Laden Evenementen

Muziek: Filmconcert: Jaco Benckhuijsen – Man in het Wild

  • Dit event is voorbij.

Jaco Benckhuijsen, musicus en schrijver, verkent met zijn zeekajak de rafelranden van de wereld en zet zijn ervaringen om in boeken, beelden en muziek. 

 

Tekst gaat verder onder de foto.

Deinende grooves

Man in het Wild is een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen met de zeekajak bezocht. Op het podium klinken flarden pianoklanken, deinende grooves en elektrische soundscapes, terwijl op het scherm beelden voorbijtrekken van zwarte lavastranden, licht dat spiegelt op de golven en stormen die de zee veranderen in een bewegend duinlandschap.

Foto: Peter Vos

Het filmconcert is een live vervolg op het boek ‘Man in het wild’ (uitgeverij de Geus) dat Jaco Benckhuijsen schreef over zijn solo zeekajaktochten aan drie uithoeken van de Grote Oceaan: de Aleoeten, Papoea en Vuurland. Als musicus lag het voor de hand om deze ervaringen ook in live-muziek te vertalen. Speciaal voor deze filmbeelden peddelde hij met zijn waterdichte camera langs de kust van IJsland. Zo ontstond dit filmconcert, een trip langs vulkanische kusten en zeeën vol ronddrijvend ijs, begeleid door muziek en soudscapes van Jaco Benckhuijsen en slagwerker Joost Lijbaart.

 ‘Dit zijn gewoon echte avonturen, waar je veel van leert en die je stof tot nadenken geven. De natuurbeschrijvingen flonkeren… Hij schrijft helder, onnadrukkelijk filosofisch.. prachtige foto’s…’

Nederlands Dagblad

Praktische informatie

Op zaterdagavond 30 september zal Jaco Benckhuijsen een korte toelichting op zijn werk geven waarna de film wordt vertoond. Jaco op piano en electronica en niemand minder dan Joost Lijbaart op percussie zetten met live-muziek de beelden kracht bij. Deze avond vindt plaats in het kader van het project ‘Bouwen aan de toekomst’.

Voor het mooie gesprek dat Lex Bohlmeijer en Jaco Benckhuijsen voerden, luister hier de podcast

Wanneer?

Datum:
30 september 2023
Tijd:
20:30 - 22:30
Zaal open:
20:00 uur
Entree:
€ 12 in voorverkoop (excl. servicekosten), aan de kassa: € 15,00
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken