Laden Evenementen

Expositie: Pruimentijd

  • Dit event is voorbij.

Een luchtige, sensuele en pittige kijk op de pruim.
Een visueel lusthof, vol verwondering en bloei.

Grietje Bouman, Tatum Kempers en Cynthia van Wijngaarden geven, elk met hun eigen – zinnige beeldtaal, hun visie op dit thema. De kunstenaars staan bekend om hun prikkelende fotografie, objecten en films.
Elk zullen zij het thema vanuit een eigen invalshoek benaderen en daarnaast met bijzondere combinaties een totaalwerk creëren. Voor de expositie ‘Pruimentijd’ zullen de drie kunstenaars nieuw werk maken, passend bij het thema.

Tekst gaat verder onder de foto.
Grietje Bouman

Grietje Bouman

Het werk van Grietje Bouman gaat over mensen. Haar interesse ligt met name in de banaliteit en het absurde van het gewone dagelijkse leven. Ze onderzoekt vragen als: wie zijn we, weten we nog wel wie we zijn? Hoe oprecht en authentiek zijn we? Hoe echt is onze wereld? Wat denken we nodig te hebben om gelukkig te zijn? Wat betekent schoonheid en rijkdom? Hoe zit het nou met de liefde en kunnen we ontsnappen aan de dood? Het zijn grote vragen die ze op een subtiele manier onder de aandacht wil brengen. Door het gewone en kleine uit het dagelijkse leven onder de loep te nemen wil ze grote levensvragen aanstippen en zonder pretenties de gevoeligheden hierover zichtbaar maken. Zelf maakt zij ook deel uit van dit onderzoek.
Neem alvast een kijkje op: www.grietjebouman.nl

Tatum Kempers

Tatum Kempers

multidisciplinair kunstenaar

Tatum Kempers is een multidisciplinair kunstenaar en maakt voornamelijk zelfportretten. Haar werk is grotendeels autobiografisch, een reactie op haar eigen ervaringen en de tijd waarin we leven. Ze creëert haar visies in fotografie, video, textiele sculpturen en/of multimedia-installaties waarin ze verschillende technieken en materialen gebruikt.
In haar fotografische werk maakt zij gebruik van technieken zoals lightpainting (schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen, de iPhone (iphoneography) of analoge technieken. Hiermee creëert ze een nieuw beeld waardoor er een complexere gelaagdheid ontstaat die verder gaat dan een standaard portret. Haar meest recente werken zijn grote textiele sculpturen. Hiervoor gebruikt zij een tuftmachine en/ of maakt zij grote figuren door middel van haken. Verschillende thema’s zoals haar zorgen om de wereld, vrijheid, intimiteit of de emoties van de kunstenaar staan centraal in haar werk. In haar beelden ontstaat hierdoor een persoonlijke blauwdruk van haar belevingswereld.
Het werk van Tatum Kempers is te zien op www.tatumkempers.com

Cynthia van Wijngaarden

Cynthia van Wijngaarden

Cynthia van Wijngaarden is opgegroeid op de boerderij met de cyclus van de natuur.
Tussen leven en dood, schoonheid en verval. Met ingepakte worsten en rose plastic inseminatie handschoenen, met koeienflatsen en glimmende rode kersen.
Al deze bittere en zoete herinneringen vormen de basis voor haar werk.
Ze werkt met materialen als siliconenrubber, foam of plastic.
Met die materialen maakt ze sculpturen en installaties waarin ze de grenzen verlegt van vies en lekker, fijn of vervelend: bitterzoet.
De vormen zijn geïnspireerd op het lichaam, flora of voedsel. Zoals gerimpeld vel, rauw vlees, rose glazuur, snoepgoed of vleesetende planten.
Met haar werk wil ze de toeschouwer graag uitdagen. Ze probeert in te spelen op de intimiteit en de associaties van de toeschouwer en hen te verleiden tot een spel van aantrekking en afstoting. Waar ligt jouw grens?
Zie haar website: www.cynthiavanwijngaarden.nl

Wanneer?

Datum:
14 juli 2023 t/m 20 augustus 2023
Openingstijden:
Vrijdag: 11:00 - 17:00
Zaterdag: 11:00 - 17:00
Zondag: 11:00 - 17:00
Entree:
€ 6 incl. koffie of thee.
 

Waar?

Koppelkerk
Bovenzaal
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken