Laden Evenementen

Kenniscafé: Marli Huijer over de toekomst van het sterven

  • Dit event is voorbij.

Marli Huijer over de toekomst van het sterven

Wat is een goed levenseinde? Hoe gaan we om met lijden, sterven en de oude dag? Marli Huijer onderzoekt deze belangrijke vragen in haar boek ‘De toekomst van het sterven’. Op vrijdagavond 19 mei komt zij hierover praten bij de Koppelkerk.

 

 

 

Tekst gaat verder onder de foto.
Marli Huijer | De toekomst van het sterven

Het lijkt soms alsof verouderingsdeskundigen en transhumanisten de sterfelijkheid willen opheffen. We willen dat mensen minstens honderd jaar in goede gezondheid kunnen leven om vervolgens snel en pijnloos de wereld te verlaten. In werkelijkheid begint de aftakeling kort na ons pensioen en duurt dan zo’n vijftien jaar. Hoe verhouden we ons tot de laatste levensfase? Hebben ziekte en aftakeling betekenis omdat ze ons voorbereiden op de dood? Is de zorglast van de laatste levensfase nog op te brengen als de hele samenleving ouder wordt? Zijn er grenzen aan de groei van de menselijke levensduur? Bestaat er zoiets als een goed moment om te sterven?

Prof. Dr. Marli Huijer

Prof. Dr. Marli Huijer

Marli Huijer is emeritus hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met haar onderzoek richt zij zich op de filosofie van mens en cultuur. In haar laatste boek ‘De toekomst van het sterven’, gaat ze in op de manier waarop mensen omgaan met sterven. Naast onderzoeker is Marli Huijer voorzitter van de Stichting Maand van de Filosofie en columnist voor dagblad Trouw. Tussen 2015 en 2017 was zij Denker des Vaderlands.

 

Foto: Maartje Geels

Wanneer?

Datum:
19 mei 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Zaal open:
19:30 uur
Entree:
€ 10.00 in voorverkoop (excl. ticketkosten). Aan de deur € 12,50
 

Waar?

Koppelkerk
Boekencafé
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
Verdieping
Kunsten
Boeken