Laden Evenementen

Literair Café: Jaap Robben

  • Dit event is voorbij.
In september 2022 verscheen ‘Schemerleven’, na ‘Birk’ en ‘Zomervacht’  de derde roman van Jaap Robben: een prachtig eerbetoon aan de vele ‘weggestopte’ kinderen en hun voor het leven getekende ouders.
Tekst gaat verder onder de foto.
Jaap Robben | Foto: Stephan Vanfleteren

Over ‘Schemerleven’ schrijft Robben: ‘Deze roman komt voort uit een gedicht dat ik ooit schreef voor overleden, ongedoopte kinderen die tussen 1950 en 1980 werden weggenomen bij de bevalling en stiekem begraven moesten worden, naamloos in ongewijde grond. Dat gedicht werd op een bankje geplaatst bij een monument in Nijmegen. Bij de onthulling kwamen er tientallen vrouwen die dit hadden meegemaakt en er nog nooit over hadden gesproken, zelfs niet met hun eigen man, ook niet als het hun gezamenlijk kindje was’.

Tijdens het Literair Café op vrijdag 24 november zal de dichter en auteur worden geïnterviewd door Laurien Crump (rector Schaersvoorde – Aalten) over dit aangrijpende verhaal, over poëzie en misschien wel over het leven in een gehucht – Robben woont in oude boerderij in een Rijndorp in Duitsland; zoals sommige mensen zeggen: ‘niet in de middle of nowhere, maar daar nog achter.’

“Robben toont zich opnieuw een meester in de korte ingehouden zinnetjes. (…) Schemerleven is een indrukwekkend en fijnzinnig boek over verlies.” – Trouw

Jaap Robben

Jaap Robben

auteur

Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

In eerste instantie studeerde hij Milieu- en Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar doorliep vervolgens de Koningstheater Akademie in Den Bosch. In de periode 2008 tot 2010 was hij stadsdichter van zijn woonplaats Nijmegen.

Wanneer?

Datum:
24 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10.00 in voorverkoop (excl. ticketkosten). Aan de deur € 12,50
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken