Laden Evenementen

Koppelsessies: The Chronicle

  • Dit event is voorbij.

Deze zondagmiddag, het bijna laatste weekend van maart, wordt afgesloten door studenten van het Artez Conservatorium in Arnhem:

Piano: Dax Hemelrijk
Drum: Daniel Louis
Bass: Inas Soro
Saxophone: Norbert Lensink
Flute/spoken word: Qisheng Zheng

Tekst gaat verder onder de foto.
The Chronicle 1

Voordat mensen op aarde rondliepen, waren er alleen de vijf elementen: metaal, hout, water, vuur en aarde. Deze vijf elementen vertegenwoordigen sindsdien de dynamiek van de evolutie van alles. Vanuit dit oosterse geloof startte Qisheng Zheng een nieuw interdisciplinair project, waarin zij de relatie tussen kunst en de betekenis van deze elementen onderzoekt.

Door spoken word, hedendaagse muziek en beeldende kunst te combineren, nodigt ze je uit om haar en haar band te vergezellen op hun reis door een wereld van verhalen. Verhalen die niet alleen ingaan op de wortels van de kunst, maar van het leven in het algemeen. Tijdens de liveconcerten wordt een wereld gerealiseerd met prachtige gedichten in de vorm van spoken word en hedendaagse jazz met een ingewikkelde mix van compositie en semi-elektronische improvisatie.Ondertussen bieden de originele schilderijen en tekeningen van Qisheng je een venster om naar deze wereld te kijken.

Vrijheid van emotie is cruciaal voor Qisheng, en daarom krijgt iedereen in de band of in het publiek de kans om iets te schrijven of tekenen. De verzameling van het resultaat van dit artistieke experiment zal heten: De Kroniek.

Koppelsessies

Elke laatste zondagmiddag van de maand vindt er van 15.00 tot 17.00 uur een koppelsessie plaats in het Boekencafé van de Koppelkerk. De laagdrempelige, kleine concerten zijn voor iedereen gratis toegankelijk, maar een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld. Optredens van singer-songwriters en open jamsessies van (jazz)muzikanten wisselen elkaar elke maand af.

Wanneer?

Datum:
24 maart 2024
Tijd:
15:00 - 17:00
Entree:
Gratis een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken