Laden Evenementen

Kunstlezing: La Grande Bleue

  • Dit event is voorbij.

Op vrijdagavond 6 oktober geeft kunsthistorica Maria Driessen in de Koppelkerk een lezing over de aantrekkingskracht van de zee op schilders van de 19e en 20e eeuw.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

‘La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée’ is de titel van een tentoonstelling in het Singer Laren die van 12 september tot en met 7 januari 2024 daar te zien is. Deze fraaie titel verwijst naar het blauw van de Middellandse Zee. De tentoonstelling laat zien hoe groot de aantrekkingskracht was van de zee en de landen die haar omgeven op schilders van de negentiende en twintigste eeuw. Alles was daar anders voor schilders afkomstig uit noordelijke landen zoals Nederland: het licht, de kleuren, de landschappen en de manier van leven waren van invloed op hun vormentaal en hun werkwijze.

Een aards paradijs aan de Méditerranée

Het waren echter niet alleen Nederlandse schilders die graag verbleven in de Mediterrane streken. Ook schilders uit België, Frankrijk, Italië en Spanje werkten graag in de nabijheid van “La Grande Bleue”. De tentoonstelling legt de focus op Nederlandse kunstenaars met daarnaast ook aandacht voor hun tijdgenoten uit bovengenoemde landen. Er zijn werken te zien van onder andere Johan Barthold Jongkind, Raoul Dufy, Kees Van Dongen, Leo Gestel, Pierre Bonnard, Jan Sluijters, Wim Oepts en Yves Klein.

Praktische informatie

Kunsthistorica Maria Driessen laat u kennismaken met het gevarieerde werk van de vele kunstenaars die zich lieten inspireren door ‘La Grande Bleue’. In museum Singer Laren is vanaf 12 september de tentoonstelling ‘La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée’ te zien.

Wanneer?

Datum:
6 oktober 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10 in voorverkoop (excl. ticketkosten). Aan de deur € 12,50
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken