Laden Evenementen

Koppelsessies: Marton Mengerink jazztrio

  • Dit event is voorbij.

Zondagmiddag 28 januari wordt de eerste Koppelsessie van 2024 afgetrapt met het Marton Mengerink jazztrio.

Het Marton Mengerink jazztrio houdt in zijn muziek de balans tussen verschillende stijlen jazz. In een swingende voorstelling komen blues, bossa, standards en ballads voorbij.

Het trio bestaat uit: Marton Mengerink op gitaar, Pim-Hein Kool op contrabas en Ivo Voragen op drums.

Tekst gaat verder onder de foto.
Marton Mengerink jazztrio

Marton is geïnspireerd door Jan Akkerman en begon op zijn 12e gitaar te spelen. Eerst was dat klassiek, waar hij nog altijd veel van houdt; later ontdekte hij de jazzmuziek en pakte hij de elektrische gitaar op. Zo ontdekte hij de muziek van grootheden als Wes Montgomery, John Coltrane of Grant Green. Voor Marton staat het plezier in het spelen voorop.

Pim-Hein is een muziekliefhebber met een voorkeur voor jazz en begon ooit op klarinet bij de plaatselijke harmonie. Hij doorliep de muziekschool, maar besloot uiteindelijk toch niet naar het conservatorium te gaan. Hij speelde in zijn muzikale carrière van alles, van dixieland en Benny Goodman tot Mozart en de boerenkapel. Met Ray Brown en Henk Haverhoek als voorbeelden stapte hij van de klarinet over op contrabas. Pim-Hein: ‘Klaar ben je nooit op de bas; die reis is en blijft een groot avontuur.’

Geïnspireerd door onder andere de muziek van Weather Report en Joe Zawinul, Miles Davis maar ook Stevie Wonder, Gregory Porter, en Joao Bosco, speelt drummer Ivo graag latin jazz, swing en aanliggende stijlen. Op dit moment is hij ook veel met Cubaanse en Afro-Cubaanse muziek bezig, wat zich vertaalt in een lichte en percussieve speelstijl. Naar zijn medemuzikanten luisteren en daarop inspelen vindt Ivo heel belangrijk en volgens hem wordt dat door zowel de muzikanten als de luisteraar gewaardeerd.

Koppelsessies

Elke laatste zondagmiddag van de maand vindt er van 15.00 tot 17.00 uur een koppelsessie plaats in het Boekencafé van de Koppelkerk. De laagdrempelige, kleine concerten zijn voor iedereen gratis toegankelijk, maar een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld. Optredens van singer-songwriters en open jamsessies van (jazz)muzikanten wisselen elkaar elke maand af.

Wanneer?

Datum:
28 januari 2024
Tijd:
15:00 - 17:00
Entree:
Gratis een vrije gift voor de muzikanten wordt op prijs gesteld.
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken