Alkibiades’.

Tekst gaat verder onder de foto.
Ilja Leonard Pfeijffer 1

Dit verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene.

Ilja Leonard Pfeijffer is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman.

‘De geschiedenis herhaalt zich zelden opzichtig, maar na afloop van de gebeurtenissen blijkt zij dikwijls achter nieuwe maskers en in modieuze kostuums een oud stuk te hebben opgevoerd.’
‘Democratie had ons vrijheid gegeven en daarmee een heilige reden waarom wij de oorlog niet mochten verliezen, maar met democratie gingen wij de oorlog niet winnen.’
Uit zijn roman

Ilja Leonard Pfeijffer 2
Ilja Leonard Pfeijffer 3

Deze lezing maakt onderdeel uit van het programma ‘Staat van de Macht’.

In het programma ‘Staat van de Macht’ willen we gezamenlijk onderzoeken waar de huidige macht zich concentreert, welke vormen van tegenmacht er bestaan, welke rol burgerinitiatieven kunnen spelen en hoe we de kloof tussen burger en politiek kunnen verkleinen en tot meer verbondenheid kunnen komen.

Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Lira Fonds.

Wanneer?

Datum:
5 april 2024
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10 in voorverkoop (excl. ticketkosten). Aan de deur € 12,50
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken