Concert: Dmytro Semykras

Schumann, Brahms en Rachmaninov in de Koppelkerk

Pianoconcert van de jonge pianist Dmytro Semykras (Oekraïne)

Op vrijdag 13 oktober staat er weer jong pianotalent op het podium van de Koppelkerk. De getalenteerde Dmytro Semykras uit Oekraïne is in Nederland in het kader van The International Piano Competition. In de Koppelkerk speelt hij stukken van R. Schumann, J. Brahms en S. Rachmaninov.

Dmytro Semykras werd in 2001 in Sumy, Oekraïne, geboren. Hij begon als kleine jongen van 5 jaar al met pianospelen en eenmaal volwassen begon hij zijn studie aan het Sumy Kunst en Cultuur College. Sinds 2020 studeert hij in Oostenrijk aan de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunst met Prof. Dr. Milana Chernyavska en sinds twee jaar heeft hij een studiebeurs van de Internationale Muziekacademie in Liechtenstein.

De jonge pianist behaalde geweldige resultaten op vele internationale pianowedstrijden in België, Duitsland, Oekraïne Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië en Slowakije. Hij won onder meer de 2e prijs op de International Piano Competition for Young Musicians in Enschede (Nederland, 2022). Als solist werkte hij samen met verschillende orkesten, speelde talloze recitals en nam deel aan verschillende muziekfestivals in o.a. Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Spanje, en Zweden.

13 oktober 2023
Zaal open: