Laden Evenementen

Literair Café: Marco Kunst

  • Dit event is voorbij.

Deze avond is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Samen met de schrijver zoeken we naar een vervangende datum.

Marco Kunst (1966) werd geboren in Vlissingen, vlak bij zee…omringd door duinen en dijken, doorsneden door kronkelende weggetjes. In 1985 ging hij naar Utrecht voor een studio filosofie en ging hij lesgeven aan verschillende kunstacademies.

Tekst gaat verder onder de foto.
Marco Kunst | Foto: Chris van Houts
In de loop der jaren merkte hij dat hij niet alleen wilde vertellen over kunst, maar zelf ook wilde creëren en het schrijven begon. “Ik schrijf voor kinderen, jongeren en volwassenen: avonturenromans, fantasy en science fiction, historische romans, kolder en verhalen die (bijna) waargebeurd zijn. Ik schrijf omdat ik van taal hou, van woorden, klanken, zinnen en alles wat ze op kunnen roepen.” De lezing zal o.a. gaan over zijn – met Zilveren Griffel bekroonde – boek Patroon.

‘Kunst vindt gloednieuwe taal om koord te dansen tussen het allerergste onder ogen zien en pure levenslust’ – P. van Lenteren, de Volkskrant

Marco Kunst 1

Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Lira Fonds.

Wanneer?

Datum:
8 december 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken