Laden Evenementen

Staat van de macht: Kick-off theaterstuk ‘Ik, alleen’

  • Dit event is voorbij.

Op 2 september 2023 kunt u bij de Koppelkerk proeven aan het koningsdrama ‘Ik, alleen’. Dit wordt het hartstuk voor het programma ‘Staat van de Macht’ dat in juni 2024 een brede invulling krijgt en waarvoor de Koppelkerk en Theatergroep Smeedwerk de handen ineen slaan.

 

Tekst gaat verder onder de foto.

Aanmelden kan ook via info@smeedwerk.nl

Lijkt het u iets, om hiervan deel uit te maken? Kom naar de open repetitie op zaterdag 2 september!

Stichting Smeedwerk bewerkt het boek ‘Ik, alleen’ van Sophie Zijlstra naar een voorstelling op locatie, die 6 maal te zien zal zijn in juni 2024. ‘Ik, alleen’ wordt een tragedie in de geest van Shakespeare, geschreven door theatermaker Pieter van Dijk.  Voor deze locatievoorstelling rond het leven van onze eerste koning Willem I is Stichting Smeedwerk op zoek naar spelers. Door middel van inspirerende speltrainingen wordt u  klaargestoomd om samen met de spelers van Smeedwerk de nieuwe voorstelling te brengen.

Willem I mag zich sinds 1815 koning noemen van een koninkrijk waarin de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden zijn samengevoegd. Maar tijden en opvattingen veranderen.  
In 1840 wordt de koning geconfronteerd met tegenmacht vanuit de Tweede Kamer door de herziening van de Grondwet. Willem I wil niet akkoord gaan met de inperking van zijn autocratische macht en met een grotere invloed van de volksvertegenwoordiging.  
Als bovendien zijn zoon Guillot op gewiekste wijze aan zijn troon begint te schudden, weet koning Willem niet meer wie of wat hij nog kan vertrouwen. 

Foto: Peter Vos

Op 2 september krijgt de geïnteresseerde bezoeker een inkijkje in het theaterstuk én de werkwijze van de theatergroep. Iedereen die mee wil spelen of zich op andere wijze wil inzetten, is van harte welkom op deze avond. De repetities voor de spelers beginnen in januari 2024.

Theatergroep Smeedwerk en Stichting Koppelkerk gaan het project ‘Staat van de Macht samen aan. Naast de voorstellingen wordt een aanvullend programma rond het thema macht en onmacht ontwikkeld. Te denken valt aan lezingen, exposities, MeetUps, filmvertoningen en workshops.

De oefenavonden zijn gepland op donderdagavonden tussen januari en april 2024 van 19.30-21.30 uur.. Meer informatie is te vinden op www.smeedwerk.nl

Wanneer?

Datum:
2 september 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Entree:
Gratis gratis toegankelijk; aanmelden gewenst
 

Waar?

Koppelkerk
Kerkzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken