Laden Evenementen

Literair Café: Josephine Rombouts over Cliffrock Castle

  • Dit event is voorbij.

Op vrijdagavond 22 september vertelt Rombouts in het Literair Café over haar ervaringen en leest ze voor haar uit haar boeken over Cliffrock Castle.

Vijf jaar woonde en werkte Josephine Rombouts met haar gezin op Cliffrock Castle in de Schotse Hooglanden. Eerst als huishoudster, later als manager van het kasteel. Ze ervoer aan den lijve dat de promotie haar leven er niet gemakkelijker op maakte. Niemand op het landgoed, zijzelf nog het minst, had enig idee wat deze verrassende functieverandering zou inhouden. In het web van verwachtingen, aannames en afgunst binnen op scherp staande sociale verhoudingen probeert Rombouts het leven dat ze voor haar gezin heeft opgebouwd veilig te stellen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Tegen het onwaarschijnlijk mooie decor van de Schotse westkust, en de nog onwaarschijnlijker wereld van de Britse aristocratie, tekent Rombouts het verhaal op van absolute feodale macht.

“Stap in de betoverende wereld van Josephine Rombouts, een Nederlandse sensatie die de harten van lezers over de hele wereld heeft veroverd met haar onvergetelijke avontuur. Duik in de betoverende pagina’s van “Cliffrock Castle: Dagboek van een kasteelbewoonster” en beleef het weergaloze leven van een moderne vrouw die de moed heeft gehad om de grenzen van het alledaagse te verleggen.

Met de elegantie van een meeslepende roman en de charme van een waar gebeurd verhaal, neemt Josephine Rombouts je mee op een reis naar de schilderachtige Schotse hooglanden, waar ze een nieuw hoofdstuk in haar leven begon als kasteelhuishoudster. Ontdek de magie van haar ontmoeting met Cliffrock Castle, een adembenemend landhuis doordrenkt van geschiedenis en mysterie.

 

‘Perfecte huishoudster van het kasteel’ klapt uit de school: ‘Ik wilde niet langer alleen de buitenkant laten zien’ – Volkskrant

Josephine Rombouts

Josephine Rombouts

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands. Vijf jaar woonde ze met haar gezin in de Schotse Hooglanden, waar ze achtereenvolgens huishoudster, personal assistant en manager was op een kasteel.

Tegenwoordig schrijft ze boeken en artikelen, onder meer voor NRC, en geeft ze lezingen. Van alle delen van Cliffrock Castle samen werden ruim 125 000 exemplaren verkocht. 

Wanneer?

Datum:
22 september 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10.00 in voorverkoop (excl. ticketkosten). Aan de deur € 12,50
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken