Laden Evenementen

Expositie: ‘Was getekend’

  • Dit event is voorbij.

Iedereen heeft ooit getekend. Het lijkt zo eenvoudig; je hebt er weinig voor nodig, tekenen is voor iedereen toegankelijk. Dat betekent niet dat het simpel is. Dit voorjaar zetten we de schijnwerper op de tekening als autonome kunstvorm.

Tekst gaat verder onder de foto.

De veelzijdigheid van tekeningen

In het voorjaar van 2024 trekken we erop uit. Ons gereedschap houden we klein en simpel, we trekken een lijntje, hier en daar, maar we laten de grootse gebaren achterwege.  Potlood en papier nemen we mee, dat kan altijd mee in de tas. Elk idee kan zo rechtstreeks tot uiting worden gebracht. Krachtige ideeën, eenvoudig gereedschap – en daarmee willen we laten zien hoe veelzijdig en complex deze kunstvorm kan zijn. De tekening als autonome kunstvorm, niet als voorstudie of schets. De tekening als begin- en eindpunt.

Deelnemende kunstenaars zijn Noëlle Cuppens, Remco Leuverink, Helma Mostart, Bernadette Beunk & Geer van der Klugt.

‘In mijn werk zijn schoonheid en het oproepen van ontroering de bijvangst van een groter streven: het volgen van beweging. Kunst – voor mij –  is beweging. Net als het leven zelf. Samen met verandering vormt ze de kern van het bestaan.’

Bernadette Beunk

Wanneer?

Datum:
30 maart 2024 t/m 12 mei 2024
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 7 incl. koffie of thee.
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken