Laden Evenementen

Literair Café: Bibi Dumon Tak

  • Dit event is voorbij.

Afgelopen zomer hebben we haar allemaal gezien in ‘Zomergasten’, waar zij en Theo Maassen een boeiend gesprek voerden: Bibi Dumon Tak, auteur van boeken voor zowel jonge als volwassen lezers. Op vrijdag 22 maart komt ze naar de Koppelkerk.
Let op! we beginnen om 19.30, dat is een half uur eerder dan normaal.

Tekst gaat verder onder de foto.
Bibi Dumon Tak | Foto: Reinier van Brummelen

Persoonlijke boeken voor iedereen

Bibi Dumon Tak gaat grondig te werk. Voor haar boek ‘Rotjongens’, waarin ze jeugdige gedetineerden een stem geeft, liep ze mee in een jeugdgevangenis. Uit haar autobiografische boek ‘De dag dat ik mijn naam veranderde’ spreekt persoonlijke wrok, onmacht en verdriet na de dood van haar zus – Dumon Tak schuwt ook het diep duiken in haar eigen belevingswereld niet.

Vondsten

Bibi Dumon Tak schrijft vooral non-fictie en dan het liefst over dieren. Ze blinkt uit in het vinden van verrassende stilistische vormen, zoals poëzie die waargebeurde verhalen vertelt en de originele vondst dieren over andere dieren te laten vertellen. Met ‘Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda’, waarin dieren spreekbeurten houden over andere dieren, won ze de zilveren griffel en de Woutertje Pieterse Prijs.

Uit haar boeken spreekt overduidelijk plezier door levendigheid en slimme grappen. In de ontroerende, geestige en ontspannen uitzending van Zomergasten liet ze zien dat ze ook als gesprekspartner sprankelt en haar toehoorders meeneemt in haar wondere wereld.

Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door het Lira Fonds.

Bibi Dumon Tak 1

Wanneer?

Datum:
22 maart 2024
Tijd:
19:30 - 21:30
Zaal open:
19:00 uur
Entree:
€ 10 in voorverkoop (excl. ticketkosten). Aan de deur € 12,50
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken