Laden Evenementen

Expositie: Dancing with the lines

  • Dit event is voorbij.

Het jaar 2023 begon met de schitterende expositie ‘Woord in beeld’, waarin jeugdboekillustraties van onder andere Marit Törnquist te zien waren. Via deze bekende illustrator kwam de Koppelkerk in contact met de Iraanse Narjes Mohammadi. Een enthousiaste uitwisseling leidde tot de expositie ‘Dancing with the lines’. De expositie is een fusie van illustratie en animatie, en belooft bezoekers te betoveren met haar viering van beweging, emotie en verhaal.

Tekst gaat verder onder de foto.

Het werk van Narjes Mohammadi omvat animatie, het maken van boeken en illustratie. Met een opmerkelijk vermogen om verhalen te verweven in elke penseelstreek, boeit Mohammadi’s kunst niet alleen, maar resoneert het ook diep. Geïnspireerd door de natuur en het plezier om contact te maken met kinderen, veranderen haar creaties alledaagse ervaringen in onvergetelijke verhalen. Via haar kunst neemt Narjes ons mee naar een wereld waar dans een vorm van expressie, kritiek en protest wordt – een verborgen taal die boekdelen spreekt.

In de expositie reizen bezoekers mee met de kunstenaar van Iran naar Nederland, waar ze haar unieke artistieke stem vond. Ook is Mohammadi’s veelgeprezen film “Hi!” te zien; de animatie oogstte veel lof op festivals zoals het Nederlands Film Festival, Cinekid en het Kaboom Animation Festival.

“Dance is the hidden language of the soul” – Martha Graham

Dansen is niet alleen een vorm van geluk, het is ook een vorm van kritiek, protest en verhalen vertellen. Het nodigt ons uit om stukjes van ons eigen verhaal te vinden. Het spoort ons aan om de diepten van onze emoties te verkennen en na te denken over het gedeelde mozaïek van het bestaan.  De wereld kan via kunstvormen leren over onze individuele ervaringen, net zoals elke danspas een verhaal vertelt en elke lijn op een schilderij er een onthult. Door ‘Dancing with the lines’ brengt Mohammadi haar verhalen tot leven met vormen, kleuren en lijnen. Van de subtiele tinten van vreugde tot de gedurfde streken van protest. Via deze tentoonstelling nodigt zij je uit om deelnemer te worden in haar verhalen en jouw eigen verhalen te ontdekken.

Narjes Mohammadi

Narjes Mohammadi

Beeldend kunstenaar, auteur en animatieregisseur.

Narjes Mohammadi is beeldend kunstenaar, auteur en animatieregisseur. Ze staat bekend om haar unieke vermogen om illustratie en animatie te versmelten met krachtige verhalen. Met een passie voor de natuur en een hart voor kinderen, vindt haar werk internationale weerklank. Haar werk werd onder andere beloond met de White Raven en de Bologna Rigazzi Award. Narjes Mohammadi woont en werkt momenteel in Nederland.

www,narjesmohammadi.com

Wanneer?

Datum:
25 augustus 2023 t/m 22 oktober 2023
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 7 incl. koffie of thee.
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken